Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
pitt

DAIWA TATULA-R 100 HL

Recommended Posts

DAIWA TATULA-R 100 HL

Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA-R 100 HL
Producent: Daiwa
Model: Tatula
Seria: R 100 HL
Typ: L
Klasa: L, ML, M
Masa [g]: 215
Typ hamulca: Magforce Z
Przełożenie: 6.3:1
Liczba łożysk: 8
Moc hamulca [kg]: 6
Szpulka - pojemność: 130 m / 15 lb
Szpulka - masa [g]: 17
Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 33.80
Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]: 16.95
Szpulka - szerokość [mm]: 24
Szpulka - typ: Ażurowana
Dokumentacja: Instrukcja, Schemat
Narzędzia: N
Akcesoria: Brak
Kraj produkcji: Tajlandia
Opis: T-Wing System
Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side)
Super lightweight A7075 aluminum spool
Hyper Speed 8.1 or all-around 6.3:1 gear ratios
8 Bearing System (2CRBB + 5BB + 1RB)
Zaion® swept star drag
Ultimate Tournament Carbon Drag (UTD)
Magforce-Z cast control
Infinite Anti-reverse
Corrosion resistant clutch mechanism
I-Shape handle knob

Schemat multiplikatora: [url=http://jerkbait.pl/uploads/87ddc2d05a2cff481de69f179d31a5b9.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url]

Zdjęcia multiplikatora

ccs-45581-0-07264000-1417619186_thumb.jpccs-45581-0-99177700-1417619193_thumb.jp

[url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-tatula-r-100-hl-r114]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url]

Myślę, że 2 calowe kopytko na 4gr główce powinien rzucić lub 4gr blaszkę przy odpowiedniej lince. Praktyka jednak to zapewne zweryfikuje/owałaby.

Nie mam na tyle fantazji żeby wypowiadać się odnośnie górnej granicy :)

Oznaczony jako M czyli Medium ....

Klasa: L, ML, M

Napisałem medium jak wyznacznik górnej granicy ....

nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie :)  przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia :)

w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping :)

nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie :)  przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia :)

w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping :)

Ostatnio koleżka z forum, który to zanabył ode mnie drogą kupna ślicznej urody multi po pytaniu o górną granicę dostał odpowiedź, że to kwestia umiejętności i fantazji co bardzo go rozbawiło, ale z czasem pewnie dojdzie do podobnych wniosków ;)

przelozeniem

Jeszcze widzę inny wodzik chyba... ale ogólnie to podobne ...max slider 10 tonący obleci ??

8.1 mnie nie interesuje wiec nawet nie ogladalem, ale znalazlem takie wizualne porownanie

141323070014141.jpg

Różni się paroma detalami. Pokrętło hamulca walki z ZAION-u z inną sprężyną, dwa łożyska CRBB, lżejsza szpulka, rozmiar koła zębatego taki stan ale drobniejsze zęby. Używam R-ki po tuningu (+4 łożyska CRBB), przekładnia z jakiegoś Zilliona 7,1:1, knoby Megabass, inna tarcza cierna z prawdziwego węgla, szpulka i docisk ze zwyklej Tatuli i to chyba wszystko :-) Używam jej do zakresu 7-40g do kija sandaczowego i rzecznego 8'6" MH.

Nie wiecie gdzie w naszym kraju mogę Kupic Taule Type R 100h-l 6:3
Czy wogole są dostępne z tym przelozeniem w Pl.
Zanalazlem z 8:1 a z 6:3 ni cholery

witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm.

witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm.

Od Polskiego dystrybutora nie kupisz Tatuli R 100hl,możesz kupić XSL czyli 8:1 chyba ze coś się zmieniło!

Jeśli szukasz multika pod ciężkie sandaczowanie to zdecydowanie nie polecam  XSL z 8:1 szukaj gdzieś tego 100hl lub 103hl będziesz Pan zadowolony.

Ogólnie różnią się kulturą pracy,knobami i ceną to moje spostrzeżenia  do środka nie zaglądam.

Edited by kondzio 77

• Create New...