@Wojti 1,503 Report post Posted January 6, 2015 Szanowni Koledzy, Wielkimi krokami zbliża się pierwsza wędkarska impreza 2015r, targi wędkarskie w Poznaniu czyli Rybomania. Zeszłoroczna impreza była dla mnie bardzo udana, spotkałem się z wieloma kolegami z tego forum, poznałem wielu ludzi nie tylko z Polski, miałem okazję zobaczyć i dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o których wcześniej nie miałem pojęcia. Pomimo tłoku i zmęczenia wyjechałem bardzo zadowolony. Jestem przekonany, że i w tym roku będzie podobnie oraz liczę na Waszą obecność (ja bankowo będę). Termin: 6-8 luty 2015r (to już za miesiąc !!!) http://rybomania.com.pl/pl/ @Wojti PS Moim zdaniem temat nadaje się do działu ogólnego? Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 6, 2015 Trzeba się zgadać i mieć jakieś znaki rozpoznawcze....bo z wieloma osobami się minąłem w tamtym roku ;) Share this post Link to post Share on other sites
deejaybialy 277 Report post Posted January 6, 2015 Trzeba się zgadać i mieć jakieś znaki rozpoznawcze....bo z wieloma osobami się minąłem w tamtym roku ;) Moze wydrukowac logo jb i nick pod spodem i przyczepic do kapoty, czapki ew na czole ;-) sie zastanawiam jak to pospinac to moze i ja zawitam Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
tom3 210 Report post Posted January 7, 2015 Widzę że w 8 luty nie wszyscy będą mogli wejść,także w sobotę będą tłumy ludzi. Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted January 7, 2015 Rok temu tlum byl ale do 14-tej, pozniej bylo juz luzno. Share this post Link to post Share on other sites
francisco scaramanga 469 Report post Posted January 7, 2015 Aż strach pomyśleć jak tłoczno będzie na targach EFTEX w czerwcu w Warszawie?? Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Na efftex z tego co słyszłem wejście tylko dla przedsiębiorców. Będą zamknięte dla publicznosci :unsure: Edited January 7, 2015 by Manniek66 Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Be 850 Report post Posted January 7, 2015 Ja będę na rybomanii i na EFFTEX-ie ale na tej pierwszej to w dniu dla handlowców. W zeszłym roku spóźniłem się jeden dzień i trafiłem na takie tłumy bydła z browarami, że nie mam zamiaru więcej jechać na późniejsze dni... Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted January 7, 2015 PS Moim zdaniem temat nadaje się do działu ogólnego? A na jakiej podstawie tak sądzisz? Share this post Link to post Share on other sites
czaro73 760 Report post Posted January 7, 2015 Ja będę na pewno, z browarem mmuuuuuu.... :P :D Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted January 7, 2015 Ja byłem w zeszłym roku i szczerze nie zamierzam już nigdy jechać bo dopychanie się do każdego stoiska w tłumie jest średnio fajne. A nazwę powinni zmienić na KARPMANIA albo KULKOMANIA :lol: Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Ja będę na pewno, z browarem mmuuuuuu.... :P :D Jesteś w stanie polecić jakieś miejsce/lokal na ewentualne spotkanie? PS ewentualnie ktoś z Poznania, proszę o info Edited January 7, 2015 by @Wojti Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted January 7, 2015 Czy w pl są organizowane targi typu Lure Fest lub podobne ale wyłącznie pod wędkarzy łowiących sztucznymi przynętami ( w tym mucha ) ? Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Ja byłem w zeszłym roku i szczerze nie zamierzam już nigdy jechać bo dopychanie się do każdego stoiska w tłumie jest średnio fajne. A nazwę powinni zmienić na KARPMANIA albo KULKOMANIA :lol: Sporo było takich opinii i trochę w tym racji, w tym roku będzie to organizowane w innej hali, niebawem wstawię plan. Ze swojej strony dodam ze po 14-tej nie ma takiego tłoku, wiadomo wcześniej sa pokazy - niestety cos za coś. Karpiarz tez wędkarz trzeba uszanować ich pasje. Edited January 7, 2015 by @Wojti Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 7, 2015 (edited) Wojtii niedaleko PKP jest mała pijalnia piwa.....3min drogi od targów Edited January 7, 2015 by minecjusz Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted January 7, 2015 Karpiarz tez wędkarz trzeba uszanować ich pasje. Sory ale jak zobaczyłem tam kolesia który na czymś na kształt taczki wiózł dziesiątki kilo zanęty i kulek to zastanawiałem się czemu w sumie nie wystawia się, żaden dealer samochodowy oferując busy ;) Karpiarstwo to nie pasja - to zboczenie. Wiem co mówię bo mam brata karpiarza - też ma taką taczkę :lol: Share this post Link to post Share on other sites
czaro73 760 Report post Posted January 7, 2015 Fakt, ostatnio większość wystawców to dystrybutorzy, producenci sprzętu pod karpiowate, ale to jest chyba spowodowane tym, że akurat ta dziedzina najbardziej w ostatnich latach się u nas rozwija. A po drugie to kasa... ;) Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted January 7, 2015 <...>Karpiarstwo to nie pasja - to zboczenie<...> Dla niektórych sama możliwość przebywania na Jerkbait.pl to...? ;) :P Share this post Link to post Share on other sites
pabik 170 Report post Posted January 7, 2015 Ja będę na rybomanii i na EFFTEX-ie ale na tej pierwszej to w dniu dla handlowców. W zeszłym roku spóźniłem się jeden dzień i trafiłem na takie tłumy bydła z browarami, że nie mam zamiaru więcej jechać na późniejsze dni... Ja też będę z browarem , ale będę pił kulturalnie przez słomkę , a nie jak to całe bydło :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
VOJT@S 319 Report post Posted January 8, 2015 Ja też będę z browarem , ale będę pił kulturalnie przez słomkę , a nie jak to całe bydło :lol: :lol: i przy stoliku z obrusem :lol: Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 8, 2015 Z filiżnaki o 5.00 jak anglicy herbatę :lol: Share this post Link to post Share on other sites
zorman 12 Report post Posted January 8, 2015 Panowie wiecie jakie firmy z branży spinningowo castingowej będą się wystawiać? Pierwszy raz będę na tych targach i się zastanawiam czy poza wędkarstwem karpiowym będzie coś ciekawego do obejrzenia lub ewentualnie do kupienia ;) Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted January 8, 2015 Cos tam znajdziesz....aczkolwiek będzie tego mniej niż sprzętu dla karpiarzy.....Art Rod pewnie będzie.... North Rods....w tamtym roku widziałem sprzęt Fenwicka, Daiwy.....Pleciona.pl też maił spory wybór....Savage itp Share this post Link to post Share on other sites
VOJT@S 319 Report post Posted January 9, 2015 (edited) Panowie wiecie jakie firmy z branży spinningowo castingowej będą się wystawiać? Pierwszy raz będę na tych targach i się zastanawiam czy poza wędkarstwem karpiowym będzie coś ciekawego do obejrzenia lub ewentualnie do kupienia ;) bedzie tego troche,art rod to na 1000% jak mi ostatnio mówili,do kupienia bedzie tam masa rzeczy,etylko wez kredyt w providencie bo bedzie w czym wybierać :) Edited January 9, 2015 by VOJT@S Share this post Link to post Share on other sites
Tom_S 130 Report post Posted January 9, 2015 Witam! Byłem kilka razy. Jest ciekawie, a na pewno ciekawie towarzysko :) . Jeśli ktos interesuje sie m. in. wedkarstwem morskim- rodbuildingiem, przynętami, miejscówkami, wojażami zagranicznymi itp. - będzie nas grupa wędkarzy morskich skupionych wokół portalu morskapasja.pl. Oczywiście nie tylko na "wystawkach", ale tez w kuluarach :) . Share this post Link to post Share on other sites