Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
"Paweł"

Temat do zamknięcia -Nabijanie postów ?

Recommended Posts

są gusta, guściki i bezguścia:)

@janih zapomniałeś że jeszcze jest kategoria  michał81 i kapi81

to powiedz to producentowi a nie za jego plecami - myślę, że śmiechem by Cię zmiażdżył :D
Każdy zachwala co ma i tyle. Ja sobie wybrałem taką łódź i uważam to za najlepszy wybór. Ktoś inny wybrał inną i też uważa to za najlepszy wybór. Ale smarowanie komuś tyłka za jego plecami oznacza trochę o małym IQ.
Idź na motorowodne i tam podyskutuj oraz pozarzucaj z producentem mojej łodzi - z chęcią poczytam tę dyskusję B)

Tak a propo smarowania tyłka to jakoś kolega Horn vel jaceksu nie miał oporów przed tym .Wide dyskusja na forum motorowodnym i wklejenie posta Tornada i jazda po chłopie,jak to świadczy o jego IQ.
Leci z nami pilot dyskusja całkiem zboczyła od tematu. Edited by welpa1809

są gusta, guściki i bezguścia:)

@janih zapomniałeś że jeszcze jest kategoria  michał81 i kapi81

Przypadek, a jak ktoś myśli inaczej moze napisac do modów i sie dowiedzieć prawdy.

to powiedz to producentowi a nie za jego plecami - myślę, że śmiechem by Cię zmiażdżył :D

Każdy zachwala co ma  i tyle. Ja sobie wybrałem taką łódź i uważam to za najlepszy wybór. Ktoś inny wybrał inną i też uważa to za najlepszy wybór. Ale smarowanie komuś tyłka za jego plecami oznacza trochę o małym IQ.

Idź na motorowodne i tam podyskutuj oraz pozarzucaj z producentem mojej łodzi - z chęcią poczytam tę dyskusję B)

Nie sądzę abym cokolwiek mówił producentowi i cokolwiek wyjaśniał.To jest jego interes, jego pieniądze i sposób zarobkowania , ja jestem potencjalnym klientem, wędkarzem i jako wędkarz nie smaruje nikomu tyłka bo nie znam jego osobiście a oceniam jego wyrób jako konsument czy też potencjalny klient i do tego mam całkowicie prawo tak jak każdy forumowicz na tym forum bo forum właśnie do tego jest , na wymianie opinii . Na forum motorowodne "chodzić" nie zamierzam bo bardziej jestem wędkarzem jak motorowodniakiem mimo posiadania uprawnień sternika zarówno jachtowego jak i motorowodnego dwóch krajów (Polska Niemcy). Myślę ponadto że jako producent człowiek prowadzący taki interes nie będzie "miażdżył " potencjalnych ludzi cokolwiek zainteresowanych kupnem , jakby było inaczej to świadczyło by o braku instynktu samozachowawczego , głupocie i naprawdę małym IQ jak piszesz.:) , nie sądzę także aby był tak infantylny jak jego forumowy adwokat :) to tyle w temacie , myślę że odpowiedz satysfakcjonuje

Kolego co masz na mysli że nie jest wedkarski to ze nie ma bakist zamykanych?, może i tak w zamian masz duży pokład nie zabudowany czy to wada czy zaleta to jest jak z brunetkami blondynkami jeden woli to jeden tamto kwestia gustu a z nimi sie nie dyskutuje.Ale nie podlega dyskusji że Horn jest sex torpeda(obrazowo to ujmując)
Zeby nie było że wychwalam tak Horna to od razu napiszę że najprawdopodobniej w styczniu bedę zamawiał Horna i myśle że dokonuję dobrego wyboru, narazie zastanawiam się co dobrać z opcji aby móc polatać sobie w trolu na trotką po bałtyku.

Przez łódź wędkarską rozumiem możliwość zamontowania PRZEZ PRODUCENTA potrzebnych wędkarsko urządzeń takich jak , echosonda ,silnik elektryczny ,wygodne krzesełka wędkarskie o regulowanej wysokości , instalację elektryczną ,do silnika elektrycznego ,spalinowego , akumulatorów (echosonda ,elektryczny ,rozruchowy ) instalację transdukerów , montaż oraz miejsce sonaru do  bocznego skanowania ,sonaru 360 stopni imaging oraz instalacja tego urządzenia  , możliwość bezproblemowego pociągnięcia instalacji z silnika elektrycznego instalacji do echosondy pod I-Pilot link , bakisty na akumulatory ,montaż uchwytów do akumulatorów  i na sprzęt ,uchwyty na wędki zarówno do transportu jak i na trola , bakista dla wędkarzy biorących udział w zawodach na żywą rybę i wiele ,wiele innych ,nie mówiąc już o doskonałej stabilności jak i przeciw zaczepowych wykładzinach miejscu na duży podbierak  ...acha i pływać też powinna jakoś w miarę szybko

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uFfnka5kTPs

Edited by mrWhite7

Przez łódź wędkarską rozumiem możliwość zamontowania PRZEZ PRODUCENTA potrzebnych wędkarsko urządzeń takich jak , echosonda ,silnik elektryczny ,wygodne krzesełka wędkarskie o regulowanej wysokości , instalację elektryczną ,do silnika elektrycznego ,spalinowego , akumulatorów (echosonda ,elektryczny ,rozruchowy ) instalację transdukerów , montaż oraz miejsce sonaru do  bocznego skanowania ,sonaru 360 stopni imaging oraz instalacja tego urządzenia  , możliwość bezproblemowego pociągnięcia instalacji z silnika elektrycznego instalacji do echosondy pod I-Pilot link , bakisty na akumulatory ,montaż uchwytów do akumulatorów  i na sprzęt ,uchwyty na wędki zarówno do transportu jak i na trola , bakista dla wędkarzy biorących udział w zawodach na żywą rybę i wiele ,wiele innych ,nie mówiąc już o doskonałej stabilności jak i przeciw zaczepowych wykładzinach miejscu na duży podbierak  ...acha i pływać też powinna jakoś w miarę szybko

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uFfnka5kTPs

To jest niedorzeczne co piszesz bo to można nawet w pontonie zamocować.

90% mam w swojej łodzi

Dlatego mówię - producentowi łodzi cokolwiek dorobić przerobić dostawić to nie stanowi problemu. Wędkarzowi produkującemu łodzie to jest wyzwanie

Edited by Michał81

To jest niedorzeczne co piszesz bo to można nawet w pontonie zamocować.

90% mam w swojej łodzi

Dlatego mówię - producentowi łodzi cokolwiek dorobić przerobić dostawić to nie stanowi problemu. Wędkarzowi produkującemu łodzie to jest wyzwanie

O ile wiem obaj producenci są wędkarzami tylko jakby jeden bardziej :) Pewnie że można w pontonie zainstalować sporo , ale dlaczego jeden producent to montuje i zrobił projekt łodzi który przewiduje taki montaż umieszczając to w swojej ofercie a drugi producent nawet nie pochylił się nad dostosowaniem łodzi do potrzeb wędkarskich pod kątem zainstalowania ,sonarów ,silników elektrycznych ,siedzeń ,elektryki ,uchwytów na akumulatory ,wędki ,echosondę ,ciche bakisty ,wykładzinę ,instalacji elektrycznej i wszystko to co zorganizowany wędkarz potrzebuje . Drugi tego nie zrobił  i projekt wygląda jak wygląda , bardzo źle wędkarsko . Nigdzie nie pisałem że ten Horn jest złą łodzią ale pisałem że wędkarsko to katastrofa i zdania nie zmienię a tłumaczyć komuś co i dlaczego ma być to jakiś żart , dlatego tą łódkę jako wędkarską to moich potrzeb dyskwalifikuje właśnie to czego nie ma . Nie pisz zatem że to niedorzeczność a raczej przyjmij do wiadomości że jest to fakt . Jeżeli jedyną zaletą ma być owe 30 sekund wcześniej na łowisku i kilka godzin katorgi przy wędkowaniu to ja za taką łódź podziękuję.

Bakisty i schowki bardzo pomagają w utrzymywaniu porządku na łodzi. Ale wszyscy producenci dają jakieś mikre owiewki do wersji z konsolą a chyba większość z nas łapie z łodzi w listopadzie i grudniu. Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł zrobienia owiewki przynajmniej na równi  z czubkiem głowy.

zainstalowania ,sonarów ,silników elektrycznych ,siedzeń ,elektryki ,uchwytów na akumulatory ,wędki ,echosondę ,ciche bakisty ,wykładzinę ,instalacji elektrycznej

i uważasz, że do tego musi być specjalnie dostosowana łódź? :D :D :D :D  

to dalej tak uważaj :D :D :D

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!

Kolego Horn dopiero startuje i może woli zamiast w stronę internetową zainwestować w inne przydatne rzeczy potrzebne do produkcji, przyjdzie czas to będzie i piękna stronka a rzeczy o których piszesz to żadna filozofia zamontować, mówisz i masz zamontowane.
I nie chodzi tu o 30 sekund tylko zachowanie na wodzie o stabilność jednostki, piszesz że pływasz po Bałtyku to powinieneś o tym sporo wiedzieć, tak chwalona przez ciebie łódka ze stajni Foxa nie nadaje się na dużą fale to powie Tobie nawet właściciel firmy Pan Krzysztof jest to łódka na rzekę lub mniejsze zbiorniki gdzie nie ma dużego zafalowania
A i odnośnie tych 30 sekund to nie tylko jesteś szybciej na łowisku ale również spływasz z niego a do czego to jest potrzebne jak nie wiesz to wpisz w wujka Google szkwał Sniardwy, będziesz wiedział że niektórym zabrakowało owej dzielności na wodzie i owych 30 sekund Edited by kapi81

i uważasz, że do tego musi być specjalnie dostosowana łódź? :D :D :D :D  

to dalej tak uważaj :D :D :D

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!

Oczywiście że powinna być specjalnie przystosowana , powinno być przewidziane miejsce na sonar skanowania bocznego , zbiornik paliwa ,trzy akumulatory , uchwyty na akumulatory , uchwyt na echosondę , płaska część dziobowa na silnik elektryczny , miejsce na pawęży na dodatkowy uchwyt ( silnik czy też uchwyt 360 imaging)kanały na elektrykę itp itd .Fox to ma a Horn nie i trzeba bardzo dużo pracy włożyć aby go przystosować i jak sobie sprawy z tego nie zdajesz to lepiej idź sobie człowieku na forum motorowodne i nie zawracaj głowy wędkarzom a co do szybkości łódek to wcale nie jestem pewien która będzie szybsza stosując te same silniki więc te 30 sekund wcale nie jest takie pewne w którą stronę :) Za życzenia dziękuję :)

Kolego Horn dopiero startuje i może woli zamiast w stronę internetową zainwestować w inne przydatne rzeczy potrzebne do produkcji, przyjdzie czas to będzie i piękna stronka a rzeczy o których piszesz to żadna filozofia zamontować, mówisz i masz zamontowane.
I nie chodzi tu o 30 sekund tylko zachowanie na wodzie o stabilność jednostki, piszesz że pływasz po Bałtyku to powinieneś o tym sporo wiedzieć, tak chwalona przez ciebie łódka ze stajni Foxa nie nadaje się na dużą fale to powie Tobie nawet właściciel firmy Pan Krzysztof jest to łódka na rzekę lub mniejsze zbiorniki gdzie nie ma dużego zafalowania
A i odnośnie tych 30 sekund to nie tylko jesteś szybciej na łowisku ale również spływasz z niego a do czego to jest potrzebne jak nie wiesz to wpisz w wujka Google szkwał Sniardwy, będziesz wiedział że niektórym zabrakowało owej dzielności na wodzie i owych 30 sekund

Rozmawiałem z panem Krzysztofem i jak najbardziej łódź sobie doskonale poradzi , przynajmniej powinna , bo była testowana w takich warunkach (okolice Rugii)  , jak już pisałem tam gdzie łowię spokojnie można łowić z 3 metrowego pontonu i nie mam żadnych obaw . Przypomnę też że wspomniany pan Krzysztof też zaczynał od łódki dla siebie i skończyło się tym że interes dobrze prosperuje bo produkt się spodobał . Z takim produktem jaki ma Horn to kariery jeżeli chodzi o wędkarzy yo raczej nie zrobi :) zostaje rekreacja :)

Co do szybkości to łatwo to spr. powiedz tylko jaki silnik masz i może uda się zorganizować drugi, odnośnie reszty Twojej wypowiedzi to powiedz mi jaki widzisz w tym problem: echo i uchwyty wiertło kilka dziurek i masz gotowe elektryka- kable prowadzisz przed sklejeniem skorup i po problemie a jak dla Ciebie montaż silnika dziobowego na pochyłym jest problemem { masz nawet foto jak to wygląda}to już nie wiem jak tobie to udowodnić że dobry {a nawet kiepski}szkutnik wyśmieje twój problem.

Rozmawiałem z panem Krzysztofem i jak najbardziej łódź sobie doskonale poradzi , przynajmniej powinna , bo była testowana w takich warunkach (okolice Rugii)  , jak już pisałem tam gdzie łowię spokojnie można łowić z 3 metrowego pontonu i nie mam żadnych obaw . Przypomnę też że wspomniany pan Krzysztof też zaczynał od łódki dla siebie i skończyło się tym że interes dobrze prosperuje bo produkt się spodobał . Z takim produktem jaki ma Horn to kariery jeżeli chodzi o wędkarzy yo raczej nie zrobi :) zostaje rekreacja :)

A to dziwne bo mi na Śniardwy odradzał sam osobiście, ale niech Ci będzie jak jesteście tak pewni łódki że sobie poradzi zapraszam na wyprawę na Bornholm, Horn w przyszłym roku się tam wybiera, zwolennicy Foxów na morzu będą mieli okazję się wykazać

A to dziwne bo mi na Śniardwy odradzał sam osobiście, ale niech Ci będzie jak jesteście tak pewni łódki że sobie poradzi zapraszam na wyprawę na Bornholm, Horn w przyszłym roku się tam wybiera, zwolennicy Foxów na morzu będą mieli okazję się wykazać

Ile Pan Krzysztof już robi łódki? Horn ma dopiero rok (chyba) poczekajmy parę lat i zobaczymy. Dajmy czas na rozwinięcie się firmy i na litość Boga nie krytykujcie czegoś czego nawet na oczy nie widzieliście Edited by kapi81

Kable prowadzisz przed sklejeniem skorp"

Wiec ktos musi o tym pomyslec wczesniej bo niewyobrazam sobie prucia poszycia potem czy drazenie tunelu

Na razie Horn robi pod zamówienie, nie robi na stan, pewnie nie ma takiego kapitału żeby zrobić z dziesięć łodek i czekać, po za tym zaczyna pracę na większa łajbą w wersji kabinowej i pilot i pewnie dzięgi mu potrzebne na to

Ile Pan Krzysztof już robi łódki? Horn ma dopiero rok (chyba) poczekajmy parę lat i zobaczymy. Dajmy czas na rozwinięcie się firmy i na litość Boga nie krytykujcie czegoś czego nawet na oczy nie widzieliście

No właśnie w tym sęk że widziałem :) jedyna rada jak producent chce zainteresować nią wędkarzy to zrobienie na bazie skorupy całkowicie innego rozwiązania wnętrza i przerobienie pawęży tak aby było możliwe zamontowanie elektryka razem z silnikiem benzynowym , lekka korekta dziobu miejsce na siedzenia wędkarskie ,miejsce na montaż sonaru skanu bocznego ,inne bakisty ,kotwica akumulatory zbiornik ,sprzęt wędkarski itp a wiercić na szybko to odradzam bo spowodować na własne życzenie niebezpieczną sytuację w razie niesprzyjającej pogody .Na Borholm na Foxie się nie wybieram i tobie też odradzam  ,chyba że z kutra łowiąc pilkerami :)

Chłopaki..sonar boczny, dodatkowa pawęż do elektryka, uchwyt dziobowy do silnika elektrycznego czy windy, instalacje elektryczne z automatycznymi separatorami akumulatorów, stacjonarne zbiorniki paliwa z instalacją przeciwpożarową, gniazda foteli z fotelami, uchwyty do wędek, środkowa wanna na ryby lub dodatkowa bakista, stolik z kuchenką, wykładziny.. to wszystko już było montowane w Hornah 440...  ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...