Meme 1,992 Report post Posted January 20, 2015 [center][u][b][size=5]SALMO MINNOW[/size][/b][/u][/center][b]Producent:[/b]Salmo[b]Model:[/b]Minnow[b]Rodzaj przynęty:[/b]wobler[b]Zastosowanie:[/b]boleń, klen, okoń, pstrąg, sandacz, szczupak[center][u][b]OPIS PRZYNĘTY[/b][/u][/center] Mimo, iż jest to jedna z najstarszych rodzin przynęt SALMO, wielu wędkarzy na całym świecie wciąż odkrywa nowe możliwości tego klasycznego woblera. Wszystkie przynęty z tej rodziny charakteryzuje niezbyt szeroka akcja o dość dużej częstotliwości.[center][u][b]SPECYFIKACJA[/b][/u][/center] [b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M5F/5/3/0.5-1 | M5S/5/5/0.8-1.5[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M6F/6/4/0.5-1 | M6S/6/6/1-1.5[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M7F/7/6/1-1.5 | M7S/7/8/1.5-2[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M9F/9/10/0.8-1.2 | M9S/9/12/1.5-2.5[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]M7SDR/7/7/2.5-4[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b][b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b] [center][u][b]Zdjęcie[/b][/u][/center] [center][/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/przynety.html/_/salmo-minnow-r38]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord[/url] Share this post Link to post Share on other sites
budzikbdg991 87 Report post Posted December 7, 2015 Koledzy jakie macie opinie o tym woblerze na co się u was sprawdza? Pytam bo mam okazję kupicć w dobrej cenie Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 7, 2015 Pstrągowy klasyk ;) zresztą nie tylko ;) Share this post Link to post Share on other sites
budzikbdg991 87 Report post Posted December 7, 2015 a własnie pstrągów nie łowię za to klenie,jazie nocne sandacze z Wisły. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted December 7, 2015 Kleni tez sporo zlowilem na tego minnow, ale glownie jako przylowy przy pstragach ;) Share this post Link to post Share on other sites
Adamo19 0 Report post Posted May 29, 2016 witam dajcie namiary gdzie można kupić takiego woblera Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 3, 2016 witam dajcie namiary gdzie można kupić takiego woblera Prawie wszedzie ;) Np: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/salmo-piotr-piskorski-minnow-g5-a20-p92-k478.html Share this post Link to post Share on other sites
robert7704 373 Report post Posted November 19, 2016 Głównie pstrąg a kleń zdarza się przy pstrągu. Ten kolor ma prawie każdy większy sklep internetowy ;) Share this post Link to post Share on other sites
MarcinZ 522 Report post Posted December 17, 2016 U mnie głównie pstragi..w różnym ubarwieniu. Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted December 25, 2016 Ten Wobler jest wielozadaniowy, zależnie od wielkości i koloru można nim łowić skutecznie wiele gatunków ryb występujących w naszych wodach. Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted December 25, 2016 To tak samo jak każdy. Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted December 25, 2016 Chyba nie powiesz że woblerem sumowym można pstrągi łowić .Jest wiele woblerów które mają różne zastosowanie ale napewno nie wszystkie. Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted December 26, 2016 Napisałeś 'zależnie od wielkości'. Sumowy Big-S zminiaturyzowany odpowiednio calkiem znośnie łowi klenie. I odwrotnie - kleniowy smużaczek wykonany w odpowiednio większej skali może być z powodzeniem stosowany do polowania na tajmienie ;) Share this post Link to post Share on other sites
pawelG 35 Report post Posted December 29, 2016 Minnow z grubym ,dużym sterem tzw stary to była kosa na pstrągi ,chodził znacznie szerzej i to było chyba jego atutem .Obecny jest dobry ,ale nie wyróżnia się na tle wielu innych krajowych wyrobów dedykowanych na kropkowańce .Warto mieć w pudełku ale spektakularnych wyników bym się nie spodziewał. Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted December 30, 2016 Ten stary fajnie sandacze kusił w bardzo wolnym prowadzeniu. Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted January 5, 2017 A ja tam minnowa zawsze mam w pudełku idąc czy to na Wisłę, czy łowiąc na Pilicy. Ma tę swoja dość agresywną akcję, która daje efekty, zwłaszcza w rzece tak przejrzystej, jak warszawska Wisła. Osobiście złowiłem już na niego suma, sandacza, szczupaka, bolenia i chyba (bo tu na 100% pewności nie mam) jakiś kleń się trafił. Share this post Link to post Share on other sites
Robert Crocker 1,571 Report post Posted January 5, 2017 No ma się trochę tych minnowów w pudełku ... Share this post Link to post Share on other sites
k.gluchy 424 Report post Posted January 29, 2017 Wspaniała przynęta, od zakupu Salmo minnow otworzyły mi się niewielkie nizinne rzeki. Zawsze mam w pudełku szóstki w kolorze strzebli. Share this post Link to post Share on other sites
korektor 1 Report post Posted February 4, 2017 Witam, poszukuje woblera salmo a dokładnie Golden Minow M9S jeżeli ktoś wie gdzie można je dostać to proszę o kontakt. Pozdrawiam Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Mycha23 32 Report post Posted March 3, 2018 Stare modele,ale tonące były super na pstrąga. Miałem tez chyba na niego troc. Jednak na pływającego nic. Chodziły tak jakiś dziwnie szeroko. Share this post Link to post Share on other sites
pepa73 1,253 Report post Posted August 26, 2018 Ostatnio w minnowach pękają stery. Wystarczy puknąć o kamień i po sterze, łamią się jak zapałki. Na dziesięć-pięć złamanych bo drugie pięć urwanych. Dlatego nie zdążyły się złamać. Pisałem do Salmo w tej sprawie ale jak na razie nie dostałem odpowiedzi. Stare modele służyły bez szwanku, a tu takie buble. Macie podobne doświadczenia? Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted August 27, 2018 (edited) U mnie nie zdarzyło się jeszcze pęknięcie steru w Minnow. Mam stare i nowe modele i w obu stery trzymają bardzo dobrze. Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;) Edited August 27, 2018 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
este 60 Report post Posted August 27, 2018 Kuba chyba ciężko będzie zakupić za piwko, na giełdzie jak tylko się pojawią rozchodzą się jak ciepłe bułki :-) Share this post Link to post Share on other sites
pepa73 1,253 Report post Posted August 27, 2018 Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;) Dzięki za ofertę ale pani w sklepie wędkarskim przyjęła je do reklamacji. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale nic straconego, koledze dziś w wobku pękną ster. ;) Share this post Link to post Share on other sites
maciekd07 38 Report post Posted August 28, 2018 Salmo Minnow tych nowych mam ze 40 sztuk. Starych się pozbyłem bo dla mnie nie były wcale jakieś fantastyczne i super skuteczne, a za cenę za jednego mogłem kupic dwa nowe które mi sie lepiej sprawdzaja i dają mi wiecej mozliwosci. Ale do rzeczy, nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi ster ani odpadł, odkleił się ani tym bardziej złamał, NIGDY, a łowię na nie w 90% łowiąc pstrągi i co ważne łowię tylko w górskich potokach gdzie jest kamieniste dno i często olbrzymie głazy. Share this post Link to post Share on other sites