Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
@Brig

Do Administratora

Recommended Posts

Witam , co mam zrobić gdy nabyłem przedmiot który jest niezgodny z opisem a sprzedający unika kontaktu.

Podać nick sprzedającego w treści następnego wpisu, rozpętasz woję nukleraną  :lol: ... Możesz też przeczytać regulamin w kwestii odpowiedzialności właściciela portalu za geszefty na giełdzie  ;)

Pozostaje zgłoszenie na Policję, jeżeli temat nie zostanie polubownie rozwiązany.
Administracja JB.PL nie pośredniczy w rozwiązywaniu sporów będących rezultatem transakcji na giełdzie JB.PL.

Witam , co mam zrobić gdy nabyłem przedmiot który jest niezgodny z opisem a sprzedający unika kontaktu.

Napisać priva, dać mu czas na odpowiedź z ostrzeżeniem, że napiszesz o jego nieuczciwości na forum. Na policję zawiadomienie o popełnieniu oszustwa jak jest się o co kopać. Opisz sprawę jaki deal robiliście i na czym Cię naciął?

Po prostu... napisz o kogo chodzi.

Tak czy inaczej zazwyczaj działa to dobrze w kwestii rozwiązywania sprawy (choć ostrzegam, nie zawsze jest miło...)

Tak jak napisał Mario - udostępniamy tylko przestrzeń do handlu ale już nie odpowiadamy za kontakt sprzedawca-klient.

Po prostu... napisz o kogo chodzi.

Tak czy inaczej zazwyczaj działa to dobrze w kwestii rozwiązywania sprawy (choć ostrzegam, nie zawsze jest miło...)

Podawaj dane, może uchronisz innych przed tym sprzedającym, nie przejmuj się wojną jaką możesz rozpętać.

88439153946288f3346811.gif

Wrzuć treść ogłoszenia, zdjęcia tego co otrzymałeś i jeszcze może link do filmu na Tubie.

Myślę, że dobrym obyczajem jest informować w ogłoszeniu, o tym że sprzedając przedmiot można go zwrócić. Jeśli sprzedający nie udostępnia takiej informacji, należy się spytać. Jeśli odpowiedź brzmi NIE, rezygnujemy. Niektórzy użytkownicy są w tym względzie bardzo elastyczni, niektórzy nie. W ten sposób możemy zachować chociaż pozory :giełdy koleżeńskiej".

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Czekałem aż sprawa się wyjaśni ale się nie wyjaśniła zostałem perfidnie oszukany i niestety przez ( kolegę) który ma 800 postów.
Wydawał się zaawansowanym na forum więc mu zaufałem i nie chodzi o pieniądze tylko o to by eliminować takie osoby z tego forum.
Jesteśmy pasjonatami a nie chandlarzami na giełdzie samochodowej zacierającymi ręce po sprzedaży złomu nieświadomemu amatorowi.
Nie mam nic przeciwko temu żeby ktoś sobie zarabiał , wręcz jestem wdzięczny za możliwości kupna przedmiotów po niższych cenach niż sklepowe ale niech opisy będą żetelne .
Życzę wszystkim Wesołych Świąt ale nie tobie brando.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...