Manniek66 677 Report post Posted January 26, 2015 [center][size=5]DAIWA TATULA 103SHL-TW[/size][/center] [b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] DAIWA TATULA 103SHL-TW [b]Producent:[/b] Daiwa[b]Model:[/b] Tatula [b]Seria:[/b] 103SHL-TW[b]Typ:[/b] L[b]Klasa:[/b] ML, M[b]Masa [g]:[/b] 220[b]Typ hamulca:[/b] Magforce Z[b]Przełożenie:[/b] 7.3:1[b]Liczba łożysk:[/b] 8[b]Moc hamulca [kg]:[/b] 5[b]Szpulka - pojemność:[/b] 120m / 12lb[b]Szpulka - masa [g]:[/b] 17,5[b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b] 34[b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b] 28,5[b]Szpulka - typ:[/b] Pełna[b]Dokumentacja:[/b] Instrukcja, Schemat[b]Narzędzia:[/b] N[b]Akcesoria:[/b] Brak[b]Kraj produkcji:[/b] Tajlandia[b]Opis:[/b] Daiwa TATULA w wersji na rynek japoński została wprowadzona do sprzedaży po sukcesie modelu sprzedawanego w USA i Europie. Wersja japońska została zmodyfikowana: posiada inne uchwyty, inną pojemność szpul oraz ich wage. Wersja JDM jest bardziej komfortowa rzutowo od wersji USA. Tatula posiada mocna przekłądnię oraz system wodzika TWS. To ciekawa propozycja dla wędkarzy szukających multiplikatora za przyzwoite pieniądze, ale bardzo dobrej jakości. Sturdy aluminum alloy body Magforce Z magnet brake system, 20 level adjustable from outside TWS innovative friction free level winder Zaion carbon star drag Swayed duralumin handle 80mm length Water proof Ultimate Tournament Drag Clicking drag Machined shallow spool, shallower than export model Saltwater fine Made by Daiwa oversea factory Długość nawijanej linki: 77 cm[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/0d9c04ba11b519546e93f064aee6ad68.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] [center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center] [center] [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-tatula-103shl-tw-r120]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 26, 2015 Szkoda, że gwiaza hamulca nie jest jak w Type R z zaionu tylko z plastiku...oraz, że nie ma tych nacięć na obudowie nad wodzikiem...poza tym fajny multik. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted January 29, 2015 Bardzo fajny multi. Godny zastępca droższego morethana, który niewiele się różni od finalnej wersji JDM tatki oprócz 2-krotnej ceny. Przyznaję, że chyba niepotrzebnie namawiałem Cię na inny multi :) Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted January 29, 2015 Nie wiem jak się ma moja Tatula do innych droższych konstrukcji ale ja jestem z niej bardzo zadowolony. Dla początkującego wydaje się dobrym wyborem, mam nadzieję, że z nowym Xtreme 5S70MF-B stworzą idealny zestaw do ganiania sandaczy :) Share this post Link to post Share on other sites
tomasxt 968 Report post Posted January 30, 2015 Od ile gram taka tatula startuje ? (oczywiście przy dobrze dobranym kiju) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted January 30, 2015 6 powinna szarpnąć, może lotne 5. Czekamy na Mańkowe opinie ;) Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 30, 2015 Chyba nie ma sensu poniżej 7-8gr się katować ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted January 30, 2015 Wszystko zależy od łożysk i spasowania. W alphasie 103l r mam 16gr szpule i 4gr lotne daje radę. Share this post Link to post Share on other sites
Wienio34 58 Report post Posted September 4, 2015 Z tego co wiem to TATULA nie posiada terkotki a MORETHAN ma w hamulcu. Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted September 6, 2015 Po kilku miesiącach testu śmiało mogę powiedzieć że lotne woblery 6g spokonie można posyłać na wystarczające odległości. U mnie przy zbyt za mocny kijem, soul6 huntera latał na około 20m. Przy odpowiednim kiju który dobrze będzie się ładował nie będziecie narzekać. Share this post Link to post Share on other sites