Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Meme

SALMO MINNOW

Recommended Posts

[center][u][b][size=5]SALMO MINNOW[/size][/b][/u][/center]

[b]Producent:[/b]Salmo
[b]Model:[/b]Minnow
[b]Rodzaj przynęty:[/b]wobler
[b]Zastosowanie:[/b]boleń, klen, okoń, pstrąg, sandacz, szczupak
[center][u][b]OPIS PRZYNĘTY[/b][/u][/center]

Mimo, iż jest to jedna z najstarszych rodzin przynęt SALMO, wielu wędkarzy na całym świecie wciąż odkrywa nowe możliwości tego klasycznego woblera. Wszystkie przynęty z tej rodziny charakteryzuje niezbyt szeroka akcja o dość dużej częstotliwości.

[center][u][b]SPECYFIKACJA[/b][/u][/center]

[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M5F/5/3/0.5-1 | M5S/5/5/0.8-1.5
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M6F/6/4/0.5-1 | M6S/6/6/1-1.5
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M7F/7/6/1-1.5 | M7S/7/8/1.5-2
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M9F/9/10/0.8-1.2 | M9S/9/12/1.5-2.5
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M7SDR/7/7/2.5-4
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]

[center][u][b]Zdjęcie[/b][/u][/center]
[center][/center]

[url=http://jerkbait.pl/page/index.php/przynety.html/_/salmo-minnow-r38]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord[/url]

Ten Wobler jest wielozadaniowy, zależnie od wielkości i koloru można nim łowić skutecznie wiele gatunków ryb występujących w naszych wodach.

Chyba nie powiesz że woblerem sumowym można pstrągi łowić .Jest wiele woblerów które mają różne zastosowanie ale napewno nie wszystkie.

Napisałeś 'zależnie od wielkości'. Sumowy Big-S zminiaturyzowany odpowiednio calkiem znośnie łowi klenie. I odwrotnie - kleniowy smużaczek wykonany w odpowiednio większej skali może być z powodzeniem stosowany do polowania na tajmienie ;)

Minnow z grubym ,dużym sterem tzw stary to była kosa na pstrągi ,chodził znacznie szerzej i to było chyba jego atutem .Obecny jest dobry ,ale nie wyróżnia się na tle wielu innych krajowych  wyrobów dedykowanych na kropkowańce .Warto mieć w pudełku ale spektakularnych wyników bym się nie spodziewał.

A ja tam minnowa zawsze mam w pudełku idąc czy to na Wisłę, czy łowiąc na Pilicy. Ma tę swoja dość agresywną akcję, która daje efekty, zwłaszcza w rzece tak przejrzystej, jak warszawska Wisła. Osobiście złowiłem już na niego suma, sandacza, szczupaka, bolenia i chyba (bo tu na 100% pewności nie mam) jakiś kleń się trafił.

Wspaniała przynęta, od zakupu Salmo minnow otworzyły mi się niewielkie nizinne rzeki. Zawsze mam w pudełku szóstki w kolorze strzebli.

Witam, poszukuje woblera salmo a dokładnie Golden Minow M9S jeżeli ktoś wie gdzie można je dostać to proszę o kontakt. Pozdrawiam

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Stare modele,ale tonące były super na pstrąga. Miałem tez chyba na niego troc. Jednak na pływającego nic. Chodziły tak jakiś dziwnie szeroko.

Ostatnio w minnowach pękają stery. Wystarczy puknąć o kamień i po sterze, łamią się jak zapałki. Na dziesięć-pięć złamanych bo drugie pięć urwanych. Dlatego nie zdążyły się złamać. Pisałem do Salmo w tej sprawie ale jak na razie nie dostałem odpowiedzi. Stare modele służyły bez szwanku, a tu takie buble. Macie podobne doświadczenia?

U mnie nie zdarzyło się jeszcze pęknięcie steru w Minnow. Mam stare i nowe modele i w obu stery trzymają bardzo dobrze.

Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;) Edited by Żbiku

Kuba chyba ciężko będzie zakupić za piwko, na giełdzie jak tylko się pojawią rozchodzą się jak ciepłe bułki :-) 

Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;)

Dzięki za ofertę ale pani w sklepie wędkarskim przyjęła je do reklamacji. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale nic straconego, koledze dziś w wobku pękną ster.  ;)

Salmo Minnow tych nowych mam ze 40 sztuk. Starych się pozbyłem bo dla mnie nie były wcale jakieś fantastyczne i super skuteczne, a za cenę za jednego mogłem kupic dwa nowe które mi sie lepiej sprawdzaja i dają mi wiecej mozliwosci. Ale do rzeczy, nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi ster ani odpadł, odkleił się ani tym bardziej złamał, NIGDY, a łowię na nie w 90% łowiąc pstrągi i co ważne łowię tylko w górskich potokach gdzie jest kamieniste dno i często olbrzymie głazy.

• Create New...