Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
mtz25

Spining na pstrąga z małej rzeczki

Recommended Posts

To o czym panowie tu mówicie, o kijkach za patola, na swietnym balnku ciagle pozostaje w sferze moich marzeń. Wybrałem firme Cormoran, z prostej przyczyny, jest to znana marka, funkcjonuje dlugi czas juz na rynku i generalnie tandety nie robi. Druga rzecz to cena, jest atrakcyjna i nie przeplaca sie za tak zwana metke. W segmencie wedek ul i light jest dosc spory wybór akcji, dlugosci i ciezarow wyrzutu. Oprucz wspomnianego ULF sa tez bardzo dobre wedki z rodziny TX (4, 6 i 8). Są to wedki, w zaleznoci od cw, do bardzo lekkiego lowienia a co za tym idzie bardzo czułe, ale sa tez nieco mocniejsze do srednich przynet. Jak sie te wedki w naszym sklepie pojawia, co mam nadzieje sie stanie niedlugo wtedy juz dopasuje sobie konkretny dla siebie.

No to w końcu,... przyszedłeś tu po poradę czy z propozycją, byśmy zainwestowali w Cormorana & Co. ?

Bądź zdrów kolego, jak najczęściej na rybach (z dala od internetu) i dbaj o swój "spining" ;) .

No to w końcu,... przyszedłeś tu po poradę czy z propozycją, byśmy zainwestowali w Cormorana & Co. ?

Bądź zdrów kolego, jak najczęściej na rybach (z dala od internetu) i dbaj o swój "spiningNawet

Nawet jesli to troszke jak reklama zabrzmialo to co nie mozna? Fenwicki czy HMX byly reklamowane to i ten mozna. Ale nie chodzi o to, skorzystalem poprostu z propozycji jednego z kolegów i wybrałem.

Zatem możemy spuścić miłosierną zasłonę milczenia na koniec tego wątku. Amen.

Nawet jesli to troszke jak reklama zabrzmialo to co nie mozna?

Niech to nawet trąbą jerychońską oznajmią jako wyrocznie...to i tak, cały ten temat "psu na budę" ;) .

Jesien jest. Pada. Mozna to traktowac jak rozrywke :) Trololo.

Napiszę coś zgodnego z tematem wątku, bo chyba nie został do końca wyczerpany. Jeśli łowisz brodząc w małych rzeczkach szukaj wedziska o długości 1,90 - 2.10 metra. Kij koniecznie z krótkim dolnikiem, węglowy, o niskim module sprężystości, moc 10 - 12 a nawet 15 lb. Ciężar wyrzutowy realny do 10 - 15 gram (opisy są zwykle z kosmosu). Według mnie najważniejsza jest akcja wędziska. Jeżeli łowisz plecionkami to moderate do moderate/fast, jeśli żyłką to moderate/fast do fast. Kija spełniającego te wymagania możesz znaleźć i w tanim "chuście" jak i u uznanych producentów. Poszukiwania zwykle trwają kilka lat. Życzę powodzenia.

Do modów : temat się wyczerpał, kolega wie jaki kij chce, pora zamykać.

Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2

Kolega mądrze prawi, zamykam wątek

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...