Wormson 29 Report post Posted November 21, 2014 OSZUKAŁ MNIE I PARU INNYCH WEDKARZY SPRZEDAJE GUMY CIUCHY I WOBLERY....... TUTAJ LINK DO AUKCJI MOZNA PRZESLEDZIC ..... A TO DANE I NUMER KONTA NA KTÓRY KAZE SOBIE WPLACIC KASE Wojciech K*****i ***************00-850 WarszawamazowieckiePolskaszczupakzombi@gmail.com512859638 LINK DO AUKCJI http://allegro.pl/bluza-savage-gear-rozmiar-l-dwie-czapki-i4739546306.html Ustawa o ochronie danych osobowych Share this post Link to post Share on other sites
PocoLoco 249 Report post Posted November 21, 2014 "szczupakzombi" i wszystko jasne ;) Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted November 21, 2014 Jaki problem jechać pod podany adres ? Miałem pół roku temu taką sytuacje na tablicy pe el, wlasciciel konta nawet nie wiedział ze jego kolega nie wysyła towaru :) Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted November 21, 2014 (edited) Konto na allegro zawieszone. Na forum na Giełdzie coś wystawiał? Edited November 21, 2014 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
mackot88 558 Report post Posted November 21, 2014 Jaki problem jechać pod podany adres ? Miałem pół roku temu taką sytuacje na tablicy pe el, wlasciciel konta nawet nie wiedział ze jego kolega nie wysyła towaru :) W przypadku kolegi Wormson to jest raczej problem( kilometrów) , z Zielonej Góry do Warszawy ;) Ale zawsze można do jakiegoś kolegi zadzwonić, żeby to załatwił :D :D Share this post Link to post Share on other sites
albercik2 557 Report post Posted November 21, 2014 @Żbiku zawieszanie konta żadna kara takiego to za torbę trzeba powiesić. Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted November 21, 2014 Mi bardziej chodzi o to, że allegro już sie wzięło za typa. Teraz tylko namierzyć go u nas czy figuruje... Share this post Link to post Share on other sites
Fugazi 543 Report post Posted November 21, 2014 (edited) Zawsze moją najwyższą nieufność budzą aukcje, na których nie można kupić towaru za pobraniem. Chyba że coś kosztuje kilka złotych, wtedy to zrozumiałe a i strata niewielka. Ale pow. powiedzmy 50 zł, jak nie ma takiej opcji, nigdy nie kupuję. Edited November 21, 2014 by Fugazi Share this post Link to post Share on other sites
Dero 194 Report post Posted November 21, 2014 (edited) . Edited November 21, 2014 by Dero Share this post Link to post Share on other sites
kris1 134 Report post Posted November 21, 2014 Zawsze moją najwyższą nieufność budzą aukcje, na których nie można kupić towaru za pobraniem. Chyba że coś kosztuje kilka złotych, wtedy to zrozumiałe a i strata niewielka. Ale pow. powiedzmy 50 zł, jak nie ma takiej opcji, nigdy nie kupuję. To na Naszym forum nic nie kupisz Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted November 21, 2014 To na Naszym forum nic nie kupisz to forum pomimo kilku zgrzytów i tak jest bastionem honoru i uczciwości ;) szczerze to w krótkim okresie czasu poznałem tu masę świetnych ludzi którym uczciwość nie jest obca. Share this post Link to post Share on other sites
PocoLoco 249 Report post Posted November 21, 2014 Kupujemy tu niejednokrotnie drogi sprzet jak na razie Jest pelna kultura zwlaszcza "starzy " bywalcy" trzymaja poziom" Share this post Link to post Share on other sites
Fugazi 543 Report post Posted November 21, 2014 To na Naszym forum nic nie kupisz No co Ty mówisz??? Naprawdę?! :) Share this post Link to post Share on other sites
kris1 134 Report post Posted November 21, 2014 Przecież napisałeś że jeśli nie ma opcji za pobraniem to nie kupujesz Share this post Link to post Share on other sites
PocoLoco 249 Report post Posted November 21, 2014 Tu na forum nawet na raty kupisz nieoprocentowane ;) bywalo i tak :D Share this post Link to post Share on other sites
nurek28 550 Report post Posted November 21, 2014 Zgadzam się z kol. Qowax001 kupiłem z forum kilka multików w tym Antaresia i jak narazie bez najmniejszych problemów. Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted November 21, 2014 (edited) Przez forumową giełdę przewinęło sie kilka typków spod ciemnej gwiazdy. I mieli postów natrzaskane sporo, także zawsze istnieje ryzyko że ktoś sie połaszczy na kilka złociszy a czasem kilka stów. Bo zakupy łódki czy silnika to jednak już raczej z osobistym zapoznaniem kontrahenta. Choć pewnie było też i przlewem nie raz... Kiedyś był taki temat "nie polecam kontrahenta" czy coś takiego... Nie był to zły pomysł. Osobiście na giełdzie kupiłem sporo różnych ciekawych rzeczy i nie spotkałem się z przejawem jakiejkolwiek złej woli czy w kulki cięcia. Także z tym bastionem to chyba coś na rzeczy jest ;) Edited November 21, 2014 by DanekM Share this post Link to post Share on other sites
Wormson 29 Report post Posted November 21, 2014 (edited) Miejmy na uwadze koledzy numer konta i podejrzane zestawy aby nas nie wydymał!!!!!!!!!!! allegro raczej gów...zrobi juz raz miałem taka sytuacje policja umozyła sprawe bo niska szkodliwosc i musielismy załozyc sprawe w sadzie przeciwko takiemu debilowi.Odległosc gdyby była 100 km to sam bym sie przejechał ale 450 km to kupa straconego czasu :( Koledzy po kiju z Wawy jesli namierzycie typa wiecie co robic :) ja w plecy 200zł a inny kolega 970zł to dopiero idzie sie pociac :( Edited November 21, 2014 by Wormson Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted November 21, 2014 Swoją drogą to są jakieś żarty, policja ma zgłoszenie popełnienia przestępstwa, wszystkie dane sprzedającego i pewnie umorzą śledztwo. Takie rzeczy tylko w Polsce Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted November 21, 2014 Może faktycznie warto złożyć wizytę...Podaj adres w korespondencji prywatnej. Share this post Link to post Share on other sites
mirekoko 36 Report post Posted November 22, 2014 Miałem podobną sytuację ponad dwa lata temu. Sprzedający skorzystał z dostępu do konta zmarłego pracodawcy i podszywając się pod Niego (super opinie klientów i sporo ich) wystawiał aukcje na allegro, w treści aukcji pisał o możliwości negocjacji cen. Warunkiem lepszej ceny była transakcja po za portalem, ci co na to poszli mieli "przechlapane", na szczęście kupiłem i zapłaciłem przez PayU allegro. Zgłosiłem sprawę do allegro i na policję (ponoć nie mogą odmówić wszczęcia postępowania niezależnie od wartości). Pieniądze po ca dwóch miesiącach odzyskałem od allegro a później przez rok dostawałem pisma z sądów i prokuratur które się gostkiem zajmowały. Teraz kupuję tylko w ten sposób, nie znam wtedy numeru konta na które idą docelowo pieniądze, ale też nie moje to zmartwienie :). Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted November 22, 2014 Mnie załatwił nasz forumowy "kolega" @Matez, uzytkownik z prawie 300 postami na koncie, z krótką ale pozytywną historią sprzedaży na giełdzie. Połaszczyłem się na nowego Rarenium za 500zł, przelałem kasę i tyle widziałem kołowrotek, a szanowny kolega zniknął z forum. To było prawie 2 lata temu. Słuch o nim zaginął.... Tak więc i na naszym forum zdarzają się oszustwa... Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted November 22, 2014 Z tego co się orientuję @Matez sprzedał sporo sprzętu na giełdzie. Zakupiony towar dochodził do kupujących. Może chłopak miał wypadek, może już go nie ma wśród nas a Twój zakup był niefortunny? W. Share this post Link to post Share on other sites
mariuszwf 179 Report post Posted November 22, 2014 Z tego co się orientuję @Matez sprzedał sporo sprzętu na giełdzie. Zakupiony towar dochodził do kupujących. Może chłopak miał wypadek, może już go nie ma wśród nas a Twój zakup był niefortunny? Tu masz rację :) Zastanawiam się właśnie, jak komuś przytrafi się... w sposób nagły zejść z tego świata ( wypadek, nagłą choroba ) a ma zobowiązania finansowe na naszym forum, a nikt poza nim nie jest wtajemniczony (żona nie zna hasła itp) to dla kupującego jest problem :( Ja też dla chłopków z forum coś robię i póki żyję będę wysyłał :D. A potem to nie wiem co będzie (żona nie wtajemniczona w forum) :D Share this post Link to post Share on other sites
albercik2 557 Report post Posted November 22, 2014 Swoją drogą to są jakieś żarty, policja ma zgłoszenie popełnienia przestępstwa, wszystkie dane sprzedającego i pewnie umorzą śledztwo. Takie rzeczy tylko w Polsce Dokładnie polska XXI wiek, Share this post Link to post Share on other sites