Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Locutus85

Dragon leci w kulki

Recommended Posts

Pytanie niekoniecznie do autora tematu.

Czy mając świadomość, że rękojeść jest zrobiona z okleiny korkopodobnej kupilibyście kij, który pod względem użytkowym wam się podoba?

Gdybym to ja miał odpowiadać na to pytanie to to czy jest to korek czy nie to dla mnie w tym przypadku nie miałoby to znaczenia. Znaczenie ma blank, przelotki i uchwyt kołowrotka. Nie wkurzałbym się również na fakt, że omotki miałbym burgundowe zamiast zielonych.

Cóż, wiele zależy od ceny wędziska. W tanim modelu, który ma niezły blank i osprzęt można przymknąć oko na taką prowizorkę z dolnikiem - według zasady "na czymś musiano przyoszczędzić" i ciesząc się dobrym blankiem. Jednak 450-600 zł, to cena, a którą można kupić 2 solidne wędki i tutaj podobne doświadczenie skreśla dla mnie daną firmę.

Krzychun jeśli Cię tak bardzo martwi odbieganie od tematu, trzeba było od niego nie odbiegać wprowadzając błędne porównanie, że "Wędki z pracowni też tak mają."

Dodam jeszcze zdjęcie rękojeści zdjętej z wędki jednej z polskich firm.
http://i495.photobucket.com/albums/rr317/apioo/demonta17C0_zps367a0c7b.jpg

Chciałbym móc zobaczyć taką rękojeść z pracowni.

Edited by apioo

Guest mikolaj

Tak po prawdzie, jeśli to okleina (choćby z prawdziwego korka :) ) to trochę syfiaste ze strony firmy. Z jednej strony zapewnienia o najwyższej jakości, rzecznicy pałętający się po forach a z drugiej pakowanie do kija ze średniej półki cenowej rozwiązań rodem z kijów z bazaru. A różnica jednak jest. W trwałości i choćby w tym, że korek można sobie doszlifować wedle upodobań.

Krzychun jeśli Cię tak bardzo martwi odbieganie od tematu, trzeba było od niego nie odbiegać wprowadzając błędne porównanie, że "Wędki z pracowni też tak mają."

Dodam jeszcze zdjęcie rękojeści zdjętej z wędki jednej z polskich firm.
http://i495.photobucket.com/albums/rr317/apioo/demonta17C0_zps367a0c7b.jpg

Chciałbym móc zobaczyć taką rękojeść z pracowni.

Gdybyś tego burnta tak przeciął, to wyglądałby tak samo. No, może zasadniczego mięsa będzie "deka, lub dwa" więcej.

A nie zacząłem tematu, tylko napomknąłem, że kich jest wszędzie.

Tak po prawdzie, jeśli to okleina (choćby z prawdziwego korka :) ) to trochę syfiaste ze strony firmy. Z jednej strony zapewnienia o najwyższej jakości, rzecznicy pałętający się po forach a z drugiej pakowanie do kija ze średniej półki cenowej rozwiązań rodem z kijów z bazaru. A różnica jednak jest. W trwałości i choćby w tym, że korek można sobie doszlifować wedle upodobań.

Dobrze kolega prawi :)

Po takich zagrywkach nie mamy pewności czy Dragon nie oszczędza też w innych elementach.

Jeżeli ta Ultima poza owym "korkiem" to cud miód i orzeszki, to ja bym złożył najpierw sprzedawcy propozycję obniżenia ceny. Jeżeli by się zgodził, odesłałbym do jakiegoś forumowego magika od customów kijek z prośbą o wyczarowanie nowej rękojeści, chociażby z pianki B) Ale raczej się nie zgodzi, właściwie jestem o tym przekonany, ale kto wie, Święta... ^_^

Jeżeli pan sprzedawca się nie zgodzi, słałbym mu spinn z żądaniem doprowadzenia do stanu zgodnego z opisem (jeżeli to Allegro, na 101 % skopiowany był smoczy katalogowy bełkot, między innymi: komponenty wykończeniowe serii ULTIMA to: - portugalski korek klasy AAA (Extra Premium) ) albo zwrotu gotówki, łącznie z wszystkimi kosztami przesyłek. Oficjalnie na piśmie. Tu znajdziesz wzory - https://www.google.pl/search?q=niezgodno%C5%9B%C4%87+towaru+z+umow%C4%85+wz%C3%B3r&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=1wSYVK_YMIr_UtmTgqgL Musisz być jednak pewien, że to co tam masz na rękojeści, nie jest jednak korkiem, bo może się okazać, że jakiś "ichni" biegły stwierdzi, że to jak najbardziej pełnowartościowy korkowy rear grip :rolleyes:

Edited by cristovo

Z jednej strony zapewnienia o najwyższej jakości, rzecznicy pałętający się po forach

Tak mi się przypomniało, że przy okazji innej dyskusji i ładnych kilka lat temu, coś tam o tym pisałem, że nawet większość z Nas pojęcia nie ma ilu po forach kręci się rzeczników, obserwatorów, marketingowców i różnych takich...

I że bardzo dokładnie wszystko czytają, analizują, wychwytują "nowe trendy" i nawet niedorzeczne zachciewajki wędkarzy, a potem nagle, szast-prast i w ofercie "najnowsza nowość" dokładnie odpowiadająca zapotrzebowaniu...

A i ten nagły i straszliwy wręcz wysyp, ostatnimi czasy, wszelkich "cośtam kontra cośtam", "co wybrać", "doradźcie bo mi się spieszy", "łowię od wczoraj ale jak nie doradzicie, to się zniechęcę", to nic innego jak "marketing", kryptoreklama, a przy okazji, to i drobne wojenki międzyfirmowe możemy sobie poobserwować...

A to pewnie tak, jak z "ruskimi agentami" na onecie :lol: Zresztą nie ma co się śmiać, coś jest na rzeczy, to jest jeden z elementów współczesnej wojny, czy to marketingowej, czy to zimnej...

Locutus, coś mi się wydaje, że niedługo podasz sobie rękę z mtz25.....

Znaczy sie co ? Ktos moze sie wypowiadac na moj temat, a ja nie moge na czyjs ? To jest sprawiedliwosc tego forum ?

Radze skorzystać z poradni zdrowia psychicznego

Rozumiem,że kolega posiada tytuł doktora nauk humanistycznych w zakresie psychologii?

Już od dawna korzystam, lekarze nie przewidują poprawy...

A "porobiło mi się tak" od czytania wątków typu " proszę o opinię bo mam zamiar kupić wędkę, którą posiadam od miesiąca, i którą zamierzam sprzedać"... :rolleyes:

Rozumiem,że kolega posiada tytuł doktora nauk humanistycznych w zakresie psychologii?

NIe posiadam, Ja koledze tylko dobrze radze, niech sie wybierze na badanie, ktore odrazu nie musi oznaczac choroby...

Znaczy sie co ? Ktos moze sie wypowiadac na moj temat, a ja nie moge na czyjs ? To jest sprawiedliwosc tego forum ?

Chłopie przestań więc szukać pomocy i wsparcia, kupiłeś badziew to się z nim teraz bujaj i rób co chcesz nie szukaj zwady z ludźmi , którzy Ci dobrze radzą. Mężczyznza powinien sam brać odpowiedzialność za swoje porażki a nie się mazgaić bo dał się w trąbę zrobić. Skończmy temat Panowie :mellow:

Chłopie przestań więc szukać pomocy i wsparcia, kupiłeś badziew to się z nim teraz bujaj i rób co chcesz nie szukaj zwady z ludźmi , którzy Ci dobrze radzą. Mężczyznza powinien sam brać odpowiedzialność za swoje porażki a nie się mazgaić bo dał się w trąbę zrobić. Skończmy temat Panowie :mellow:

Czy ja gdzies napisalem "co ja mam teraz zrobic" ? Ja sobie z problemem poradze. Temat powstał po to aby inni mieli swiadomosc tego co sie dzieje na rynku wędkarskim...

Ja się już dawno przestałem na takie tematy wypowiadać ale jednak ciągle mnie to fascynuje. Tzn ludzka bezradność. Nie zdziwię się jak ktoś na tym forum założy niedługo temat: "Jakie majtki dobre na sandała".

Czytając te farmazony można dojść do wniosku, że sieć wypaliła ludziom mózgi. Niedługo kroku nie będzie można zrobić bez zapytanki na forum w którą ma być stronę. Ja jak sobie kupuję wędkę to ją oglądam w sklepie, chyba że robię w pracowni to wierzę temu co kręci- też się można przejechać.

Czy ja gdzies napisalem "co ja mam teraz zrobic" ? Ja sobie z problemem poradze. Temat powstał po to aby inni mieli swiadomosc tego co sie dzieje na rynku wędkarskim...

OK. Ale zdecydowana większość od dawna o tym wie że jest dragon dobry stary  i dragon zły chiński nowy i o tym się mówi od kilku lat jesteś aktywny na forum ponad rok nie spotkałeś się z tematem?

Prosze o zamknięcie tematu... Bo widze ze osoby chcące wygarnąć firmą które świadomie wprowadzają w błąd kupujących są wyśmiewane na forum...

jak dla mnie jawne oszustwo okleina korkowa a portugalski korek aaa to chyba znaczna roznica to nie jest wedka za 100 zł jesli firma chce zaoszczedzic na rekojesci to niech ja robi cala z czarnej pianki a nie bawi sie w jakies smieszne okleinki

Proponuję się zastanowić nad skutkiem swoich wypowiedzi, takie insynuacje nie będą tolerowane na forum.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...