krystiano1981r 3,001 Report post Posted January 20, 2015 [center][u][b][size=5]SALMO TINY[/size][/b][/u][/center][b]Producent:[/b]Salmo[b]Model:[/b]Tiny[b]Rodzaj przynęty:[/b]wobler[b]Zastosowanie:[/b]jaz, klen, okoń, pstrąg[center][u][b]OPIS PRZYNĘTY[/b][/u][/center] Pływające i tonące woblery specjalnie opracowane do łowienia kleni i jazi w rzekach. Doskonale sprawdzają się na przelewach i kamienistych rafach rzecznych.Odpowiednio dobrana kolorystyka zapewnia dużą skuteczność łowienia przy różnych warunkach świetlnych.[center][u][b]SPECYFIKACJA[/b][/u][/center] [b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]TINY IT3F /3/2/0,3-0,5[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]TINY IT3S /3/2,5/0,3-0,5[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b][b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b][b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b][b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b][b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b] [center][u][b]Zdjęcie[/b][/u][/center] [center][/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/przynety.html/_/salmo-tiny-r70]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord[/url] Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted February 10, 2015 Obowiązkowo trzeba usztywnić tylnią kotwiczkę, gdyż bardzo często sie szczepiają. :) Srednio co 3-4 rzuty. A tak woblerek bardzo fajny. :) Share this post Link to post Share on other sites
zorro 1,191 Report post Posted February 10, 2015 Albo załozyć mniejsze kółka i czternasteczki... I się nie czepiają... A dodatkowo jeszcze żwawiej drygają... Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted February 10, 2015 taki maly wabik nie potrzebuje wcale doch kotwic :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted February 10, 2015 taki maly wabik nie potrzebuje wcale doch kotwic :) Dlatego moje mają jedną plus ewentualnie mała srucina na przednim uchu Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted February 10, 2015 Przy małym wabiku można dać numer większą na brzusznym uszku. Ewentualnie na dwóch kółkach, w celu zwiększenia zasięgu. A i dupką żwawiej zamiata... Share this post Link to post Share on other sites
spin1 6 Report post Posted February 15, 2015 Ja odginam ster i robię smużaki. Share this post Link to post Share on other sites
jacekp29 4,262 Report post Posted February 15, 2015 Dał kilka kleni z Bzury ;) Share this post Link to post Share on other sites
irigi 8 Report post Posted May 29, 2015 Witam, ja również ściągam pierwszą kotwiczę a zostawiam tą tylną i jest gitarra:) Share this post Link to post Share on other sites
G_rzegorz 1,248 Report post Posted May 29, 2015 U mnie niestety się te wobki nie sprawdzają...jedyne co się trafiło to jakieś okonki...jaziom, kleniom nie smakują...:-( Share this post Link to post Share on other sites
irigi 8 Report post Posted May 30, 2015 na moim łowisku klenie je uwielbiają, od najmniejszych do 50, trafiają się też okonie a nawet w tym sezonie 2 pstrągi (ok. 20 cm) oraz mała 20 cm certa Share this post Link to post Share on other sites
budzikbdg991 87 Report post Posted December 7, 2015 na dolnej Wiśle klenie i jazie też bardzo dobrze na nie biorą. Chyba najlepiej z całej gamy salmo Share this post Link to post Share on other sites
snoek3 48 Report post Posted December 7, 2015 u mnie bardzo łowne daja mi klenie i jazie w malutkiej rzeczce już od marca , proponuje sciagnac tylna kotwiczke i zostawić ta pod spodem tylko wieksza deczko o rozmiar !!! Share this post Link to post Share on other sites
budzikbdg991 87 Report post Posted December 7, 2015 a nie zmienia to pracy? Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 7, 2015 Jeśli już, to nieco go ustabilizuje(obniży się środek ciężkości) i wzmocni nieco pracę ogonka (bo będzie on nieobciążony). Share this post Link to post Share on other sites
budzikbdg991 87 Report post Posted December 7, 2015 ok dzięki za info spróbuję... w maju Share this post Link to post Share on other sites
snoek3 48 Report post Posted December 7, 2015 nie zauważyłem zmian zamiata ładnie i biora wciąż idealnie wiec chyba jest ok :) Share this post Link to post Share on other sites
Bolen30 303 Report post Posted November 19, 2016 A ja ściągam tylnia a przodnia ciut wieksza i mocniejsza ale mocna bo często trafiałem Bolki na tiniaka a dwa duże poszły z kolczykiem .Ale na krakowskiej wisle robią robote. Share this post Link to post Share on other sites
robert7704 373 Report post Posted November 19, 2016 U mnie te wobki nie sprawdzają się a szkoda. ;) Share this post Link to post Share on other sites