Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Tomasz.B

Twardość korka

Recommended Posts

Żywica w strzykawkę i zastrzyk podskórny, powinno zadziałać. Powoli, bo może zacząć "wyłazić z innej dziurki". Oczywiście jeśli to uginanie jest na tyle duże, ze może spowodować pęknięcie. Jeżeli bowiem warstwa jest cienka i korek pęknie, to może szybko się wykruszać, a wtedy będzie duuuży problem i niełatwo to załatać.

@fish28 był szybszy :D

Edited by pepccio

Jeśli jest pod spodem pusta przestrzeń, to zapodaj tam poprzez igłę, kilka kropel żywicy dwuskładnikowej, powinno pomóc.

O widzisz  o tym ni cholery nie pomyślałem,akurat wczoraj przyszedł mi jakier dwyskładnikowy od Roberta z Brc,i to właśnie w dwóch strzykawkach .Dzięki Ci za tą myśl.Kurde a już chyba ze 2 tygodnie myślę nad tym.

Żywica w strzykawkę i zastrzyk podskórny, powinno zadziałać. Powoli, bo może zacząć "wyłazić z innej dziurki". Oczywiście jeśli to uginanie jest na tyle duże, ze może spowodować pęknięcie. Jeżeli bowiem warstwa jest cienka i korek pęknie, to może szybko się wykruszać, a wtedy będzie duuuży problem i niełatwo to załatać.

@fish28 był szybszy :D

Ugina się dosłownie na opuszek palca,powiedzmy 0,5 x 0,5 mm.

Guest Piokowal

Czy masz się martwić-moim zdaniem nie ale ja bym zrobił to inaczej. Wyciął bym skalpelem ''pusty'' fragment korka a na felerne miejsce wkleił na jakiś epoksyd dopasowany fragment z innego pełnego. Wielokrotnie tak robiłem i przy dobrze wykonanej naprawie śladu prawie nie widać. Oczywiście na koniec lekkie szlifowanie i ''zapolerowanie'' naprawianego miejsca.

W pierwszym poście nie napisałem tego,ale stało się to z mojej winy gdyż bardzo mocno nacisnąłem kciukiem w korek a dokładnie fore grip.Od tamtej pory mam takie jakby ''bardziej miękkie miejsce''.Ot to tyle byłoby

Kiedyś mi ojciec powiedział ''przestań patrzeć na te wędki przez lupę,tylko łów w końcu nimi''.Tego chyba trzeba się trzymać

Zdecydowanie słuchaj ojca :)

Jeżeli tylko tyle, to ja dałbym sobie spokój. Myślałem, że to trochę więcej.

Nic, na to nie poradzisz :angry: , to rak korka :angry: . Zeżre Ci cały kij i splunie przelotkami pod nogi :angry: .

Uważaj na ręce podczas wędkowania, lepiej nosić jakieś rękawice. Popytaj na forum, może neoprenowe będą O.K. ;) .

Nic, na to nie poradzisz :angry: , to rak korka :angry: . Zeżre Ci cały kij i splunie przelotkami pod nogi :angry: .

Uważaj na ręce podczas wędkowania, lepiej nosić jakieś rękawice. Popytaj na forum, może neoprenowe będą O.K. ;) .

Lateksowe, jak kondony

To nie ma tragedii, u mnie się ugina na 0,6mm i będę wymieniał z tego powodu. (Oczywiście to żart)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Guest mikolaj
Wędka skrywana tajemnicą ale zdarza się wszystkim. Mam Hardego z podobnym felerem. Żywica załatwiła sprawę, z tym że udało się ją podać przy blanku bez kłócia korka.
Gdybym miał Dragona też bym się bał tu powiedzieć, ale że o Dragonie brzydko myślę wtapiam na innych markach :)

ale że o Dragonie brzydko myślę ....  :)

Uuu Mikolaj, narazasz sie naszemu naczelnemu trolowi :lol: Pewnie juz sie gdzies czai w nowym wcieleniu :angry:

Jeżeli tylko tyle, to ja dałbym sobie spokój. Myślałem, że to trochę więcej.

Może to w palcu problem? ;) 0,5mm! może trzeba palec zbadać!

Rozwiązanie jest jedno wg mnie - kij na giełdę jako kolejny 'raz nad wodą' :lol: :lol: :lol:

Trzeba będzie uważać na prawie nówkę za 1200 :lol:

Może to w palcu problem? ;) 0,5mm! może trzeba palec zbadać!

Ja też się zastanawiam jak można zbadać organoleptycznie palcem "obszar" PÓŁ milimetra na PÓŁ milimetra :blink:

Ps.Może jakiś kornik chałupkę sobie wyżarł? :rolleyes:

Witam autora tego tematu.Ja mam tak sam w Shimano Aspire,ta wędka też ma podobną cenę i myślę,że nie masz czym się przejmować,ponieważ ja mam identycznie lecz nie ma co uznawać tego za problem jakikolwiek,gdyż jest to we wszystkich wędkach czyt.''korkach''.Logiczną rzeczą jest ,że w każdej rękojeści korkowej występują takie mniej lub bardziej twarde,miękkie punkty.Kupowałem kiedyś kilka pierścieni korka klasy ''FLOR'' i też takie coś występowało.Taki naturalny korek ma prawo być bardziej miękki z prawej strony względem lewej strony.Powiem Ci jedno :nie masz czym się przejmować,a tymi mądrymi w poprzednich komentarzach nic się nie przejmuj.Ponieważ każdy z nich to ma,aczkolwiek żaden z nich o tym nie wie.

Już dostałem Bana?O której godzinie mam założyć nowe konto jak Iras?A może naruszyłem zazady C&R.PS.Del Toro lepiej nie udzielaj się zanim cie zawstydze

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...