Mdah 119 Report post Posted March 10, 2016 Ewolucja właśnie po to dała nam takie organy na wyposażenie jak oczy i przede wszystkim mózg, żeby takie kwiatki wykluczyć. Trza czytać co się podpisuje... Share this post Link to post Share on other sites
Marioo 202 Report post Posted March 11, 2016 Ciekawe jest to,źe jak nie ubezpieczymy to same kłopoty.Powódz w 2013 utopił mi się samochód,nauczka i wykupujemy AC,zalane mieszkanie,aż po parter,wykupujemy ubezpieczenie,skradziono mi łódkę,więc wykupujemy ubezpieczenie,jak to mawiają MĄDRY POLAK PO SZKODZIE" Share this post Link to post Share on other sites
ptychoo 143 Report post Posted March 11, 2016 To się nazywa złośliwość losu. Share this post Link to post Share on other sites
Marioo 202 Report post Posted March 12, 2016 Aby było wesoło (przepraszam,że nie w temacie)ktoś w nocy przerysował mi cały bok samochodu i wyrwał lusterko,ciekaw jestem jak firma ubezpieczeniowa podejdzie do sprawy Share this post Link to post Share on other sites
lisek2505 7 Report post Posted November 10, 2016 Silnik był pożyczony. Nie wiem co zrobić? Kupiłem Sobie już nowy a kolega czeka aż się odnajdzie :) :) . Co teraz ? Proszę o podpowiedż? Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted November 11, 2016 Silnik był pożyczony. Nie wiem co zrobić? Kupiłem Sobie już nowy a kolega czeka aż się odnajdzie :) :) . Co teraz ? Proszę o podpowiedż? Możesz rozwinąć temat. Share this post Link to post Share on other sites
lisek2505 7 Report post Posted November 19, 2016 Silnik który skradziono koledze Lewyspec był moją własnoścą. Teraz On pływa na nowym a ja cierpliwie czekam. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
newrom 359 Report post Posted November 19, 2016 Dziwne, powinien oddać Ci silnik przynajmniej tej samej firmy i stanu. Najpierw się oddaje długi, a później kupuje zabawki - czy jestem frajerem że tak myślę ? Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted November 19, 2016 Silnik który skradziono koledze Lewyspec był moją własnoścą. Teraz On pływa na nowym a ja cierpliwie czekam. Pozdrawiam. Lisek opowiedz bo nie wierzę. Share this post Link to post Share on other sites
lisek2505 7 Report post Posted November 20, 2016 Lisek opowiedz bo nie wierzę. Tak jest. Kolega niby gdzieś szuka na razie bez skutku,a z kieszeni wyjąć jest mu ciężko. Łatwiej się pożycza niż oddaje. Oczywiste jest że jak rozbije auto kolegi to najpier mu naprawie niż kupie sobie drugie. Kolega niby się poczuwa. Jeszcze trochę poczekam. Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted November 20, 2016 A ile czekasz? Share this post Link to post Share on other sites
Małkociniak 566 Report post Posted November 20, 2016 Stare aktualne powiedzenie, chcesz stracić kolegę pożycz mu pieniądze. Znów myśliwi mówią że flinty i żony nie pożycza, tak kredo wędkarza powinno byś łajby, wędki i ewentualnie ;) żony nie pożyczam. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 20, 2016 Tak jest. Kolega niby gdzieś szuka na razie bez skutku,a z kieszeni wyjąć jest mu ciężko. Łatwiej się pożycza niż oddaje. Oczywiste jest że jak rozbije auto kolegi to najpier mu naprawie niż kupie sobie drugie. Kolega niby się poczuwa. Jeszcze trochę poczekam. Niby się poczuwa? Nie wiem czy on powinien być jeszcze Twoim kolegą :D . Share this post Link to post Share on other sites
newrom 359 Report post Posted November 20, 2016 A jak to poczuwanie posuwa twoją łódkę do przodu ? ;-) Share this post Link to post Share on other sites
lisek2505 7 Report post Posted November 21, 2016 Minęło prawie dwa lata. Na swojej łódzi mam podpiętą inną jednostkę,pewnie jak bym nie miał bardziej by bolało i bardziej bym napierał. Nie zmienia to jednak faktu o zwrocie. Napisałem post po to by ostrzec Kolegów jak można z dobrej woli narobić sobie problemu. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 21, 2016 Minęło prawie dwa lata. Na swojej łódzi mam podpiętą inną jednostkę,pewnie jak bym nie miał bardziej by bolało i bardziej bym napierał. Nie zmienia to jednak faktu o zwrocie. Napisałem post po to by ostrzec Kolegów jak można z dobrej woli narobić sobie problemu. Noż k...a 2 lata :D . Pamiętam taką sytuację jak @Bujo "oddał" w leasing na 2 lata wędkę z multikiem. Gość się zdeklarował, że kupi, następnie sprzęt używał przez 2 lata walił w gumę, na końcu oddał sprzęt przez kolegę. Jawne s...o bo inaczej tego określić nie można. Share this post Link to post Share on other sites
maicke82 4,759 Report post Posted November 21, 2016 (edited) Ludzie coraz bardziej mnie zaskakują...negatywnie.Nie wiem jak inne środowiska ,ale to wędkarskie jest wybitnie fałszywe. Kolego @lisek2505 zazdroszczę Tobie spokoju ducha,zwłaszcza jak widujesz na wodzie "kolegę" Lewego tnącego fale na nowym silniku.Ale trzeba mu przyznać,że jest mocno lewy.Nick zobowiązuje. Edited November 21, 2016 by maicke82 Share this post Link to post Share on other sites
newrom 359 Report post Posted November 21, 2016 To może w niewłaściwym temacie się znalazł ? Nie kradzież tylko ktoś odebrał dług ;) Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted November 21, 2016 (edited) A nie tak dawno lewy spec chwalił się dwoma nowymi vańkami. Prawdziwy honorowy mężczyzna. Nielegalny Związek Forumowy :-) wzywa speca do zajęcia stanowiska w tej sprawie Pod karą wydalenia z grupy popularnych. Edited November 21, 2016 by brig Share this post Link to post Share on other sites
Lord 233 Report post Posted November 21, 2016 Lewy na maksa. Mam nadzieje że jak czyta te posty to mu się robi głupio i w końcu spłaci dług. Share this post Link to post Share on other sites
r.t. 25 Report post Posted November 21, 2016 (edited) A może by tak pojechać do kolegi Lewego i poszukać tego twojego silnika? Ile mówisz, 2 lata? Po mojemu to odsetki już przewyższają wartość samego silnika :ph34r: Edited November 21, 2016 by r.t. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted November 21, 2016 Wystarczy tego dochodzenia, do tego typu spraw są odpowiednie organy państwowe, a nie publiczne bicie piany na forum. Share this post Link to post Share on other sites