Dąbek 111 1,422 Report post Posted December 1, 2014 Kuba ,jeśli szukasz rzecznego uniwersala pod bolenia,szczupaka czy sandacza na wieczorowo nocne wobki to PST895 będzie jak najberdziej OK. Opcjonalnie można pobawic się gumami ,ale na dynamiczne podbicie nie można w tym przypadku liczyc,choc rybę zatniesz i wyholujesz bez problamu.Co wcale nie oznacza że blank nie jest szybki. Do typowego jigowania z cała pewnością nadają sie nowe M1 17 i 20 lb. Te są bardzo szczytowe ale w ugięciu płynne i progresywne ,bez przesztywnienia w okolicy złacza charakterystycznego dla Elitek STC. Elitka ma przewagę w opinii niektórych użytkowników czulszej i cieńszej szczytówki, co jest prawdą(chodzi o ową czułośc) lecz dla mnie nie koniecznie przewagą. Musisz zweryfikowac przynęty i łowisko. Jeśli do owej uniwersalności dołączysz plażowe trocie pod przynęty w przedziale 15-25g to PST 895 wydaje się doskonały.Mam kij na tym blanku z przedłużonym dolnikiem do długości wędki 290cm,co wymusiły konkretne łowiska.Kij armata rzuca pilkerkami 18g sporo ponad 100m,mimo że uzbrojony w małe przelotki m-ki której nie wolno wymnieniac ;) Jeśli badyl pod gumy to musisz poczekac na testy M1 8'6" 17lb. Share this post Link to post Share on other sites
Bartas93 1,784 Report post Posted December 1, 2014 Kuba ,jeśli szukasz rzecznego uniwersala pod bolenia,szczupaka czy sandacza na wieczorowo nocne wobki to PST895 będzie jak najberdziej OK. Opcjonalnie można pobawic się gumami ,ale na dynamiczne podbicie nie można w tym przypadku liczyc,choc rybę zatniesz i wyholujesz bez problamu.Co wcale nie oznacza że blank nie jest szybki. Do typowego jigowania z cała pewnością nadają sie nowe M1 17 i 20 lb. Te są bardzo szczytowe ale w ugięciu płynne i progresywne ,bez przesztywnienia w okolicy złacza charakterystycznego dla Elitek STC. Elitka ma przewagę w opinii niektórych użytkowników czulszej i cieńszej szczytówki, co jest prawdą(chodzi o ową czułośc) lecz dla mnie nie koniecznie przewagą. Musisz zweryfikowac przynęty i łowisko. Jeśli do owej uniwersalności dołączysz plażowe trocie pod przynęty w przedziale 15-25g to PST 895 wydaje się doskonały.Mam kij na tym blanku z przedłużonym dolnikiem do długości wędki 290cm,co wymusiły konkretne łowiska.Kij armata rzuca pilkerkami 18g sporo ponad 100m,mimo że uzbrojony w małe przelotki m-ki której nie wolno wymnieniac ;) Jeśli badyl pod gumy to musisz poczekac na testy M1 8'6" 17lb. Kurczę to te 895 nie byłoby też dla mnie głupie, tylko szkoda że takie krótkie. Share this post Link to post Share on other sites
jersey 217 Report post Posted December 1, 2014 Kurczę to te 895 nie byłoby też dla mnie głupie, tylko szkoda że takie krótkie. podytaj Dąbka, może sprzeda ci swojego 895 w wersji 2,9m Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 1, 2014 więc cwaniaczku spóbuj porównać coć co się porównać da.Nie porównuj Avida do.Karabeli.Karabel mogę porównać do swojego HM-a Dragona i sądze że Dragon wygra Jeszcze bana nie dostałeś? Share this post Link to post Share on other sites
Marvin 998 Report post Posted December 1, 2014 (...)Gdzie Żym ,gdzie Krym.(...) Za samo to powinien być ban dożywotni. O pozostałych dyrdymałach nie wspominając... Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted December 1, 2014 Thomson jest coś takiego jak edycja posta :D nie musisz pisać kilku Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 1, 2014 wal się! Widzidz jednak jeszcze nie Nie wziąłem łopaty, więc niestety nie dam Ci satysfakcji i zniżę się do Twojego poziomu. Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted December 1, 2014 Brawo, Panowie, cóż za erudycja i polot! Mnie wystarczy, myślę, że większości użytkowników także. A użytkownikiem @Thomson1986 zajmie się Admin. Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted December 3, 2014 Pożegnaliśmy użytkownika @Thomson1986 i całą jego radosną twórczość. Pewnie nasz 'ulubieniec' już się czai w kolejnym wcieleniu - widać nie może żyć bez JB.PL... Share this post Link to post Share on other sites