Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 Poza tym kolego mylisz pojęcia . Nie chodzi o włókno szklane znane z ruskich wędek. Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 700 zl? No to odpada, tyle to ja nie uzbieram. Chyba sobie kupie to - http://bass-sklep.pl/wedka-fenwick-eagle-gt-spin-egts70l-2-duplikat-1.html Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 (edited) Bierz odemnie kija na blanku który Ci poleciłem. Obskoczysz nim również okonia. :D Chodzi o pacyfic bay Edited November 5, 2014 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 Bierz odemnie kija na blanku który Ci poleciłem. Obskoczysz nim również okonia. :D Chodzi o pacyfic bay Wykonanie tego kija nie powala. Moze sie nie znam ale takie przelotki to sam bym sobie zrobil z drutu, bo one tak "bidnie" wygladaja ze szok, cały zreszta jest "bidny" a pewnie bedziesz chcial za niego sporo forsy, jakby byl warty ot powiedzmy 250 zl to mozemy pogwarzyc. Okoni nie łowie, a bynajmniej nie z premedytacją. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 Wykonanie tego kija nie powala. Moze sie nie znam ale takie przelotki to sam bym sobie zrobil z drutu, bo one tak "bidnie" wygladaja ze szok, cały zreszta jest "bidny" a pewnie bedziesz chcial za niego sporo forsy, jakby byl warty ot powiedzmy 250 zl to mozemy pogwarzyc. Okoni nie łowie, a bynajmniej nie z premedytacją. No ok namawiał nie będę ... jeść nie woła Share this post Link to post Share on other sites
Apioo 519 Report post Posted November 5, 2014 Moze sie nie znam ale takie przelotki to sam bym sobie zrobil z drutu, bo one tak "bidnie" wygladaja ze szok, Jak po dobrej cenie będziesz takie robił to daj znać :D Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 No ok namawiał nie będę ... jeść nie woła Czyli moja cena nie spasowala jak widze.No nic trudno, ktos sie "udany" na niego znajdzie napewno. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted November 5, 2014 Poza tym kolego mylisz pojęcia . Nie chodzi o włókno szklane znane z ruskich wędek. Dokladnie, troche inne to szklo niz w starych ruskich wedkach :D Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 (edited) Czyli moja cena nie spasowala jak widze.No nic trudno, ktos sie "udany" na niego znajdzie napewno.Oczywiście ze nie "spasowała" jak to nazywasz. Nie chce się pozbyć ... mam za dużo wędek ale moje dzieci nie gloduja a i komornik mnie nie ściga wiec nie nie spasowała. Nie wiem tylko jakie kryteria kryją się pod hasłem "udany" .... Edited November 5, 2014 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 Oczywiście ze nie "spasowała" jak to nazywasz. Nie chce się pozbyć ... mam za dużo wędek ale moje dzieci nie gloduja a i komornik mnie nie ściga wiec nie nie spasowała. Nie wiem tylko jakie kryteria kryją się pod hasłem "udany" .... Udana to jest twoja wiedza na temat wędek i tego z czego są zbudowane co już udowodniłeś. "Udany" w sensie że napalony na zakup. Ja tam sie nie lubie spuszczać nad tym z czego są zrobione wedki, jak ktos mowi szklak to mam na mysli wlokono szklane, a jak to jest jakis inny material, to niech sobie tam będzie, nie wnikam w przekroj. O tej jak jej tam? Pacyfik cos, to sie wypowiedzialem na podstawie jej wygladu, blank moze byc super nie przecze ale pozostale komponenty to juz powiedzialem jakie. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted November 5, 2014 A jednak jaks tam roznica jest ;) Tak samo mozna podejsc do tematu, jak ktos mowi samochod, to jeden ma na mysli merca a drugi poldka... Jakby nie patrzec roznica jest :) Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted November 5, 2014 A jednak jaks tam roznica jest ;) Tak samo mozna podejsc do tematu, jak ktos mowi samochod, to jeden ma na mysli merca a drugi poldka... Jakby nie patrzec roznica jest :) Dla niektórych pań, tylko kolor liczy się ;) Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 (edited) Dla niektórych pań, tylko kolor liczy się ;) Jak to zwykle bywa dyskusja zacznie zchodzic na tematy z dupy. Trzeba bylo nie zaczynac luznych wtracen tylko zostac przy jednym. No ale moze ktos sie jeszcze na wlasciwy temat wypowie, na tym by mi zalezalo ;) Edited November 5, 2014 by mtz 25 Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 Jak się nie lubisz spuszcza jak to nazywasz :) co by to nie znaczyło :D idź do sklepu i wybierz taki nad którym nie będziesz musiał tego robić. Wszak wszystko jeden ch.... Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 Jak się nie lubisz spuszcza jak to nazywasz :) co by to nie znaczyło :D idź do sklepu i wybierz taki nad którym nie będziesz musiał tego robić. Wszak wszystko jeden ch.... :D :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Pavko 557 Report post Posted November 5, 2014 Wykonanie tego kija nie powala. Moze sie nie znam ale takie przelotki to sam bym sobie zrobil z drutu, bo one tak "bidnie" wygladaja ze szok, cały zreszta jest "bidny" a pewnie bedziesz chcial za niego sporo forsy, jakby byl warty ot powiedzmy 250 zl to mozemy pogwarzyc. Okoni nie łowie, a bynajmniej nie z premedytacją. Panie Tomaszu zmienisz Pan te minimki na jakieś z odzysku co by wkładka była gruba i do tego cały blank pociągniesz lakierem jak w masowych produkcjach żółtych rączek i może kolega mtz25 będzie skory rozważyć ofertę bo kijek nie będzie już taki biedny i ubrany w "zwykłe" druciaki :D Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 5, 2014 Jak ktoś ma wymogi takie niech pisze do pracowni to my zrobią jak należy za cenę odpowiednią ... jak się szuka second hand ' a to niestety jest się skazanym na gust poprzednika ale za to cena lepsza. Coś za coś Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 W wiekszosci są ceny wyje**ne w kosmos. Pytalem w kilku i nic mi nie zaproponowali w tych pieniadach co chcialem. Skazany jestem zatem jak to kolega powiedzail wyzej na produkty zóltych raczek. Moze ktos zna cos super z takich wedek, bo i tam moga sie trafic perełki a nie tylko w pracowniach. Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted November 5, 2014 Jak masz taką możliwość, pomacaj tego Share this post Link to post Share on other sites
bardziu 43 Report post Posted November 5, 2014 (edited) W wiekszosci są ceny wyje**ne w kosmos. Pytalem w kilku i nic mi nie zaproponowali w tych pieniadach co chcialem. Skazany jestem zatem jak to kolega powiedzail wyzej na produkty zóltych raczek. Moze ktos zna cos super z takich wedek, bo i tam moga sie trafic perełki a nie tylko w pracowniach. Cena to rzecz względna. Po pierwsze trzeba wiedzieć co się chce a nie pitoloć trzy po trzy. Jak się chce cos dobrego i na zamowie nie to trzeba zaplacić za czyjś czas i umiejętnośći. Gwarantuję ci że nie jedna pracownia w polsce jest tańsza niż wiele osób robiących na tym forum masowe ilości wędzisk. A druciane minimy mimo niskiej ceny są jednymi z ciekawszych przelotek tylko że niektórzy patrzą na wygląd i cene i na tej podstawie oceniają. Edited November 5, 2014 by bardziu Share this post Link to post Share on other sites
wyjec 1,100 Report post Posted November 5, 2014 Ja na małych rzeczkach używam Dragon Express cw 12g z powodzeniem i bez problemu, pstrążki do 50 cm wyciągam ! Koszt kijka to ok 160zł, kołowrotek osobiście uważam, że musi mi pasować (kiedyś używałem dargon ultima i starego jaxona) na chwilę obecną używam ryobi zauber 2000 Z takimi daje radę większych nie ma :) [attachment=202564:DSC00833.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 Ja na małych rzeczkach używam Dragon Express cw 12g z powodzeniem i bez problemu, pstrążki do 50 cm wyciągam ! Koszt kijka to ok 160zł, kołowrotek osobiście uważam, że musi mi pasować (kiedyś używałem dargon ultima i starego jaxona) na chwilę obecną używam ryobi zauber 2000 Z takimi daje radę większych nie ma :) DSC00833.jpg Można? Można :) Share this post Link to post Share on other sites
ictus 1,639 Report post Posted November 5, 2014 @Tomas Es zaproponowal Ci fajny kijek na dobrym blanku za mala kase. Chinszczyzna lepsza nie bedzie. Wbrew twoim komentarzom Tomek zna sie na sprzecie i lowieniu, przyznam ze z zazenowaniem czytalem "Udana to jest twoja wiedza na temat wędek i tego z czego są zbudowane co już udowodniłeś." Co do nowoczesnych szklakow to tez sie mylisz, bo to swietne sprzety. Mam jednego szklaka i jest naprawde rewelacyjny. @Deltor0 proponowal Seekera, gdybys trafil taka uzywke to ja bym bral w ciemno. Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 (edited) @Tomas Es zaproponowal Ci fajny kijek na dobrym blanku za mala kase. Chinszczyzna lepsza nie bedzie. Wbrew twoim komentarzom Tomek zna sie na sprzecie i lowieniu, przyznam ze z zazenowaniem czytalem "Udana to jest twoja wiedza na temat wędek i tego z czego są zbudowane co już udowodniłeś." Co do nowoczesnych szklakow to tez sie mylisz, bo to swietne sprzety. Mam jednego szklaka i jest naprawde rewelacyjny. @Deltor0 proponowal Seekera, gdybys trafil taka uzywke to ja bym bral w ciemno. Tomas Es - nie twierdze wcale że sie nie zna, tylko kupic za taka kase kota w worku, ktorego nie widzialem i nie mialem w rekach to jednak ryzyko. Wędki przemyslowe, ponieważ takie moge zobaczyc i dotknąć w sklepie, a tych recznie robionych nie mam jak wziac nawet do reki i "pomacać". Cos tylko o nich moge powiedziec na podstawie zdjecia. Ja nie lubie kupowac czegos w ciemno. A cos typu Dragon czy Konger to jak ktos poleci to zawsze w jednym czy drugim sklepie moze byc, i sobie obejrze. Potem sobie moge szukac gdzie jest najtaniej. Użwyki tak jak najbardziej ale tez po uprzednich oględzinach. Zreszta przeciez juz na poczatku pisalem czego oczekuje od wedki, jaka cene zaakceptuje i to wszystko. Ze tu sie natychmiast znawcy rodbulidingu odezwali no to coz, co kto lubi :) Wyrazilem swoja opinie na temat wedki po jej ogledzinach (na zdjeciu), tego Pacyfik coś tam i to jest moja subiektywna opinia. O szklaku nie powiedzialem nic zlego, tylko cena zbyt wysoka, tyle. Tak poprostu uwarzam i tyle. Jakims tam wybitnym pstrągarzem nie jestem, zreszta co sie bede chwalil. Edited November 5, 2014 by mtz 25 Share this post Link to post Share on other sites
mtz25 34 Report post Posted November 5, 2014 Cena to rzecz względna. Po pierwsze trzeba wiedzieć co się chce a nie pitoloć trzy po trzy. Jak się chce cos dobrego i na zamowie nie to trzeba zaplacić za czyjś czas i umiejętnośći. Gwarantuję ci że nie jedna pracownia w polsce jest tańsza niż wiele osób robiących na tym forum masowe ilości wędzisk. A druciane minimy mimo niskiej ceny są jednymi z ciekawszych przelotek tylko że niektórzy patrzą na wygląd i cene i na tej podstawie oceniają. Cena to rzecz względna, no nie zawsze. Cholerka tez bym chcial by tak bylo. Dlatego odrzucamy koncepcje kijków na blanakch pacyfik, st.croix itp. Zadne kije z pracowni nie istnieja. Jak ktos zna jakąs wredna chinszczyzne jak wy to mowcie, a ja wole ladniej powiedziec - wedki firmowe, to niech proponuje. Wszystko co jest wogole warte rozwazenia i obejrzenia. Możecie tak? Bede wdzieczny. Share this post Link to post Share on other sites