Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Locutus85

Dragon leci w kulki

Recommended Posts

Witam, niedawno dotarł do mnie kijek Dragon Ultima ktory kiedys kosztowal cos kolo 600zl a ja wyrwalem go za 450. Jakie bylo moje zdziwko gdy zamiast prawdziwego korka zobaczyłem... okleine... normalnie gotuje sie we mnie ze za taką kase otrzymujemy taki gniot. Dragon leci w ajuch (czytaj od tyłu)

Edited by Locutus85

Dla twojej wiedzy (jak do tej pory jeszcze tego nie wiedziałeś ;) ) połowa tego typu wędek tak jest zrobiona i nie tylko tej firmy. Z wierzchu cieniutki plasterek korka a pod spodem (SIURPRAJS) pianeczka  ;)  :)  :D

Edited by miramar69

Witam, niedawno dotarł do mnie kijek Dragon Ultima ktory kiedys kosztowac cos kolo 600zl a ja wyrwalem go za 450. Jakie bylo moje zdziwko gdy zamiast prawdziwego korka zobaczyłem... okleine... normalnie gotuje sie we mnie ze za taką kase otrzymujemy taki gniot. Dragon leci w ajuch (czytaj od tyłu)

Może te za 600zł mają Super Floor... :rolleyes: ?

Nie kupie juz nic z Dragona, mam ich w samej d...e. Nie zgodze sie kolego ze polowa wedke jest tak zrobiona, mam DAM Nanoflex i w nim korek jest ewidentnie naturalny a kosztował bagatela... 250zł

Edited by Locutus85

No to odeślij kija, masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny jeśli kupiłeś w sklepie.

No to odeślij kija, masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny jeśli kupiłeś w sklepie.

Tak nawet jak jest już zdjęta folia ? Przez która nie rzuciła mi się w oczy charakterystyczna dla okleiny linia ?

Pewnie na taki kij będą gorzej ryby brały...

W końcu, która nabierze się na okleinę, tak jak ty?! :lol:

Nie kupie juz nic z Dragona, mam ich w samej d...e. Nie zgodze sie kolego ze polowa wedke jest tak zrobiona, mam DAM Nanoflex i w nim korek jest ewidentnie naturalny a kosztował bagatela... 250zł

Tiaaa.............tiaaa..........tak na szybko KONGER, MIKADO ,DRAGON i nawet BERKLEY i jeszcze kilka innych firm by się znalazło w średniej klasie cenowej łącznie z SIEMANO  ;)

Edited by miramar69

Pewnie na taki kij będą gorzej ryby brały...

W końcu, która nabierze się na okleinę, tak jak ty?! :lol:

Jak zwykle "polaczkowe " podejscie

Jak zwykle "polaczkowe " podejscie

Z takimi tekstami to nie wyjeżdżaj,bo nie zrozumiałeś ani mojej ani Jano ironii...

Kupiłeś jak sam to nazwałeś gniota,więc teraz "płacz i łów" albo odsyłaj i kupuj dam-a...

Po pierwsze, jeżeli w opisie stoi korek, a w rzeczywistości jest coś innego, zachodzi typowa "niezgodność towaru z umową" i nie ma nic do rzeczy zdjęta folia. Sprzedawca odpowiada za to, co sprzedaje, nawet za ten smoczy marketing. I niech już sobie później dochodzi od Dragona swojego...

Po drugie, znajomy kupił jakiś czas temu Ultimę, bardzo lubi wszelkie Dragony. Mam okazję pokosztować każdej nowej zabawki. No i Ultima wypadła dość blado w porównaniu nawet z tańszym Team Dragonem Brown Trout, nie mówiąc o HM69 czy wyższej wersji HM (chyba 72 Katana), a nawet jakiejś starej TD niby-wklejanki do 12 gramów, co się nią holuje bolenia pod 5 kilo w 5 minut, a jeszcze większego karpia zaciętego za grzbiet tylko nieco dłużej B) Niby wygląda ładnie, ale coś w niej mi nie pasowało, akcja kija od mopa. Nie pamiętam, czy rękojeść była korkowa, foregrip na pewno nie. 

Po trzecie, czy przypadkiem nie kupiłeś tej Ultimy na Allegro? Była już dawno temu wystawiana jedna w tak "niskiej" cenie, wstyd się przyznać, z Białegostoku. Ów znajomy od Dragonów ją widział na żywo, stwierdził, że trefna sztuka :ph34r: Ale chodziło chyba nie tyle o korek, co o jakość wykonania w ogóle.

Jak rzuciłem okiem na nagłówek tematu, zrazu przeczytałem że Dagon leci w kulki. :)

Co wydało mi się wielce prawdopodobnym.

sorry za OT.

Edited by Fugazi

Z takimi tekstami to nie wyjeżdżaj,bo nie zrozumiałeś ani mojej ani Jano ironii...

Kupiłeś jak sam to nazwałeś gniota,więc teraz "płacz i łów" albo odsyłaj i kupuj dam-a...

Nie wyjeżdżaj bo co ? Zbanujesz mnie ? a banuj.... Nie stac mnie tak jak was "panowie wędkarze" na kije za 1500 wiec albo piszcie z sensem albo darujcie sobie cwaniackie dogryzanie...

Po pierwsze, jeżeli w opisie stoi korek, a w rzeczywistości jest coś innego, zachodzi typowa "niezgodność towaru z umową" i nie ma nic do rzeczy zdjęta folia. Sprzedawca odpowiada za to, co sprzedaje, nawet za ten smoczy marketing. I niech już sobie później dochodzi od Dragona swojego...

Po drugie, znajomy kupił jakiś czas temu Ultimę, bardzo lubi wszelkie Dragony. Mam okazję pokosztować każdej nowej zabawki. No i Ultima wypadła dość blado w porównaniu nawet z tańszym Team Dragonem Brown Trout, nie mówiąc o HM69 czy wyższej wersji HM (chyba 72 Katana), a nawet jakiejś starej TD niby-wklejanki do 12 gramów, co się nią holuje bolenia pod 5 kilo w 5 minut, a jeszcze większego karpia zaciętego za grzbiet tylko nieco dłużej B) Niby wygląda ładnie, ale coś w niej mi nie pasowało, akcja kija od mopa. Nie pamiętam, czy rękojeść była korkowa, foregrip na pewno nie. 

Po trzecie, czy przypadkiem nie kupiłeś tej Ultimy na Allegro? Była już dawno temu wystawiana jedna w tak "niskiej" cenie, wstyd się przyznać, z Białegostoku. Ów znajomy od Dragonów ją widział na żywo, stwierdził, że trefna sztuka :ph34r: Ale chodziło chyba nie tyle o korek, co o jakość wykonania w ogóle.

Przynajmniej jeden który wie co człowiek czuje po trefnym zakupie... Tak zakupiony na allegro, wykonczenie ogolnie ladne, poza tym co rzucilo mi sie w oczy czyli tym nieszczesnym korkiem. Nic nie odchodzi ale linia charakterystyczna dla okleiny jest...

Edited by Locutus85

Jak rzuciłem okiem na nagłówek tematu, zrazu przeczytałem że Dagon leci w kulki. :)

Co wydało mi się wielce prawdopodobnym.

sorry za OT.

Uchwyty Fuji już z kolegą fałszowaliśmy, może faktycznie czas nadszedł na podrabianie rękojeści korkowych?

W końcu, kto się nie rozwija...

:lol:  :P

:offtopic:   i już mnie nie ma. ;)

Edited by Dagon

Mam Dragona Ultime Cast do 80g. Nawet nie zwróciłem uwagi czy to pełen korek czy okleina. I do póki uchwyt nie oblezie mi z tej ewentualnej okleiny to ma to gdzieś. Bo jakie to ma znaczenie przy łowieniu? Kij kupiłem w promocji za 380? (mam i takie po 1500 i traktuję je na równi jak te tanie...dla mnie to tylko narzędzie do łowienia ryb. I pasują mi lub nie ale nie z powodu okleiny)

Bezsprzecznie masz prawo odesłać i odzyskać kasę :)

Mam Dragona Ultime Cast do 80g. Nawet nie zwróciłem uwagi czy to pełen korek czy okleina. I do póki uchwyt nie oblezie mi z tej ewentualnej okleiny to ma to gdzieś. Bo jakie to ma znaczenie przy łowieniu? Kij kupiłem w promocji za 380? (mam i takie po 1500 i traktuję je na równi jak te tanie...dla mnie to tylko narzędzie do łowienia ryb. I pasują mi lub nie ale nie z powodu okleiny)

No i to jest właśnie głos rozsądku...

Nie wiem, wydaje mi sie ze Panowie usilnie starają sie ze mnie zrobić idiote, nie obchodzą mnie wasze relacje z Dragonem, nie oszukujmy się Dragon strzela sobie w stope takimi marketingowymi zagrywkami. 

Ciekawe czy jak by Panu zamiast opisanych SICów od Fuji wsadzili SICi NoName, czy miał by Pan to tak samo gdzieś ?

Edited by Locutus85

To przykre, że jeśli ktoś ma odmienne zdanie od Twojego to myślisz , że robi z Ciebie idiotę?!. Przemyśl to. Moje relacje z Dragonem?...wydałem trochę kasy na ich sprzęt (wędki) i w wielu przypadkach uważam, że to najlepsza relacja jakość/cena . (Co do Ultimy to zastosowane tam przelotki są warte ponad 200pln.) i zawsze polecam jako pewniaki początkującym (jeśli jesteś zaawansowany to sorki)

Wędki z pracowni też tak mają. Szczeólnie te z korak burnt. A wędki te, to przecież szczyt szczytów. I co?

W Ultimie nie ma przelotek Fuji tylko Alps Titanium Sic. (zgodnie z deklaracją producenta) I tak jak przelotki mogą mieć wpływ na jakość i komfort wędkowania to okleina korkowa zdecydowanie NIE! Lecz jeśli to powoduje u Ciebie dyskomfort psychiczny i umniejsza radość z wędkowania a nawet niechęć do kija...odeślij do sprzedawcy. Po co się katować? 

Głos rozsądku ? Nowe hasło reklamowe Dragona na 2015r ?

:D Podeślij to Adamowi Schmitowi ... może odpali mi coś za hasło na 2015 :)  :P

(Ty naprawdę myślisz, że lobbuję na rzecz tej firmy? więc dobranoc. Szkoda mojego czasu :) )

Nie wiem, wydaje mi sie ze Panowie usilnie starają sie ze mnie zrobić idiote, nie obchodzą mnie wasze relacje z Dragonem, nie oszukujmy się Dragon strzela sobie w stope takimi marketingowymi zagrywkami. 

Ciekawe czy jak by Panu zamiast opisanych SICów od Fuji wsadzili SICi NoName, czy miał by Pan to tak samo gdzieś ?

Proponowałbym najpierw zająć się nieuczciwym sprzedawcą i mu to zwrócić przerabiałem to ostatnio i się udało bez problemu 10 dni na zwrot bez podania przyczyny do 14 dni zwrot kasy.  A następnie zastanowić się nad Dragonem , a może to co kupiłeś to wcale nie Dragon R.?    Np:Dragony Millenium za 2 stówki mają korek.

Edited by MALIN.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...