Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Novis

DAIWA TD LUNA 103L

Recommended Posts

[center][size=5]DAIWA TD LUNA 103L[/size][/center]

[b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] DAIWA TD LUNA 103L
[b]Producent:[/b] Daiwa
[b]Model:[/b] Luna
[b]Seria:[/b] 103L
[b]Typ:[/b] R
[b]Klasa:[/b] ML, M
[b]Masa [g]:[/b] 275
[b]Typ hamulca:[/b] Magforce Z
[b]Przełożenie:[/b] 5.8:1
[b]Liczba łożysk:[/b] 6
[b]Moc hamulca [kg]:[/b] 4.5
[b]Szpulka - pojemność:[/b] 145 m / 0.28 mm
[b]Szpulka - masa [g]:[/b]
[b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b]
[b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b]
[b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b]
[b]Szpulka - typ:[/b] Ażurowana
[b]Dokumentacja:[/b] Instrukcja, Schemat
[b]Narzędzia:[/b] N
[b]Akcesoria:[/b] Oliwka
[b]Kraj produkcji:[/b] Japonia
[b]Opis:[/b] Cóż rzec mogę. U mnie służy do jerków do jakiś 60g.Świetnie się rzuca, współpracuje z kijem 20 lbs Batsona. Jestem w stanie rzucić Salmo Pikiem, ale z pewną kontrolą. Młynek wytrzyma wiele. Ograniczeniem będzie pojemność szpuli. Przy trollingu nie pozwolimy sobie na długi dyszel. Hamulec, mimo, iż bez kliku, działa płynnie. Sprawdzone na 70+. Hm, dam mu szkołę, nawinąłem na niego PP 30 lbs, a więc linkę mocniejszą niż moc kija. Mam małą dłoń, ABU wielkości 5xxx odpadają. Konstrukcja z aluminium, zwarta, sprawia wrażenie mocnej i solidnej. Kolega, z którym wędkuję, zakochał się w tym młynku, mimo iż do jerków używa 201 DC. Masa młynka, mimo, iż nie mała, nie jest odczuwalna przy wędkowaniu.Regulacja hamulca MagForce Z jest poręczna i precyzyjna. To duży pierścień na prawym poliku multiplikatora z wyraźnie zaznaczonym wyskalowaniem. Do pudełka dołożono schemat i instrukcję oraz oliwkę.

[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/8df6a5692e5af19d7e52e99905079df7.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url]

[center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center]
[center]Załączona grafika: 103_1.jpg Załączona grafika: 253main.jpg [/center]

[url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-td-luna-103l-r111]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url]

Plusy:

-moc

Minusy:

- IMHO ohydny kolor, przez który sprzedałem ten młynek.

Niby nie jakiś oczojeb, ale nie dałem rady go zostawić. Gdyby był, srebrny czarny ....

Kolor dla mnie znaczenia nie ma. Chyba, że jest różowy,wszystkie stare Callcuty są w tym kolorze i jakoś to nikomu z ich posiadaczy nie przeszkadza. Liczą się właściwości maszynki i komfort łowienia. Ale oczywiście to sprawa gustu. Jednak ohydnym bym go nie nazwał. :)

Świetny młynek z dożywociem w moim zestawie, u nie obsługuje przynęty do 80g. Jedyny minus podczas walki przestawia się (reką) hamulec magnetyczny.

Kolor dla mnie znaczenia nie ma. Chyba, że jest różowy,wszystkie stare Callcuty są w tym kolorze i jakoś to nikomu z ich posiadaczy nie przeszkadza. Liczą się właściwości maszynki i komfort łowienia. Ale oczywiście to sprawa gustu. Jednak ohydnym bym go nie nazwał. :)

A mnie jego kolor urzeka ... i to dzięki Tobie Piotruś :D Tak on jak i druga "Luna" mają u mnie dożywocie ;)

Sign in to follow this  

• Create New...