mtz25 34 Report post Posted November 14, 2014 Witam Niejakoż w analogi do tematu - Jerkbait'owa baza gum - chciałbym utworzyć coś na kształt internetowej bazy przynęt handmade. Ręczna robota jak wiemy dzisiaj jest w modzie i powstają od wielu już lat prawdziwe perełki wśród przynęt, niedostepne często u producentów tzw. przemyslowych. Mogła by być to obok wątków autorskich dobra forma rozeznania sie jakie przynęty handmade są dostepne i które z nich są najbardziej skuteczne. Zasadniczo nie proponuje konkretnego typu przynęt, będą to woblery, błystki, jigi, muchy, cykady i wszystkie inne które można stworzyć w domowym zaciszu. Mam nadzieję że temat chwyci i nie zostanie szybko usunięty, oraz że Twórcy jak najbardziej się przyłączą. Zachęcam do pokazywania najskuteczniejszych waszym zdaniem przynęt ręcznej roboty. Ja ze swojej strony na pierwszy ogień umieszczam przynęty Pana Sławomira Szuszkiewicza, a konkretnie woblery pstrągowe jego produkcji oznaczone symbolem SS. Są to przynęty znane i polecane przez pstragarzy, a dla wielu najlepsze w swojej klasie. Najopularniejsze modele czyli - Strzyga, Krapik, Strzebla czy Łamaniec - są przynetami czesto niezwykle łownymi. Tajemnica ich sukcesu tkwi w ich pracy, niezwykle drobnej i migoczącej, kuszącej dla pstrągów. Share this post Link to post Share on other sites
Majo 492 Report post Posted November 14, 2014 (edited) Ja ze swojej strony na pierwszy ogień umieszczam przynęty Pana Sławomira Szuszkiewicza, a konkretnie woblery pstrągowe jego produkcji oznaczone symbolem SS. Są to przynęty znane i polecane przez pstragarzy, a dla wielu najlepsze w swojej klasie. Najopularniejsze modele czyli - Strzyga, Krapik, Strzebla czy Łamaniec - są przynetami czesto niezwykle łownymi. Tajemnica ich sukcesu tkwi w ich pracy, niezwykle drobnej i migoczącej, kuszącej dla pstrągów. MTZ znowu uprawiasz kryptoreklamę??? :ph34r: Masz cały dział na ten temat człowieku. Żeby na głównej stronie nie zobaczyć tego to trzeba to robić albo z premedytacją w innych celach lub być lekko ograniczonym(?). Przejrzyj sobie wątki użytkowników i bedziesz wszystko miał na tacy... :unsure: http://jerkbait.pl/forum/56-lurebuilding-w%C4%85tki-autorskie/ Edited November 14, 2014 by Majo Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 14, 2014 (edited) Zatem tak jak sie spodziewałem. To jest BETON ;) czy moze kółko wzajemnej adoracji? Edited November 14, 2014 by mtz 25 Share this post Link to post Share on other sites