Paavo 1,534 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Trochę głupio tak pisać,bo wychodzi,że jestem ''beksa'' i przyszedłem naskarżyć,ale już troszkę brakuje mi nerwów w pewnej sprawie.Ale do rzeczy.Zakupiłem na jerkbaitowej giełdzie wędzisko na początku grudnia od pewnego kolegi znanego kilku kolegom z forum i powiedzmy to już z dłuższym stażem na forum ,no i stał się klops."Kolega" przez miesiąc mamił mnie zdawkowymi odpowiedziami na moje pytania,że kijek wysłał ''blblabla'' ... na prośbę o numer nadania przesyłki,odpowiedział ,że upsss...zapomniał,zostawił w biurze i ogólnie strasznie zarobiony jest i w rozjazdach.Po następnych (oczywiście kulturalnych) moich wiadomosciach, dość łatwo i o dziwo z jego strony padła propozycja,że jak nie dostanę do nowego roku kija, to zwróci mi pieniądze,a na poczcie wypisze reklamacje.Oczywiście w dalszym ciągu kwitek nadania z poczty to "enigma''.Kij jak nie przyszedł tak nie przyszedł do końca roku.W ostatnią niedzielę dostałem od niego info,że przeleje mi szybciutko pieniążki,a reklamacje na poczcie złoży 21 stycznia ???...WTF. I tak zleciały kolejne 3 dni,pieniążki dalej nie zawitały na moje konto,kolega milczy, pomimo że regularnie melduje się na forum i odczytuje moje wiadomości.Tak oto wygląda moja sytuacja.Problemem jest to,że nie mieszkam w kraju,a kolega chyba ''przezornie'' podał numer konta do wpłaty nie na jego dane osobowe,chociaż na początku nie było to dla mnie czymś podejrzanym.Powiem tak to nie moje pierwsze zakupy przez sieć i nie pierwszy raz na giełdzie j.b od osób prywatnych z wysyłką poza PL,no ale jak to mówią zawsze jest ten pierwszy raz.Pieniądze może nie duże bo to tylko 170zł,pewnie zwłaszcza dla tych,których myślą,że ludzie na obczyznie po porannej kawie,siedząc na porcelanowym tronie ''produkują'' grube zwitki 100 e-wych banknotów.Uff...troszkę się rozpisałem,ale i troszkę mi lżej...i chyba pójdę tam gdzie ''król chodzi piechotą''...może wys..am kilka ''eurówek'' i do wiosny nazbieram na stellę. Pozdrawiam z mroznej Finlandii. Edited January 7, 2015 by PablovelLoco Share this post Link to post Share on other sites
esoxlucius1 208 Report post Posted January 7, 2015 To może zdradzisz nick tego miłego pana? Share this post Link to post Share on other sites
PePe. 1,883 Report post Posted January 7, 2015 Napisz o kogo chodzi, może ktoś go zna lub miał z nim tez problem... Share this post Link to post Share on other sites
thug 500 Report post Posted January 7, 2015 Skoro nie podajesz nicka to chyba pozostaje Ci wspolczuc i trzymac kciuki za szybkie i pozytywne rozwiazanie sprawy ;) Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 7, 2015 Mogę na priv,ale myślę że to zbytnio niczego nie zmieni. Share this post Link to post Share on other sites
PePe. 1,883 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Mogę na priv,ale myślę że to zbytnio niczego nie zmieni. dlaczego tak myślisz ? może go znam, dostanie plaszczaka i szybko odda kasę :) Edited January 7, 2015 by PePe. Share this post Link to post Share on other sites
gammbler 112 Report post Posted January 7, 2015 warto ujawnic name tego zlodzieja zeby nie oszukal nikogo innego Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted January 7, 2015 Paweł tu nie chodzi o pieniążki tylko o pewne zasady ;) a na takie lecenie w h....ja nie ma tutaj przyzwolenia !!! Nie czaj się tylko wal nick tego delikwenta !!! Jakoś będzie lżej - Nam wszystkim ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted January 7, 2015 Czyżby chodziło o tego użytkownika? ;) http://jerkbait.pl/user/46114-dero/ Share this post Link to post Share on other sites
PePe. 1,883 Report post Posted January 7, 2015 Tomek88 ja tez tak myślę, ale mogę się mylić... Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted January 7, 2015 Paweł podesłał kolesiowi linka i czeka do jutra. Wybór jest prosty kasa albo wieczny obciach. Ja już wiem o kogo chodzi i nigdy bym sie po nim tego nie spodziewał. :angry: Share this post Link to post Share on other sites
wyjec 1,100 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Powinno się takowego oszuścika cieleśnie karać :)to chyba ta wędka http://jerkbait.pl/topic/48896-sprzedam-w%C4%99dk%C4%99-perfekt/ Edited January 7, 2015 by wyjec Share this post Link to post Share on other sites
Endzik22 139 Report post Posted January 7, 2015 Hahaha. Bo spadne z krzesła.. Dero.. zabiegany chlopak Share this post Link to post Share on other sites
Baars 581 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Paweł podesłał kolesiowi linka i czeka do jutra. Wybór jest prosty kasa albo wieczny obciach. Ja już wiem o kogo chodzi i nigdy bym sie po nim tego nie spodziewał. :angry:Kasa, kasą ale chyba nick "kolegi" powinien ujrzeć światło dzienne !? Może ma coś publicznie to powiedzenia w fej sprawie ??? Dobra już sie wyjaśniło... Edited January 7, 2015 by Baars Share this post Link to post Share on other sites
hvast87 445 Report post Posted January 7, 2015 Mam praktycznie identyczna sytuacje na allegro tylko na 1600 zł, masakra co ci ludzie w ch... walą. Zostaje chyba nam składać sprawę na policje. Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Kolega Tomek88 to niezły detektyw :ph34r: .Tak w ogóle to nie chcę na nikogo przeprowadzać "nagonki'' z paleniem na stosie włącznie.Ot po prostu w ''każdej beczce miodu jest łyżka dziegciu'',czasami uaktywnia się komuś gen znany już od zarania dziejów,który popycha ludzi do zrobienia kogoś w wała. Link do aukcji z giełdy. http://jerkbait.pl/topic/48896-sprzedam-w%C4%99dk%C4%99-perfekt/#entry1558781 Edited January 7, 2015 by PablovelLoco Share this post Link to post Share on other sites
przemofight 285 Report post Posted January 7, 2015 kupując na giełdzie forumowym mamy względem siebie pewne zaufanie tzn.przeważnie najpierw jest przelew i później wysyłka zakupionego sprzętu. Kilka dni opóźnienia może się zdarzyć ale takie zagranie jest niedopuszczalne :angry: Share this post Link to post Share on other sites
gammbler 112 Report post Posted January 7, 2015 na pal go Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted January 7, 2015 na pal go Już nie przesadzajmy. :D Soczysty hejt niczego nie rozwiąże, a groźba publicznej kompromitacji ma szansę pomóc koledze w drodze po rozum do głowy, i kto wie, może się z niefortunnej transakcji wyplącze, zadośćuczyni, a nawet - nie wykluczam - przeprosi? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Artur43 23 Report post Posted January 7, 2015 Już tam na pal,na ten dolnik kija którego nie wysłał. Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted January 7, 2015 Ciekawe ilu z Was po ujawnieniu wylało do naszego byłego kolegi noworoczne wędkarskie życzenia np. "połamania". (skrzynka już zapełniona?) Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted January 7, 2015 Kurde, wierzyć mi się nie chce aż, Łukasza poznałem niedawno osobiście na rybach, nawet przez telefon gadaliśmy kilka dni temu, mam nadzieje że naprostuje sytuacje. Share this post Link to post Share on other sites
esoxlucius1 208 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Temat jest prosty nie dopuszczać, inaczej sami hodujemy złodzieja. W tego typu przypadkach krótką chwila na przemyslenie a jak nie to zgłosić sprawę na policje. Zrzut ekranu z ogliszenia, korespondencja priv+ potwierdzenie przelewu. To w 99% działa Edited January 7, 2015 by esoxlucius1 Share this post Link to post Share on other sites
esoxlucius1 208 Report post Posted January 7, 2015 Mam praktycznie identyczna sytuacje na allegro tylko na 1600 zł, masakra co ci ludzie w ch... walą. Zostaje chyba nam składać sprawę na policje. Co to za problem? Jak cos to wal na priv juz paru gości zmiękło z allegro. A tez miałem różne przejścia z nimi. Share this post Link to post Share on other sites
Roseth 124 Report post Posted January 7, 2015 Ktoś sobie za bardzo do serca wziął maksymę o pierwszym milionie. Bo nie wiem czy wiecie, ale 170 zł to ni mniej ni więcej tylko milion...wietnamskich dongów... Share this post Link to post Share on other sites