fish28 3,805 Report post Posted July 24, 2014 [center][size=5]DAIWA ALPHAS 105HL[/size][/center] [b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] DAIWA ALPHAS 105HL [b]Producent:[/b] Daiwa[b]Model:[/b] Alphas [b]Seria:[/b] 105HL[b]Typ:[/b] L[b]Klasa:[/b] L[b]Masa [g]:[/b] 190[b]Typ hamulca:[/b] Magforce Z[b]Przełożenie:[/b] 6.8:1 = 70cm przy jednym obrocie[b]Liczba łożysk:[/b] 6[b]Moc hamulca [kg]:[/b] 4[b]Szpulka - pojemność:[/b] 6lb (.205mm)/ 130m : 8lb (.235mm) 100m : 10lb (.265mm) 75m[b]Szpulka - masa [g]:[/b] 14[b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b] [b]Szpulka - typ:[/b] Ażurowana[b]Dokumentacja:[/b] Schemat[b]Narzędzia:[/b] N[b]Akcesoria:[/b] Brak[b]Kraj produkcji:[/b] Japan[b]Opis:[/b] Alphas Finesse Custom has 6.8 super high gear ratio and super shallow spools. The reel is specialized in super finesse fishing, so called bait-finesse. The Red accents make it outstanding. Casts great for 3.5g (1/8oz). Fresh water only.[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/29a5b828d784b2fb43da744188e94c1c.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] [center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center] [center] [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-alphas-105hl-r102]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
Meme 1,992 Report post Posted July 24, 2014 Dzięki Darek ( fish28 ) za wpis :) Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted July 24, 2014 Jest to mój pierwszy Daiwowski multik. Do lekkich przynęt jest całkiem dobry. Przy odpowiednio dobranym kijku myśle że poleci te 4g ale raczej w skupionej masie.U mnie pracuje od 6g i jest idealnie. Bardzo lekka, dobrze spasowana maszynka. Nie straszny mu był przyłów w postaci amura ok. 10kg. Szkoda tylko że nie ma klikającej gwiazdy hamulca.Mimo wszystko jestem z niego zadowolony i polecam wędkarzom którzy chcą łowić na lekkie przynęty, a przy tym nie chcą co chwile rozplątywać plecionki ze szpuli. Michał, nie ma sprawy. Jak coś się nie zgadza to poprawcie mnie :) Share this post Link to post Share on other sites