pepccio 47 Report post Posted January 28, 2015 (edited) Żywica w strzykawkę i zastrzyk podskórny, powinno zadziałać. Powoli, bo może zacząć "wyłazić z innej dziurki". Oczywiście jeśli to uginanie jest na tyle duże, ze może spowodować pęknięcie. Jeżeli bowiem warstwa jest cienka i korek pęknie, to może szybko się wykruszać, a wtedy będzie duuuży problem i niełatwo to załatać. @fish28 był szybszy :D Edited January 28, 2015 by pepccio Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz.B 1 Report post Posted January 28, 2015 Jeśli jest pod spodem pusta przestrzeń, to zapodaj tam poprzez igłę, kilka kropel żywicy dwuskładnikowej, powinno pomóc. O widzisz o tym ni cholery nie pomyślałem,akurat wczoraj przyszedł mi jakier dwyskładnikowy od Roberta z Brc,i to właśnie w dwóch strzykawkach .Dzięki Ci za tą myśl.Kurde a już chyba ze 2 tygodnie myślę nad tym. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz.B 1 Report post Posted January 28, 2015 Żywica w strzykawkę i zastrzyk podskórny, powinno zadziałać. Powoli, bo może zacząć "wyłazić z innej dziurki". Oczywiście jeśli to uginanie jest na tyle duże, ze może spowodować pęknięcie. Jeżeli bowiem warstwa jest cienka i korek pęknie, to może szybko się wykruszać, a wtedy będzie duuuży problem i niełatwo to załatać. @fish28 był szybszy :D Ugina się dosłownie na opuszek palca,powiedzmy 0,5 x 0,5 mm. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Piokowal Report post Posted January 28, 2015 Czy masz się martwić-moim zdaniem nie ale ja bym zrobił to inaczej. Wyciął bym skalpelem ''pusty'' fragment korka a na felerne miejsce wkleił na jakiś epoksyd dopasowany fragment z innego pełnego. Wielokrotnie tak robiłem i przy dobrze wykonanej naprawie śladu prawie nie widać. Oczywiście na koniec lekkie szlifowanie i ''zapolerowanie'' naprawianego miejsca. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz.B 1 Report post Posted January 28, 2015 W pierwszym poście nie napisałem tego,ale stało się to z mojej winy gdyż bardzo mocno nacisnąłem kciukiem w korek a dokładnie fore grip.Od tamtej pory mam takie jakby ''bardziej miękkie miejsce''.Ot to tyle byłoby Share this post Link to post Share on other sites
Mekamil 1,310 Report post Posted January 28, 2015 Kiedyś mi ojciec powiedział ''przestań patrzeć na te wędki przez lupę,tylko łów w końcu nimi''.Tego chyba trzeba się trzymać Zdecydowanie słuchaj ojca :) Share this post Link to post Share on other sites
pepccio 47 Report post Posted January 28, 2015 Ugina się dosłownie na opuszek palca,powiedzmy 0,5 x 0,5 mm. Jeżeli tylko tyle, to ja dałbym sobie spokój. Myślałem, że to trochę więcej. Share this post Link to post Share on other sites
robert67 570 Report post Posted January 28, 2015 Ugina się dosłownie na opuszek palca,powiedzmy 0,5 x 0,5 mm. Nic, na to nie poradzisz :angry: , to rak korka :angry: . Zeżre Ci cały kij i splunie przelotkami pod nogi :angry: . Uważaj na ręce podczas wędkowania, lepiej nosić jakieś rękawice. Popytaj na forum, może neoprenowe będą O.K. ;) . Share this post Link to post Share on other sites
Locutus85 76 Report post Posted January 28, 2015 Nic, na to nie poradzisz :angry: , to rak korka :angry: . Zeżre Ci cały kij i splunie przelotkami pod nogi :angry: . Uważaj na ręce podczas wędkowania, lepiej nosić jakieś rękawice. Popytaj na forum, może neoprenowe będą O.K. ;) . Lateksowe, jak kondony Share this post Link to post Share on other sites
deejaybialy 277 Report post Posted January 28, 2015 Ugina się dosłownie na opuszek palca,powiedzmy 0,5 x 0,5 mm. To nie ma tragedii, u mnie się ugina na 0,6mm i będę wymieniał z tego powodu. (Oczywiście to żart) Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Artek 2,564 Report post Posted January 28, 2015 Tanie wino, gówniaty korek. Share this post Link to post Share on other sites
Guest mikolaj Report post Posted January 29, 2015 Wędka skrywana tajemnicą ale zdarza się wszystkim. Mam Hardego z podobnym felerem. Żywica załatwiła sprawę, z tym że udało się ją podać przy blanku bez kłócia korka. Gdybym miał Dragona też bym się bał tu powiedzieć, ale że o Dragonie brzydko myślę wtapiam na innych markach :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted January 29, 2015 ale że o Dragonie brzydko myślę .... :) Uuu Mikolaj, narazasz sie naszemu naczelnemu trolowi :lol: Pewnie juz sie gdzies czai w nowym wcieleniu :angry: Share this post Link to post Share on other sites
MALIN. 246 Report post Posted January 31, 2015 Jeżeli tylko tyle, to ja dałbym sobie spokój. Myślałem, że to trochę więcej. Może to w palcu problem? ;) 0,5mm! może trzeba palec zbadać! Share this post Link to post Share on other sites
MALIN. 246 Report post Posted January 31, 2015 Rozwiązanie jest jedno wg mnie - kij na giełdę jako kolejny 'raz nad wodą' :lol: :lol: :lol: Trzeba będzie uważać na prawie nówkę za 1200 :lol: Share this post Link to post Share on other sites
krystiano1981r 3,001 Report post Posted January 31, 2015 Może to w palcu problem? ;) 0,5mm! może trzeba palec zbadać! Ja też się zastanawiam jak można zbadać organoleptycznie palcem "obszar" PÓŁ milimetra na PÓŁ milimetra :blink: Ps.Może jakiś kornik chałupkę sobie wyżarł? :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 Witam autora tego tematu.Ja mam tak sam w Shimano Aspire,ta wędka też ma podobną cenę i myślę,że nie masz czym się przejmować,ponieważ ja mam identycznie lecz nie ma co uznawać tego za problem jakikolwiek,gdyż jest to we wszystkich wędkach czyt.''korkach''.Logiczną rzeczą jest ,że w każdej rękojeści korkowej występują takie mniej lub bardziej twarde,miękkie punkty.Kupowałem kiedyś kilka pierścieni korka klasy ''FLOR'' i też takie coś występowało.Taki naturalny korek ma prawo być bardziej miękki z prawej strony względem lewej strony.Powiem Ci jedno :nie masz czym się przejmować,a tymi mądrymi w poprzednich komentarzach nic się nie przejmuj.Ponieważ każdy z nich to ma,aczkolwiek żaden z nich o tym nie wie. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted February 1, 2015 Witamy ponownie, oby nie na dlugo ;) Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted February 1, 2015 zdemaskowanie po pierwszym wpisie ... niesamowite IQ :P Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 Phhh Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 Nie ma jak to dziobanie i lizanie sobie Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 oczywiście dupska Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 Już dostałem Bana?O której godzinie mam założyć nowe konto jak Iras?A może naruszyłem zazady C&R.PS.Del Toro lepiej nie udzielaj się zanim cie zawstydze Share this post Link to post Share on other sites
Czesiek86 2 Report post Posted February 1, 2015 zdemaskowanie po pierwszym wpisie ... niesamowite IQ :P IQ to on ma,szkoda,że jeszcze nie bardzo wie co to słowo znaczy Share this post Link to post Share on other sites