pitt 3,148 Report post Posted December 3, 2014 DAIWA TATULA-R 100 HL Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA-R 100 HLProducent: DaiwaModel: TatulaSeria: R 100 HLTyp: LKlasa: L, ML, MMasa [g]: 215Typ hamulca: Magforce ZPrzełożenie: 6.3:1Liczba łożysk: 8Moc hamulca [kg]: 6Szpulka - pojemność: 130 m / 15 lbSzpulka - masa [g]: 17Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 33.80Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]: 16.95Szpulka - szerokość [mm]: 24Szpulka - typ: AżurowanaDokumentacja: Instrukcja, SchematNarzędzia: NAkcesoria: BrakKraj produkcji: TajlandiaOpis: T-Wing System Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side) Super lightweight A7075 aluminum spool Hyper Speed 8.1 or all-around 6.3:1 gear ratios 8 Bearing System (2CRBB + 5BB + 1RB) Zaion® swept star drag Ultimate Tournament Carbon Drag (UTD) Magforce-Z cast control Infinite Anti-reverse Corrosion resistant clutch mechanism I-Shape handle knobSchemat multiplikatora: [url=http://jerkbait.pl/uploads/87ddc2d05a2cff481de69f179d31a5b9.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] Zdjęcia multiplikatora [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-tatula-r-100-hl-r114]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
okonilowca 68 Report post Posted December 3, 2014 Do jak ciężkich przynęt jest przeznaczony? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 3, 2014 Myślę, że 2 calowe kopytko na 4gr główce powinien rzucić lub 4gr blaszkę przy odpowiedniej lince. Praktyka jednak to zapewne zweryfikuje/owałaby. Share this post Link to post Share on other sites
okonilowca 68 Report post Posted December 3, 2014 A górna granica? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 3, 2014 Nie mam na tyle fantazji żeby wypowiadać się odnośnie górnej granicy :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 3, 2014 Oznaczony jako M czyli Medium .... Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 3, 2014 Oznaczony jako M czyli Medium .... Klasa: L, ML, M Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 3, 2014 Oznaczony jako M czyli Medium ....Klasa: L, ML, M Napisałem medium jak wyznacznik górnej granicy .... Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted December 4, 2014 nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie :) przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia :) w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 4, 2014 Tatula r100 xsl czym się różni mistrzu od tego HaeLa ? Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted December 4, 2014 przelozeniem Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 4, 2014 nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie :) przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia :) w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping :) Ostatnio koleżka z forum, który to zanabył ode mnie drogą kupna ślicznej urody multi po pytaniu o górną granicę dostał odpowiedź, że to kwestia umiejętności i fantazji co bardzo go rozbawiło, ale z czasem pewnie dojdzie do podobnych wniosków ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 4, 2014 przelozeniem Jeszcze widzę inny wodzik chyba... ale ogólnie to podobne ...max slider 10 tonący obleci ?? Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted December 4, 2014 8.1 mnie nie interesuje wiec nawet nie ogladalem, ale znalazlem takie wizualne porownanie Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Be 850 Report post Posted August 23, 2015 Różni się paroma detalami. Pokrętło hamulca walki z ZAION-u z inną sprężyną, dwa łożyska CRBB, lżejsza szpulka, rozmiar koła zębatego taki stan ale drobniejsze zęby. Używam R-ki po tuningu (+4 łożyska CRBB), przekładnia z jakiegoś Zilliona 7,1:1, knoby Megabass, inna tarcza cierna z prawdziwego węgla, szpulka i docisk ze zwyklej Tatuli i to chyba wszystko :-) Używam jej do zakresu 7-40g do kija sandaczowego i rzecznego 8'6" MH. Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted October 7, 2015 Nie wiecie gdzie w naszym kraju mogę Kupic Taule Type R 100h-l 6:3 Czy wogole są dostępne z tym przelozeniem w Pl. Zanalazlem z 8:1 a z 6:3 ni cholery Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted October 7, 2015 Pod sandała 6:3 może być mało. Share this post Link to post Share on other sites
woblerek48 381 Report post Posted December 17, 2015 witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm. Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted December 18, 2015 (edited) witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm. Od Polskiego dystrybutora nie kupisz Tatuli R 100hl,możesz kupić XSL czyli 8:1 chyba ze coś się zmieniło! Jeśli szukasz multika pod ciężkie sandaczowanie to zdecydowanie nie polecam XSL z 8:1 szukaj gdzieś tego 100hl lub 103hl będziesz Pan zadowolony. Ogólnie różnią się kulturą pracy,knobami i ceną to moje spostrzeżenia do środka nie zaglądam. Edited December 18, 2015 by kondzio 77 Share this post Link to post Share on other sites