mganko 71 Report post Posted September 19, 2014 (edited) Tak jak w temacie kupiłem uzytkownika ERq woblery 24 sierpnia do tej pory nie dostałem paczki o 5 wrzesnia nie mam z nim konaktu z konta pochodzi ze SWIEBODZNA z danych do przelewu podał mi Eryk Ż***** ************ moze ktos go zna prosze o pomoc z gory z dziekuje . Publikacja czyich danych, narusza Ustawę o ochronie danych osobowych. Edited September 22, 2014 by milupa Share this post Link to post Share on other sites
drag 2,275 Report post Posted September 19, 2014 Jakiś wysyp ostatnio takich i podobnych sytuacji na forum. Niefajne,wierzysz komuś na słowo i..wtopa. Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted September 19, 2014 Tak jak w temacie kupiłem uzytkownika ERq woblery 24 sierpnia do tej pory nie dostałem paczki o 5 wrzesnia nie mam z nim konaktu z konta pochodzi ze SWIEBODZNA z danych do przelewu podał mi Eryk Ż**************** moze ktos go zna prosze o pomoc z gory z dziekuje . erQ dobry dzieciak i napewno jest jakiś konkretny powód opóźnienia, możesz go znaleźć na haczyk.pl zawsze tam foty pięknych sandaczy wrzuca i chyba na tamtym forum się zadomowił z tego co pamiętam. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
mganko 71 Report post Posted September 19, 2014 Nie odpisuje na email od 5 września zapewniał ze wobki zostaną wysłane i cisza dziekuje za info Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted September 19, 2014 To Cię czeka zwiedzanie polskiego Rio. Przynajmniej będziesz miał przy obławie dobry punkt orientacyjny :innocent: Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted September 19, 2014 (edited) Trochę nie elegancko publikować dane osobowe wraz z adresem zamieszkania na forum gdzie jest niemal 12 000 użytkowników, na początek sam nick powinien wystarczyć Edited September 19, 2014 by Panek Share this post Link to post Share on other sites
Archanioł 606 Report post Posted September 19, 2014 Trochę nie elegancko publikować dane osobowe wraz z adresem zamieszkania na forum gdzie jest niemal 12 000 użytkowników, na początek sam nick powinien wystarczyć Gdyby towar dotarł zgodnie z obietnicą - nie było by problemu. A tak - zostanie ślad dla potomnych żeby uważać na tego sprzedawcę. Moim zdaniem słuszna akcja. Ja ostatnio odwiedziłem jednego sprzedawce który przez 2 miesiące towaru nie wysyłał. Po odwiedzinach przesyłka doszła w 48h. Dziś dostałe prośbę od kolejnego forumowicza o interwencję u tego "sprzedawcy" g Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted September 20, 2014 Nie wiadomo co się dzieje ze sprzedawcą bo niema z nim kontaktu (z tego co czytam), osobiście nie chciał bym żeby cały jerkbait poznał mój domowy adres tylko dla tego że np. coś mi się stało i nie mogłem odpisać, zwłaszcza że jeśli ludzie znają się na jerku to wystarczy nick, imię i nazwisko opcjonalnie, ale dla mnie adres to już ostateczność gdy wiadomo że gość jest burak i robi ludzi w ****. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 20, 2014 (edited) Z drugiej strony jak coś sprzedajesz to zobowiązujesz się do wysłania. W dobie internetu mobilnego nie wierzę że ktoś nie może odpisać . I że nie ma kogoś z rodziny kto może wysłać .... Edited September 20, 2014 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
mariuszwf 179 Report post Posted September 20, 2014 (edited) Może odbiegnę od tematu, ale w związku z takimi wydarzeniami zastanawiam się czy nie można by było utworzyć na naszym forum księgę oszustów, lub temat poświęcony temu, żeby uchronić nas wszystkich przed oszustami. :) Edited September 20, 2014 by mariuszwf Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 20, 2014 nie potrzeba ksiegi oszustów, wystarczy ich eliminować z giełdy i tyle Share this post Link to post Share on other sites
mariuszwf 179 Report post Posted September 20, 2014 (edited) A to na pewno że trzeba :) i z forum też. Ale zanim zostanie wyrzucony może jeszcze oszukać kilka osób. Edited September 20, 2014 by mariuszwf Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted September 20, 2014 @Tomek, też jestem wyznawcą ,,jak się chce się to się da się", ale ciągle wierzę że to jerkbait - ,,sami swoi" przecież zdarzało się że ktoś zna ,,kolegę" po nicku, podał nr. telefonu i sprawa wyjaśniła się tego samego dnia, tu nie sklep (*jeszcze) koleżeńska wymiana, koleżeńskie zakupy, każdy może zapomnieć ... a listy oszustów, adresy, nazwiska itd.... pomijając że niestety jest to ,,against the law" ^_^ jestem zwolennikiem blokowania ip. i soczystych kopów w dupę na do widzenia ;) Share this post Link to post Share on other sites
David72 68 Report post Posted September 20, 2014 W dobie internetu mobilnego nie wierzę że ktoś nie może odpisać. Nie wiem czy uwierzysz, ale w tym roku byłem na wakacjach na suwalszczyźnie w miejscu gdzie nie było dostępu do żadnej sieci komórkowej, jak się przejechało kilka km to włączał się roaming z Białorusi. Wiec takie miejsca są jeszcze. Z drugiej stron, jeśli ktoś prowadzi jakiś "biznes" to powinien pomyśleć o tym, aby kontakt był z nim zawsze. Przynajmniej ja tak robię. Trzeba też wziąć pod uwagę jakiś wypadek losowy. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 20, 2014 Jestem w stanie uwierzyć ale kurde czy podjąłes decyzję o wyjeździe pięć minut przed wyjściem z domu ???? Musiałeś uciekać ?? Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted September 20, 2014 (edited) :D nie kituj, ten roaming z Białorusi to żaden przypadek, lepiej się przyznaj że dywersantów po lasach szkolisz. Tomek, Tomek .. brak Ci wiary w naród, to wszystko przez tego kutafona z allegro! ja spam kończę, bo jak chłopina wróci i zobaczy nasze teorie to mu się włos na głowie zjeży :D Edited September 20, 2014 by Panek Share this post Link to post Share on other sites
suhhar 210 Report post Posted September 20, 2014 Tomasz dobrze prawi, jesteśmy prawie jak "rodzina" a w rodzinie się w chu... nie robi tak ? Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 20, 2014 Tak Share this post Link to post Share on other sites
Kris1973 3 Report post Posted September 21, 2014 Czołem Panowie .A ja uważam że powinno się tego kolegę zablokować. Znam go osobiscie i to z tej gorszej strony niestety . Nie będę pisał o szczegółach bo nie ma to żadnego znaczenia.Zainteresowanemu wysłałem na priv wiadomość, jesli się uda to pomogę. Share this post Link to post Share on other sites
kokosz77 271 Report post Posted September 21, 2014 Czołem Panowie .A ja uważam że powinno się tego kolegę zablokować. Znam go osobiscie i to z tej gorszej strony niestety . Nie będę pisał o szczegółach bo nie ma to żadnego znaczenia.Zainteresowanemu wysłałem na priv wiadomość, jesli się uda to pomogę. Moze cos wiecej napiszesz , poznamy moze metody dzialania tego "delikwenta" Share this post Link to post Share on other sites