puszek7 520 Report post Posted January 8, 2015 Żal du...e ściska, Czy nasz kraj na prawdę jest aż tak biedny , żeby polak-polaka albo inaczej wędkarz-wędkarza okradał. Trochę przyzwoitości... Wstyd.. Dobrze, że temat został ruszony, musimy piętnować takie zachowanie bo inaczej można będzie pomyśleć, że to norma.:/ Share this post Link to post Share on other sites
ziuta 47 Report post Posted January 8, 2015 To nie jest pierwszy przypadek z tym użytkownikiem :( W ubieglym roku "kupiłem" od niego woblery Józka Sendala, kasa poszła tego samego dnia i dalej historia jak wyżej: nie wysłał jeszcze, wysłał ale nie doszło, poczta zła i niedobra, kwit oczywiście zagubił biedaczek... Ponieważ wk..... się bardzo, znalazłem dane gościa ( konto było na dziewczynę mieszkającą wówczas w Anglii) i sprawa otarła się o policję. W pore się jednak zreflektował że nie ma żartów i kase zwrócił. Share this post Link to post Share on other sites
PePe. 1,883 Report post Posted January 8, 2015 Ze mną też próbował i to nie tak dawno bo miesiąc temu, ale na szczęście skończyło się dobrze. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted January 8, 2015 Koledzy każdego idzie znaleźć, jeśli ma stałe ip to adres do ustalenia to betka, jesli ma zmienne ip to ma modem, ostatnie altywne zaczytanie okreslonego ip z jakiego się zalogował i również odnajduje sie dane adresowe, trzeba mieć tylko takie możliwości a maja je jedynie s określone służby mundurowe. ;) Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted January 8, 2015 Szkoda, ze zniknął wątek polecam, nie polecam sprzedawcę, który był kiedyś. Zawsze przed zakupami korzystalem z niego Share this post Link to post Share on other sites
esoxlucius1 208 Report post Posted January 8, 2015 Przydalby się taki wątek, taka czarna lista. Gość leci w kulki, to czarna lista i ban na giełdę Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted January 8, 2015 Właściciel portalu uznał, że wątek jest niepotrzebny, miał swoje powody, a nam pozostaje uszanować decyzję. Czy to znaczy, że jesteśmy bezsilni? Nie. Istnieje przycisk "zgłoś". Na marginesie, ciekaw jestem ilu z Was go użyło... A zgłaszać możemy każde naruszenie, czy to wprost regulaminu, czy też niestosowne zachowanie usera. A redakcja ma formy nacisku, może dać czasowy / stały ban na giełdę. Osoby nieumiejące się zastosować do koleżeńskich zasad mogą być dość sprawnie wyłapywane. I rugowane. Ale nie wystarczy biadolić. Trzeba informować. Mam nadzieję, że poszkodowani @Pepe, @ziuta, no i twórca wątku @PablovelLoco poinformowali moderatorów o swoich kłopotach. Dla ogólnego dobra. Dla nas wszystkich... Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted January 8, 2015 Koledzy każdego idzie znaleźć, jeśli ma stałe ip to adres do ustalenia to betka, jesli ma zmienne ip to ma modem, ostatnie altywne zaczytanie okreslonego ip z jakiego się zalogował i również odnajduje sie dane adresowe, trzeba mieć tylko takie możliwości a maja je jedynie s określone służby mundurowe. ;) Nie kazdego, oj nie kazdego :) Wszystko idzie obejsc :) Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted January 8, 2015 Wiele razy już wyjaśnialiśmy, więc powtórzę - redakcja/ administracja JB.PL nie bierze odpowiedzialności za transakcje na giełdzie i nie pośredniczy w rozwiązywaniu problemów z nich wynikających pomiędzy użytkownikami. Nie będzie też wątku polecam/ nie polecam, więcej tutaj - polecam lekturze ostatni post @Friko: http://jerkbait.pl/topic/23122-nie-polecam-kontrahenta/page-2?hl=polecam Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 8, 2015 Dziękuję za solidarne podejście do tematu Panowie.Opierając się na wypowiedzi kolego esoxlucius1 zasięgnąłem fachowej porady u dobrego kolegi pracującego w KGP w Warszawie,który naświetlił mi dokładnie postępowanie w takiej sprawie i zaoferował pomoc w ewentualnym jej przebiegu.Kolega DERO dostał ode mnie wiadomość zawierającą ultimatum w sprawie zwrotu moich pieniędzy. Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 8, 2015 Właściciel portalu uznał, że wątek jest niepotrzebny, miał swoje powody, a nam pozostaje uszanować decyzję. Czy to znaczy, że jesteśmy bezsilni? Nie. Istnieje przycisk "zgłoś". Na marginesie, ciekaw jestem ilu z Was go użyło... A zgłaszać możemy każde naruszenie, czy to wprost regulaminu, czy też niestosowne zachowanie usera. A redakcja ma formy nacisku, może dać czasowy / stały ban na giełdę. Osoby nieumiejące się zastosować do koleżeńskich zasad mogą być dość sprawnie wyłapywane. I rugowane. Ale nie wystarczy biadolić. Trzeba informować. Mam nadzieję, że poszkodowani @Pepe, @ziuta, no i twórca wątku @PablovelLoco poinformowali moderatorów o swoich kłopotach. Dla ogólnego dobra. Dla nas wszystkich... Januszu temat założyłem w formie apelu zawierającego ostrzeżenie właśnie dla użytkowników giełdy j.b.W całej sprawie nie chodzi już o pieniądze,jakiekolwiek żale czy ukrzyżowanie winnego.Chciałem aby moja wypowieć zawierała sens,że pomimo iż na forum panuje w jakiś sposób ''sielanka'' to ktoś dalej skrycie i perfidnie ''rżnie w d..e bez wazeliny'' drugiego nieświadomego niczego kolegę.Sprawy do administracji forum nie zgłaszałem,czytałem,czytam regulaminy. Share this post Link to post Share on other sites
Kacp 11 Report post Posted January 8, 2015 Zdziwiłem się trochę, że masz kolegów w KGB :) A tu tylko moja ślepota :) Share this post Link to post Share on other sites
sacha 1,540 Report post Posted January 8, 2015 Nie bardzo rozumiem po co zaszargać sobie opinię dla 170plz? niech to nawet będzie 2x więcej, no po jaką cholerę? Jak kraść to miliony Jak dmuchać to księżniczki :P Miliona ( w gotówce) na oczy nie widziałem więc nie miałem szansy :P Księżniczki (z urody B) ) ............. Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 8, 2015 Nie bardzo rozumiem po co zaszargać sobie opinię dla 170plz? niech to nawet będzie 2x więcej, no po jaką cholerę? Widocznie dla niektórych jak to mówią ''wszystko ma swoją cenę'',w tym wypadku nie jest ona wygórowana. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted January 8, 2015 Nie kazdego, oj nie kazdego :) Wszystko idzie obejsc :) Zapewniam Cię że w sieci każdego, nie pomoże Ci nawet korzystanie z bram proxy czy nawet stosowanie urządzeń mobilnych do łączenia się z siecią, jest to tylko kwestia czasu. Inna sprawa iż można tego dokonać na wniosek poszkodowanego podczas przeprowadzania czynności służbowych w dochodzeniu po wszczęciu postępowania. ;) Share this post Link to post Share on other sites
psulek 1,663 Report post Posted January 8, 2015 Muszę cię zmartwić. Jest co najmniej kilka sposobów pozostania całkowicie anonimowym w sieci. I wymaga relatywnie niskich albo żadnych nakładów. Ale to nie temat na to forum. Share this post Link to post Share on other sites
przemofight 285 Report post Posted January 8, 2015 Panowie prosty temat - jak zauważyłem ten forumowicz nie jest anonimowy, znają go Koledzy z forum, jak również uczestniczył w aukcjach kupna lub sprzedaży podając swoje dane, numer konta lub numer telefonu... Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted January 8, 2015 Muszę cię zmartwić. Jest co najmniej kilka sposobów pozostania całkowicie anonimowym w sieci. I wymaga relatywnie niskich albo żadnych nakładów. Ale to nie temat na to forum. zmartwię ale nie masz racji, faktycznie temat nie na to forum więc na siłę nie będe Ci tego udowadniał. Share this post Link to post Share on other sites
psulek 1,663 Report post Posted January 8, 2015 Nie będę cię uświadamiał na siłę. Chcesz, to sobie wierz. Ja wiem że się da i to bez wielkich nakładów. A że większość to amatorzy to całe szczęście. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted January 8, 2015 Pierwszy zakup na j.pl zrobiłem właśnie u niego. Zakup nie był tani, bo był to pierwszy mój kij z z pracowni, choć trochę się bałem wpłacać tak kasę nie znanej osobie, wszystko przebiegło pomyślnie. Dziwie się że za parę groszy, człowiek sam sobie chce robić problemy. Ale to już jego sprawa :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 8, 2015 Pierwszy zakup na j.pl zrobiłem właśnie u niego. Zakup nie był tani, bo był to pierwszy mój kij z z pracowni, choć trochę się bałem wpłacać tak kasę nie znanej osobie, wszystko przebiegło pomyślnie. Dziwie się że za parę groszy, człowiek sam sobie chce robić problemy. Ale to już jego sprawa :ph34r: Ja się nie oszukuję ale w pewien sposób jestem dobrym celem do oskubania.Mieszkam po drugiej stronie Bałtyku,suma nie za duża więc ''szkodliwość społeczna'' też niewielka,więc to w jakiś sposób ''okazja'',a okazja czyni sam wiesz kogo.Nawet w tv co chwila pojawia się slogan "Łap okazję'' ;) . Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted January 8, 2015 Paweł, ja absolutnie nikogo nie bronię. Powiedziałem tylko jakie miałem wspólne interesy z tym człowiekiem :) Jeśli tak zrobił, a z tego co słyszę, nie pierwszy raz, to jest nie poważnym człowiekiem, i tyle. Mam nadzieję że dopadnie go za to kara. Share this post Link to post Share on other sites
Pióro 18 Report post Posted January 8, 2015 Uważam, że ogłoszenie o kupnie/sprzedaży powinno wisieć tak długo aż sprzedający i kupujący nie napiszą tam że wszystko OK, że są zadowoleni. Dla mnie postawa cudaczna, jeśli ktoś jest niezadowolony, czuje się oszukany, zwodzony, a nie napisze o tym jasno i w odpowiednim miejscu. Wobec kogo ta "lojalność", wobec oszusta, albo przynajmniej zwodziciela, zamiast wobec reszty forum, która jest uczciwa? Bez sensu Share this post Link to post Share on other sites
Dero 194 Report post Posted January 8, 2015 Witam zabiore moze ja głos w tej dyskusji, Z kijem miałem kilkanaście przugód , tak z tym kijem, pierw pani na poczcie nie przyjeła paczki pózniej znów nie przyjeła paczki, W końcu się udało. KIj Leci na priv wysłałem nr nadania. A kija oddałem za symboliczne 100zł+ 70zł wysyłka. Więc panowie sorry ale nie bawi mnie robienie sobie przykrości za stówke. Dla wielu wrzucałem zawsze jakieś fanty gratis o nie małych cenach itp. By kogoś robić na 100zł..;/ Share this post Link to post Share on other sites
Dero 194 Report post Posted January 8, 2015 Pawel a jak masz czelność pisać do Moich rodziców, itp to mogł byś odebrać telefon. Szczęście ze Tobie tego giftu nie wrzuciłem do kija, a moja kobieta nalegała. Share this post Link to post Share on other sites