Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sebalos

BRASIL 2014

Recommended Posts

Hmmm... Messi najlepszym graczem mundialu  :blink:  :blink:  :blink: To nawet Mascherano mial lepszy turniej od niego... Dla mnie najlepszy w ARG przez caly turniej.

No ale z drugiej strony kto miał dostać, Mueller? Zdobył te bramki bo miał wystawione w 90% na patelnie, poza tym żadna bramka praktycznie nie była znaczącą, tylko takie na dobicie przeciwnika. Poza Neuerem nie było tam dominatora na boisku. 

Mascherano owszem, forma kapitalna, mógłby dostać. Messi jednak w dwóch spotkaniach wyprowadził Argentynę na zwycięstwo (bramką i asystą). No cóż taki wybór, a nie inny. Gdyby Holandia była w finale to pewnie Robben by dostał, w Kolumbii James Rodriguez. Przeważnie się ofensywnych piłkarzy do takich nagród typuje, jak i do złotej piłki. 

No i sam sobie wymieniles lepszych. To trzeba byc w finale zeby byc najlepszym graczem? To gdzie taka regula?

A jak juz musialby byc finalista to zdecydowanie Muellrowi sie nalezalo, tak jak go calkowicie nie trawie :rolleyes:

Przeważnie się ofensywnych piłkarzy do takich nagród typuje, jak i do złotej piłki. 

Kahn  2002 :P

No ale z drugiej strony kto miał dostać, Mueller? Zdobył te bramki bo miał wystawione w 90% na patelnie, poza tym żadna bramka praktycznie nie była znaczącą, tylko takie na dobicie przeciwnika.

Faktycznie niezbyt dokladnie ogladales, Muller 5 goli 3 asysty, Messi 4 gole i 1 asysta

Faktycznie niezbyt dokladnie ogladales, Muller 5 goli 3 asysty, Messi 4 gole i 1 asysta

Nie zrozumiałeś przekazu, nie chce mi się dokładnie wyliczać, ale skoro tak bardzo tego chcesz: 

Niemiec bramka znacząca jedynie w meczu z USA (zadecydowała o zwycięstwie) + 3 bramki z Portugalią (4:0) i jedna bramka z Brazylią (7:1), czyli żadna znacząca (bez jego bramek wygraliby)

Argentyńczyk bramka znacząca w meczu z BiH, Iranem, Nigerią + świetne podanie w meczu ze Szwajcarami po którym padł gol.  

Nie mówię, że Messi zasłużył na tę nagrodę, ale z drugiej strony nie było zawodnika oprócz Mascherano, który zasługiwałby na nią bardziej. 

Nie chce mi się kłócić ani udowadniać, dostał, to dostał, gadaniem niczego się nie zmieni. 

Nie da sie wygrac grajac jak Argentyna.

Niemcy przetrwaly... i wygraly.

RM wygral Lige Mistrzow jak sprzedal Higuaina. Argentyna raczej go nie sprzeda. Wiec Messi pucharu swiata nie podniesie.

Tyle w temacie. 

Albo sie ma zawodnikow do wygrywania najwazniejszych spotkan. Albo do dobijania szeregowcow ...

Nagrode za gracza turnieju daja sponsorzy. A tych Messi ma gorszych tylko od CR. Ten jednak turniej ogladal w TV . Wiec... ;)

Nie zrozumiałeś przekazu, nie chce mi się dokładnie wyliczać, ale skoro tak bardzo tego chcesz: 

Niemiec bramka znacząca jedynie w meczu z USA (zadecydowała o zwycięstwie) + 3 bramki z Portugalią (4:0) i jedna bramka z Brazylią (7:1), czyli żadna znacząca (bez jego bramek wygraliby)

Argentyńczyk bramka znacząca w meczu z BiH, Iranem, Nigerią + świetne podanie w meczu ze Szwajcarami po którym padł gol.  

Nie mówię, że Messi zasłużył na tę nagrodę, ale z drugiej strony nie było zawodnika oprócz Mascherano, który zasługiwałby na nią bardziej. 

Nie chce mi się kłócić ani udowadniać, dostał, to dostał, gadaniem niczego się nie zmieni. 

Bez obaw rozumiem przekaz  :P Szczegolnie ze pierwsza bramka z Brazylia nieznaczaca :lol:  :lol:  :lol:

Mieć tyle okazji i nie wygrać. Tragedia.

Aguerro za Laviazziego. Tragiczna zmiana. Trzeba było zmienić Higuaina. Bo Lavezzi ciągnął akcje.

Szkoda Leo.

Podsumowując - fajny temat. Proponuję podobny o LM 2014/2015.

pozdrowienia dla zakręconych!
Wojtek

11 października na "basenie narodowym" Polska kadra pokaże mistrzom świata jak się powinno grać w gałę ;-)

11 października na "basenie narodowym" Polska kadra pokaże mistrzom świata jak się powinno grać w gałę ;-)

Będzie rewanż za Hitlera

Patrzac na postawe Messiego w całym turnieju to nie da sie ukryć nijak na te nagrode nie zasłużył

wg mojej oceny najlepszym piłkarzem MŚ był Robben , widać go było na każdej pozycji , b.walecznie grał i nie był "samolubny" co mu sie wcześniej często zdarzało

Argentyna do finału weszła tylnymi drzwiami  inni lepiej grali i odpadli

nie da sie ukryć ,że patrzac z perspektywy na całe mistrzostwa Niemcy byli najlepiej zorganizowanym zespołem i słusznie te mistrzostwa wygrali :P

Pojedziemy ich 7-0 jak nic  :D

Patrzac na postawe Messiego w całym turnieju to nie da sie ukryć nijak na te nagrode nie zasłużył

wg mojej oceny najlepszym piłkarzem MŚ był Robben , widać go było na każdej pozycji , b.walecznie grał i nie był "samolubny" co mu sie wcześniej często zdarzało

Byłem zaskoczony wyborem Messiego - dla mnie też Robben był najlepszy, choć gdyby laur zdobył Neuer także nie byłoby tylu kontrowersji. 

Tytuł dla Niemców zasłużony - byli najlepsi, choć ....... gdyby przyszło im się mierzyć w finale z Holandią kto wie jaki byłby końcowy rezultat ......znowu się rozmarzyłem.......

Mundial najlepszy z tych, które oglądałem, a pamięcią sięgam jeszcze do tego z 1974 r. Jednak refleksje z punktu widzenia polskiej reprezentacji fatalne.  Tak sobie kombinuję i szukam ekipy, spośród finalistów  tegorocznego Mundialu, z którą moglibyśmy stoczyć równorzędną walkę...... i nie znajduję..... może targany wewnętrznymi waśniami Kamerun....?

Byłem zaskoczony wyborem Messiego - dla mnie też Robben był najlepszy, choć gdyby laur zdobył Neuer także nie byłoby tylu kontrowersji. 

Tytuł dla Niemców zasłużony - byli najlepsi, choć ....... gdyby przyszło im się mierzyć w finale z Holandią kto wie jaki byłby końcowy rezultat ......znowu się rozmarzyłem.......

Mundial najlepszy z tych, które oglądałem, a pamięcią sięgam jeszcze do tego z 1974 r. Jednak refleksje z punktu widzenia polskiej reprezentacji fatalne.  Tak sobie kombinuję i szukam ekipy, spośród finalistów  tegorocznego Mundialu, z którą moglibyśmy stoczyć równorzędną walkę...... i nie znajduję..... może targany wewnętrznymi waśniami Kamerun....?

Spokojnie, moze jakis meczyk daloby sie kupic ;) 

Ciekawe jakiej narodowości ta białogłowa, bo zbyt podobna do kobiety jak na niemkę ;)

Bo ta Pani z Belgii pochodzi zapewne ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...