Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
mtz25

Petycja o wprowadzenie jednej opłaty wędkarskiej na całą Polskę

Recommended Posts

A co w tym trudnego zapłacić za możliwość wędkowania okręgów który dba o wody w których chcesz wędkować ?? Szanujmy wkład i prace innych... w moim okręgu jest San a członków powiedzmy 2000.... I teraz na to co jest San jest super miejscem ... z tych składek które dostają ... nie wyobrażam sobie sytuacji ze liczba wedkujacych się zwiększy 3-4 krotnie przy takich samych środkach na utrzymanie wody

A to że ide sobie nad dowolną wodę PZW w Polsce i łowie bez pytania "Kto tu dowodzi" i komu musze doplacic by można bylo łowić na legalu.

Dla ciebie widzę wędkarstwo kończy się na momencie wyrzucenia przynęty do wody...

Mysl sobie co chcesz, gówno wiesz o mnie i o moim podejsciu do wędkowania.

Po co takie pytania? Ja nie wiem jak podzielić pieniadze, petycje udostepniam bo mi sie taka idea podoba. To wszystko.

No nie wiem , śmiać się czy płakać ?

No nie wiem , śmiać się czy płakać ?

A rób sobie co chcesz...podobno od wczoraj znowu mamy demokracje

Edited by mtz25

Mysl sobie co chcesz, gówno wiesz o mnie i o moim podejsciu do wędkowania.

A ty koleszko gówno wiesz o tym co chcesz osiągnąć .Najpierw zorientuj się w temacie a potem pisz bo jak na razie to chcesz żeby było łatwo tanio i przyjemnie a takie rzeczy to tylko w biedronce.

A ty koleszko gówno wiesz o tym co chcesz osiągnąć .Najpierw zorientuj się w temacie a potem pisz bo jak na razie to chcesz żeby było łatwo tanio i przyjemnie a takie rzeczy to tylko w biedronce.

A ty nie chcesz by było tanio?

Stać cię żeby jechać na obce łowisko a szkoda ci kasy na licencję ?? Tanie to są buty u chińczyka i widać skąd ta taniość się bierze ... I taka sama będzie jakość taniego wędkowania w PL

A może być i dobrze i tanio, jedno nie wyklucza drugiego. A teraz jest drogo i co? Wszedzie jest dobrze, niee.

Edited by mtz25

Podpisujcie, a mięsiarze się cieszą że będą mieli łatwy dostęp do zadbanych łowisk. Lepiej wprowadzić górny wymiar ochronny i mieć na każdym łowisku ładne ryby (ale to mało realne). Na lubelskiej Wiśle w weekend od piątku do niedzieli są okupowane najlepsze miejsca i co się uwiesi na wędce to dostaje w łeb, nic oprócz głów i flaków nie wraca do wody, a panowie mają 100 km do domu, no bo taki kawał jechać to musi się zwrócić...

Edited by tebe

A może być i dobrze i tanio, jedno nie wyklucza drugiego. A teraz jest drogo i co? Wszedzie jest dobrze, niee.

Znasz sposób by przenieść tę mądrość na łono PZW z jednolitą opłatą krajową?

Nie myśl, że pytam ze złośliwości, ale skoro piszesz, że może być, pewnie wiesz jak tego dokonać.

Będę wdzięczny za konkretne przykłady, bez gdybania i argumentacji w stylu "wydaje mi się".

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...