Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Tomasz.B

Twardość korka

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.Mam takie niby błache aczkolwiek dla mnie dosyć ważne pytanie,mianowicie czy powinienem mieć obawy dotyczące korka na foregripie?Dokładnie chodzi mi oto,że np.z jednej strony mam korek twardszy a z drugiej lekko się ugina pod wpływem nacisku kciukiem.Czy jest to możliwe aby korek naturalny miał różną strukturę?Pozdrawiam

A foregrip masz nakręcany? Generalnie to korek jest twardy, więc musi być go dość cienko, a pod nim pusto, żeby się uginał. No chyba, że to nie korek tylko korkowa okleina na.... czymś.

Nie korka nie mam nakręcanego.Mam uchwyt SKSS ,aczkolwiek odpowiedź kolegi @Jano dała mi do myślenia.Wędka dosyć droga powiedzmy 1200 zł nowa.Mi bardziej chodziło oto ,że w jednym punkcie mam taki jakby ''miększy'' korek -powiedzmy 0,5 cm x 0,5 cm.Nie chodzi mi ,że jest miękki ale po zmyciu i czyszczeniu na koniec sezonu po Cork Sealu taką oto rzecz zauważyłem.Dodam iż mam jeszcze taką samą wędkę drugą ale z mniejszym ciężarem wyrzutu,lecz w niej akurat czegoś takiego nie zauważyłem

A foregrip masz nakręcany? Generalnie to korek jest twardy, więc musi być go dość cienko, a pod nim pusto, żeby się uginał. No chyba, że to nie korek tylko korkowa okleina na.... czymś.

Nie ma takiej możliwości aby tam była okleina.Jest to typowy ,czysty korek,nawet szpachli nie posiada.

Czemu nie napiszesz wprost, co to za wędka?

Jeśli to na pewno jest korek, to w miejscu gdzie jest miękko, pod spodem musi być pusta przestrzeń, bo inaczej to by się nie uginał.

Kurcze tu nie ma co wstawiać foto ,bo jest wszystko perfect.Mi chodzi oto cz jest możliwe aby jak są sklejane pierścienie,to mam taką delikatną ''miękkość korka''zapwewne jakbyście wzieli panowie tą wędkę do ręki to byście nie poczuli.Ja niestety mam coś takiego,że nprześwietlam

Kurcze tu nie ma co wstawiać foto ,bo jest wszystko perfect.Mi chodzi oto cz jest możliwe aby jak są sklejane pierścienie,to mam taką delikatną ''miękkość korka''zapwewne jakbyście wzieli panowie tą wędkę do ręki to byście nie poczuli.Ja niestety mam coś takiego,że nprześwietlam

Jeżeli jest perfekt, to nie ma możliwości mieć w jednym miejscu delikatną ''miękkość korka'' a w drugim nie. :)

Jeżeli jest perfekt, to nie ma możliwości mieć w jednym miejscu delikatną ''miękkość korka'' a w drugim nie. :)

a zdziwiłbyś się :)

Ja nie wiem... nie chcesz powiedzieć, co to za wędka, ani wstawić foto i mówisz, że wszystko jest perfekt... to może po prostu mamy Ci powiedzieć, że wszystko jest w porządku i nie masz się czym przejmować? ;)

Ja nie wiem... nie chcesz powiedzieć, co to za wędka, ani wstawić foto i mówisz, że wszystko jest perfekt... to może po prostu mamy Ci powiedzieć, że wszystko jest w porządku i nie masz się czym przejmować? ;)

Co z tego,że dam Ci foto?Przecież nic nie zobaczysz.Na priw Ci powiem

Usuwanie wpisów jest bez sensu.

Co do samego korka, może być taka sytuacja, że jego wnętrze było wyżarte i w tym miejscu daje się uginać.

Co do samego korka, może być taka sytuacja, że jego wnętrze było wyżarte i w tym miejscu daje się uginać.

Co na to można zaradzić?Zapewne nic

Może to się pogłębić?Bo ogólnie jest dokładnie jak mówisz

Rozwiązanie jest jedno wg mnie - kij na giełdę jako kolejny 'raz nad wodą' :lol: :lol: :lol:

Guest Piokowal

Najprawdopodobniej masz bąbelek/ki powietrza lub prościej dziurę pod wierzchnią warstwą korka. Jest na tyle sprężysty,że nie pęka. Miałem kilka takich przypadków.

Edited by Piokowal

Rozwiązanie jest jedno wg mnie - kij na giełdę jako kolejny 'raz nad wodą' :lol: :lol: :lol:

Nie no kurczę nie chcę go na gięłdę oddawać,nie wiem może to ja jestem przewrażliwiony,aczkolwiek w drugim takim samym tak jakby nie ma tego.Kij ma 3 lata gwarancji,także zobaczęczy podczas sezonu nic się nie stanie.Kiedyś mi ojciec powiedział ''przestań patrzeć na te wędki przez lupę,tylko łów w końcu nimi''.Tego chyba trzeba się trzymać

Najprawdopodobniej masz bąbelek/ki powietrza lub prościej dziurę pod wierzchnią warstwą korka. Jest na tyle sprężysty,że nie pęka. Miałem kilka takich przypadków.

Też tak myślę ale mam się tym martwić?

Jeśli jest pod spodem pusta przestrzeń, to zapodaj tam poprzez igłę, kilka kropel żywicy dwuskładnikowej, powinno pomóc.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...