pitt 3,148 Report post Posted December 2, 2014 [center][size=5]DAIWA TATULA HD 200 HL[/size][/center] [b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] DAIWA TATULA HD 200 HL [b]Producent:[/b] Daiwa[b]Model:[/b] Tatula [b]Seria:[/b] HD 200 HL[b]Typ:[/b] L[b]Klasa:[/b] M, H[b]Masa [g]:[/b] 235[b]Typ hamulca:[/b] Magforce Z[b]Przełożenie:[/b] 6.3:1[b]Liczba łożysk:[/b] 8[b]Moc hamulca [kg]:[/b] 6[b]Szpulka - pojemność:[/b] 155 m / 20 lb[b]Szpulka - masa [g]:[/b] [b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b] 35.8[b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b] 24[b]Szpulka - typ:[/b] Pełna[b]Dokumentacja:[/b] Instrukcja, Schemat[b]Narzędzia:[/b] N[b]Akcesoria:[/b] Brak[b]Kraj produkcji:[/b] Tajlandia[b]Opis:[/b] Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side) A7075 Aircraft Grade Aluminum Deep Spool 30% More Line Capacity (Braid and Mono) 7BB(2CRBB)+1RB MAGFORCE Z Cast Control High Strength Gearing Material Ultimate Tournament Drag UTD 5.4:1, 6.3:1& 7.3:1 gear ratios Cut-Away 100mm Swept Handle Custom I-Shaped Soft-Touch Handle Knob Infinite Anti-reverse Corrosion resistant clutch mechanism Large, 90mm swept power handle with cutouts for reduced weight Retrieve speed 71 cm[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] [center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center] [center] [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-tatula-hd-200-hl-r113]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 2, 2014 DAIWA TATULA HD 200 HL Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA HD 200 HLProducent: ABU Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted December 2, 2014 :doh: blackout ... dzieki :good: Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted December 2, 2014 (edited) Jeśli już jesteśmy w temacie i zima idzie... Multi dziewiczy na naszym rynku i od razu nasuwa się pytanie czy różni się czymś od zwykłej pierwszej tatki, oprócz pojemności szpuli. Pomijam przełożenia bo zwykła setka miała też różne wersje chociaż 5,4:1 nie było z tego co kojarzę. Edited December 2, 2014 by Tomek88 Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted December 2, 2014 Mnie też to ciekawi....zwłaszcza przekładnia, a dokładniej jej szerokość w stosunku do zwykłej tatuli. Share this post Link to post Share on other sites
patryk123 72 Report post Posted February 22, 2017 Ma ktoś tego multika ? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted February 22, 2017 mam 200HSL Share this post Link to post Share on other sites
adam 13 157 Report post Posted February 24, 2017 mam 200HSL Czesc Robert Moglbys cos napisac o tem 200. Np ile i jakiej plecionki wchodzi, i , do czego ja uzywasz. Ja szukam czegos pod wieksze jerki gumy , do ca 120 g. Jak Ci Pasuje? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted February 25, 2017 (edited) Kupiłem właśnie z myślą o moich największych jerkach (do ok. 140g) Wybrałem rozmiar 200 ze względu na pojemność szpulki bo nie ma się co certolić tylko w przypadku takiego kalibru przynęt lubię mieć pewność, że nic nie strzeli przy rzucie (a już niestety kiedyś mi się przytrafiło ze smutnym skutkiem). Tym bardziej, że multik musiał się zgrać z ATC MU 638 (1-6oz 10-40Lb). Ostatecznie nawinąłem "poważną" plecionkę VARIVAS 4braid Casting PE 4.0 50Lb. Weszło bez podkładu 127 mb a więc wystarczająca ilość. Przed zakupem zastanawiałem się nad tym większym przełożeniem i tak szerokiej korbie ale praktyka spełniła moje oczekiwania. Dobra kontrola nad szeroko zamiatającymi jerkami, szybkie wybieranie luzu plecionki. Bardzo dobrze mi się sprawdziło. Lata z tego bardzo dobrze (ale jak się nie łowi mniej niż 40g to jak niby miało by latać? ;) ) Edited February 25, 2017 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites