Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
pontonss

Z czego wynika zakaz połowów nocą w wodach krainy pstrąga i lipienia (Dunajec)?

Recommended Posts

Wszystkim których boli moje własne zdanie proponuje nabyć...

dab1bacc2008.png

Mam gdzieś poprawność polityczną...mądry zrozumie, a głupi pomysli

Edited by mtz25

Wedle mojego wlasnego zdania to wszystkie stelle sa do d..y zas ty mozesz sobie tutaj pobiadolic i to wszystko co osiagniesz :) :) :) 

A w  żadnym wypadku - Bartek - to nie jest przepychanka - to jest spór o imponderabilia,- choć niektórzy próbują brać w nim udział z kiepskimi argumentami , zdecydowanie nadużywając przy tym swojej malutkiej wiedzy :)

Guzu nie jestem kibicem i nie wiem co to jest FC Barcelona , kopaczy nie rozróżniam - czyli nie chwytam aluzji :)

A reszcie kompanów w tym miły sporze ,  który tylko pozornie jest offtopem , uświadomię pewien prosty fakt - bo takie fakty oczywiście są mój kolego Fugazi ..

Gdybyśmy urządzili teraz ankietę , albo jakieś wybory , wygraliby w niej zupełnie zdecydowanie ludzie podatni na manipulacje i wmówienie - czyli jak zwykle , być może byliby to sami czytelnicy WŚ , albo jacyś inni dobrze wytrenowani w niemyśleniu telewidze . Ustalilibyśmy w ten sposób , w pozornie uczciwym głosowaniu , masową wersję prawdy , co miałoby jakieś pozory sprawiedliwości albo miarodajności , ale jednocześnie nawet na moment , nie przestałoby być ciężką semantyczną zapaścią - jak to określił kiedyś nasz największy poeta . Albowiem prawda jest znana , choć regularnie zagadywana oraz chętnie skrywana . Flyfishing bowiem od czasów Waltona jest kwintesencją , creme de la creme łowienia ryb  , a reszta jest tylko substytutem , prostym , miłym dodatkiem . Tak samo jak na stole , przykrytym obrusem - używa jeszcze ktoś? - jest danie główne oraz przystawki . Oczywista , nie może to być flyfishing w szemranej wersji związkowej , ani tym bardziej w wersji wyobrażonej sobie , przedstawianej tutaj przez moich adwersarzy :)

To byłby pure nonsense . I tyle ,  to wszystko :)

Skończ te trolowe harce i poczytaj o OS ach które dopuszczaja spinningowanie vide Łupawa.

Zeście przyczepili do tych OSów. a co z rzekami nie będącymi osami, a jednocześnie dozwolonymi wyłącznie dla muchołapów ? Tam jest takie eldorado ?

Piszecie od dawaniu rybom wytchnienia, ale jakoś nie widzę zakazu połowu na muchę w okresie gdy pstrągi odbywają tarło (i na pewno łażenie buciorami po rzece, nie wspominając o "potraktowaniu ich jako przyłowu", nie ułatwia im rozrodu).

Wróć! zakazy są dobre jeśli nie dotykają muchołapów, tak ?

W tej rozmowie padl pomysl OSow spiningowych. Nie mialbym nic przeciw tworzeniu nowych OS-ow o takim charakterze. Trzeba sie zebrac, wziac do pracy i takie stworzyc. Aby byla ryba, trzeba stworzyc odcinek nokill. W innym przypadku zarowno flyfishingowcy i spiningisci zmniejsza jej poplulacje. W kilka lat mozna stworzyc taki odcinek, wymaga to jednak sporego zaangazowania spolecznego, a z tym roznie bywa. Jak ktos stworzy taki odcinek, dla mnie moze zakazac muchy, w koncu to jego dzielo i jego zasady.

S.O.B. vs pół jerkbaita. Jakaś rozrywka w te mroźno-wietrzne dni :)

Trudno nie odnieść wrażenia, że część postów powstaje z niemałym trudem najpierw w głowach a później na klawiaturach osób, które określiłbym - cytując kolegę - "przeintelektualizowane kociaki" (określenie powstało w odniesieniu do płci pięknej, ale w dobie równouprawnienia dla lgbtqxuwa....i co tam jeszcze, nie ma to większego znaczenia). 

Edited by Roseth

Ictus, spinningiści to otwarci, życzliwi ludzie. Bez zbytnięgo nadęcia. Wpuszczają na swoje łowiska nawet muchołapów :P

Ojojoj, normalnie mi Was bardzo zal, wspolczuje serdecznie, ci muszkarze doprowadzaja Wasze hobby do ruiny, nie daja lowic tam gdzie chcecie, swiat jest taki niesprawiedliwy, ojojoj.

Przyznajcie sie,ze byscie chcieli wpasc ze spinami na OS-y i pokazac jak sie lowi ryby, ktore te gamonie co nic nie potrafia sami tam zapuscili i jakos upilnowali, dopiero padly by okazy, tam w Kroscienku pod betonami jakby poprowadzic woblerka pod prad to siadl by na pewno jakis okaz a ci debile stoja i kombinuja jak tam rzucic, ze spina ryp cip, cip i polecialo, dalej jest te nieszczesne ''pod skalka'' co Wam zabrali, glowatki musza stac, na swistera powinna wziasc, pare duzych pstragow tez by sie znalazlo a tu d..a, wszystko przez muszkarzy. Swiat taki niesprawiedliwy, ojojoj :(

Edited by Bujo

Bujo, a nie starczy jakaś "mucha" o wadze małego koguta i prowadzeniem jak zwykły twister ?

JUż mają taki sposób na szarpanego ale to dalej szlachetne muszkarstwo.

Jedyne co moge ci opowiedziec to: 

[attachment=207423:01troll.jpg]

Ciekawie się temat rozwija ;-)

Z chwilę sie dowiemy, że muszkarze to masoni, cykliści, muszki w swoich kolorach to substytuty tęczy, oraz że to oni namówili hitlera do wojny, a oswobodzenie polski odbyło sie przy pomocy blach i woblerów ;-)

Idę pooglądać "Rzekę życia" bo akurat leci w TV ;-)

A wlasnie Panie @Bujo, było tam pytanie do ciebie na które nie raczyles udzielić odpowiedzi, chetnie posłucham. Łaskawie odpowiesz czy znów czmychniesz od odpowiedzi.

Edited by mtz25

Ciekawe co by muszkarze powiedzieli na to żeby spiningista ukrecil sobie muszke o wadze powiedzmy 1,5g na bezzadziorowym haku, wzial najdelikatniejszy kijek jaki ma powiedzmy do 5g i zaczał sobie w ten sposub "muchować" na Dudanjcu w Kroscienku. Ciekawe czy mieliby coś przeciwko, wszak na koncu dynda tak kochana mucha a nie wobler.

Wszystkim których boli moje własne zdanie proponuje nabyć...

dab1bacc2008.png

Mam gdzieś poprawność polityczną...mądry zrozumie, a głupi pomysli

I słusznie,bo najwyraźniej właśnie tam to zdanie zaczynają mieć :D :D :D

.......oraz że to oni namówili hitlera do wojny....

Kto wie ? Goering był zapalonym myśliwym i muszkarzem !  :D

Omotka do przewinięcia, a rodbuildier do gułagu.

Edited by Kamil Z.

Bujo, a nie starczy jakaś "mucha" o wadze małego koguta i prowadzeniem jak zwykły twister ?

Nie starczy, chocbys wylewal tu zale przez nastepne 30 stron i tak nie pozwola ci lowic na spining na OS-ach bo sa zrobione dla muszkarzy przez muszkarzy a Tobie wara, jak chcesz to naucz sie na muche, zaplac i low, proste i logiczne :)

Edit: robi sie to bardzo nieprzyjemne jak wraz z kolega chcecie gdzies sie na sile wedrzec w imie Waszego ego spiningowego, by sobie odbic niepowodzenia tam gdzie ktos latami dbal by jakies ryby byly, tak ten swiat nie dziala i smiem twierdzic, ze nigdy nie bedzie OS-a spiningowego bo to was przerasta, mi wsio ryba, umiem sie poslugiwac w miare sprawnie obiema metodami i lowie tak jak nakazuje gospodarz lowiska a nie bo JAAAAAA CHCE I KONIEC!!!

Edited by Bujo

Nie starczy, chocbys wylewal tu zale przez nastepne 30 stron i tak nie pozwola ci lowic na spining na OS-ach bo sa zrobione dla muszkarzy przez muszkarzy a Tobie wara, jak chcesz to naucz sie na muche, zaplac i low, proste i logiczne :)

Ja ciagle czekam na odpowiedz do mojego pytania.

A odcnoszac sie do tego, taka przyneta jak naisal kolega to tez mucha. To co nie wolno mu łowić taką muchą? Uzbrojona w pojedynczy hak, moze nawet byc bezzadziorowy i co nie mozna tak sobie muchować?

Edited by mtz25

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...