godski 7,011 Report post Posted February 7, 2015 Jak ktoś jutro będzie to proszę , żeby sprawdził po ile te największe i może by kilka szuk zakupił dla mnie. Share this post Link to post Share on other sites
tomuś 18 Report post Posted February 7, 2015 Czy istnieje możliwość płacenia kartą czy tylko gotówka? Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted February 7, 2015 Byłem i ja dziś. Jest o niebo lepiej. Choć masakra tyle ludzi , zadowolony jestem że mogłem porozmawiać i spotkać się z Kubą. Coś tam kupiłem i zobaczyłem kilka kontaktów złapałem . Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Paprykarz 634 Report post Posted February 8, 2015 A czy Normark pokazał wszystkie urządzenia Humminbird-a? Chodzi mi o ONIX-a lub ION z przetwornikiem obrotowym. A gdzie tam. Nawet Helixa nie mieli. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 8, 2015 Jak ktoś jutro będzie to proszę , żeby sprawdził po ile te największe i może by kilka szuk zakupił dla mnie. I jak? Ktoś coś wie? Share this post Link to post Share on other sites
okonilowca 68 Report post Posted February 8, 2015 (edited) Z tego co widzę w internecie to modele szczupakowe(55g 30cm) są po 16€. Orientuje się ktoś czy debata o górnych wymiarach została nagrana i zostanie upubliczniona tak jak zeszłoroczna? Edited February 8, 2015 by okonilowca Share this post Link to post Share on other sites
czaro73 760 Report post Posted February 8, 2015 Ogólnie w porównaniu do zeszłego roku - więcej było spiningu. Zastanawia mnie tylko; co robią tam co niektórzy przedstawiciele ( czołowych firm ;) ), odniosłem wrażenie, że nie wiedzą co mają na stojakach :D Jak dla mnie udana impreza, pomacałem ;), zobaczyłem, coś tam kupiłem. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted February 8, 2015 Jak ktoś jutro będzie to proszę , żeby sprawdził po ile te największe i może by kilka szuk zakupił dla mnie. Chyba już po targach, kolega reprezentował jeden ze sklepów jednak dopiero przeczytałem ten temat... Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 8, 2015 Tyle osób na targach i się nie dowiedziałem :( Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted February 8, 2015 W sumie można było jechać, wejściówki miałem :P Tylko dzikich tłumów nie lubię. Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted February 8, 2015 To co najbardziej zapamietam po tegorocznych targach to akcje ze zlodziejami, chyba nie bylo stoiska na ktorym nie poginely rzeczy. Widoczne tak jak zachowuja sie pewne osoby nad woda tak i na co dzien. Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted February 8, 2015 Wojtek a wasz stoliczek kusił nie jednego , sam zwróciłem uwagę pewnemu Panu grubo po 50-tce że to nie ładnie Ogolnie powinien dostać kopa pod hydrant. Miło było wspolnie pogawędzić przez chwilkę i poznać w końcu na żywo Pozdrawiam serdecznie. Share this post Link to post Share on other sites
kotwitz 1,200 Report post Posted February 8, 2015 Wojtek a wasz stoliczek kusił nie jednego... Miło było wspolnie pogawędzić przez chwilkę i poznać w końcu na żywo Pozdrawiam serdecznie. Przyłączam się :) Share this post Link to post Share on other sites
tier 586 Report post Posted February 8, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=8TSJXhxq_1g Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted February 8, 2015 To co najbardziej zapamietam po tegorocznych targach to akcje ze zlodziejami, chyba nie bylo stoiska na ktorym nie poginely rzeczy. Widoczne tak jak zachowuja sie pewne osoby nad woda tak i na co dzien. A co poginęło - przynęty i kołowrotki czy nasi szpece dali radę i wędziska w majtkach wynieść? Widać, że Daiwy można było macać więc aż dziw, że szpulek nie pokradli. Ehh Polska... Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted February 8, 2015 To pewnie niedługo na znanych portalach za półdarmo bedzie można zobaczyć :( Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted February 8, 2015 Kradli wszystko, wedki, kolowrotki ale glownie przynety. Stojac na peronie slyszalem rozmowe dwoch gosci jak sie przechwalali ile towarow nakradli. "Teraz to moge na sandacze jechac" inny tekst z tolaty na targach "chodz na shimano bo tam najlatwiej da sie cos ukrasc". Share this post Link to post Share on other sites
martek 248 Report post Posted February 8, 2015 ujeba.... ręke i hu.. to by nie kradli :angry: Share this post Link to post Share on other sites
Stary Baca 219 Report post Posted February 8, 2015 Kradli wszystko, wedki, kolowrotki ale glownie przynety. Stojac na peronie slyszalem rozmowe dwoch gosci jak sie przechwalali ile towarow nakradli. "Teraz to moge na sandacze jechac" inny tekst z tolaty na targach "chodz na shimano bo tam najlatwiej da sie cos ukrasc". skoro cały rok się kłusuje to trudno raz w roku się powstrzymać, może należałoby wpierw propagować model: obejrzyj i odłóż :D Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted February 8, 2015 To jest sedno sprawy. Skoro nasze parapaństwo nie potrafi sobie poradzić z tak powszechnymi problemami jak złodziejstwo czy pijacy za kółkiem to jak możemy liczyć że ktoś zainteresuje się jakimiś rybami? Share this post Link to post Share on other sites
Robert 1,436 Report post Posted February 8, 2015 (edited) Złodzieje polepszyli bilans handlowy targów który jest podobno tragiczny, jak całe wędkarstwo w PL. Tylko na stoisku portalu obsługującego winowajcę, czyli znaną organizacje, panowała szampańska zabawa na koszt moczykijów :) Nie nadane z tabletu :) Edited February 8, 2015 by Robert Share this post Link to post Share on other sites
czaro73 760 Report post Posted February 8, 2015 Powinni połapać takich, połamać łapy, a potem wytatuować na czole, dużą czcionką; JESTEM ZŁODZIEJEM !!! A organizację zabrać i trzymać przez rok nad najbardziej zaśmieconym i przełowionym, z ogromną presją mięsiarzy i kłusoli zbiornik. Dodatkowo wyposażony w wieżyczki ;) Share this post Link to post Share on other sites
ziuta 47 Report post Posted February 8, 2015 Dobrze że byłem w piątek na dniu branżowym. Dużo mniej ludzi, wystawcy wypoczęci, chętni do rozmowy, zakupić można było to i owo. Nikt niczego nie chował, nie patrzył na ręce. Przemiły wędkarz Dietmar Isaiasch na stoisku Foxa z trudem ale po polsku objaśniał pracę gum i pokazywał ich pracę w małym baseniku, a za plecami miał setki opakowań tychże gum. Ciekaw jestem ilu się doliczy na zakończenie. No na pewno 4 mniej bo podarował mnie i koledze po 2 opakowania :) tzn pozwolił wybrać co tylko chcemy. Nie zaważyłem też linek z przyczepionymi kołowrotkami ale przyznam że byłem bardziej zajęty swoimi sprawami niż oglądaniem :/ Tak na gorąco z ciekawych moim zdaniem rzeczy było: - Varivas ( porównanie w jednym miejscu kilku plecionek o pełnej gamie rozmiarów) - wędki i blanki Konrada z NordRods ( zwłaszcza Matagi i krajowy Slim) - zakup tarnusów - Fox gumy - Zebco i Quantum - fajnie marketingowo przedstawiał się zespół Gunki ( z pięknym HD Sportsterem w ich barwach) - małe ale ciekawe stoisko Wędkarskiej Braci (ludzie z pasją, pozdrawiam Pana i Panią od obrotówek) - piekne woblery Harjus - dobry kontakt z fachowcami muszkarskimi ze sklepu caddis.pl ( miłe zakupy i pogadanka którą by mogła trwać całą noc) - Mytko z Poznania miał ciekawe przynęty ( kije pewnie też ale wydawało mi się że nieco odgrodzone ladą od oglądających) Były też nieciekawe sytuacje. Np. pan z Lowrance nie potrafił określić czy mają 10 i jak cenowo będzie wyglądała w stosunku do 7. Odsyłał do internetu.... Pare osób pod wpływem też spotkałem. Generalnie ok tylko powinny targi zaczynać się od minimum 10.00 w piątek - było by więcej czasu na oglądanie. Share this post Link to post Share on other sites
ziuta 47 Report post Posted February 8, 2015 Złodzieje polepszyli bilans handlowy targów który jest podobno tragiczny (...) Z jakich źródeł masz (znasz) ten bilans ? Wg jakich kryteriów ( targi to wbrew nazwie nie jarmark sprzętu) finansowych? marketingowych? wizerunkowych? kto ujawni liczbę nawiązanych kontaktów i rozdanych cenników dla sklepów? Poważnie pytam. Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted February 8, 2015 (edited) A co sadzicie o zorganizowanej akcji WS i petycji "stop sieciom w PZW", osobiscie odebralem to bardzo pozytywnie? Edit, ww na WS wedkarski swiat Edited February 8, 2015 by @Wojti Share this post Link to post Share on other sites