Tomek88 1,843 Report post Posted July 14, 2014 Bo ta Pani z Belgii pochodzi zapewne ;) Zdarza się w najlepszej rodzinie :P :D Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 14, 2014 Nie zrozumiałeś przekazu, Maradona tez twojego przekazu nie zrozumial :lol: :lol: :lol: Maradona: Messi didn't deserve Golden Ball "Messi? I would give him heaven if possible. But it's not right when someone wins something that he shouldn't have won just because of some marketing plan." Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted July 14, 2014 Spokojnie, moze jakis meczyk daloby sie kupic ;) No jasne - zapomniałem - w końcu to specjalność naszego futbolowego zakładu. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 14, 2014 No jasne - zapomniałem - w końcu to specjalność naszego futbolowego zakładu. Afryka tez lubi pohandlowac ;) Share this post Link to post Share on other sites
sacha 1,540 Report post Posted July 14, 2014 W grupie rewelacyjni piłkarze Koreii Płn. pokonali Japonię 7:0 ; USA 4:00 i Chiny 2:00. Jakimś dziwnym sposobem bez meczu 1/4 i 1/2 finału zagrali od razu w finale z Portugalią i wygrali 2:00. Od wczoraj Mistrzem Świata jest Korea Północna :P : http://www.maxior.pl/film/182997/korea-polnocna-wygrywa-mundial-w-brazylii ps. Oni chyba nie mają Eurosportu, Canal+ czy jakiś innych stacji :P . Share this post Link to post Share on other sites
Bass1978 0 Report post Posted July 14, 2014 Największym przegranym teog mundialu była Hiszpania. W tej cwhili wszyscy podneicają się jakt ofatalnie wyszłą Brazylia, ale oni przynajmniej opuścili grupe. Ogolnie ogladalo sie to bardzo przyjemnie ,choc byl kompletnie nieprzewidywalny ten mundial. Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted July 14, 2014 Mecz wygrali lepsi i nie ma sensu za dużo pisać. Natomiast jury było takie samo ,jeśli chodzi o wybór "miss mundialu" i "najlepszy gracz mundialu" :doh: No,i przyznam,że ubaw miałem po pachy ,widząc najpierw strzał z rzutu wolnego w 121minucie Messiego(stadiony świata jak to mawiają),a potem jego minę i ogólną postawę jak odbierał nagrodę ...........buahahah. Za to wszystko dziękuję reprezentacji Niemiec B) Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted July 14, 2014 (edited) Chociaż kibicowałem Argentynie to Niemcy w całym Mundialu zasłużyli na Mistrza. Ale niekoniecznie w finale. Śmiem stwierdzić że jakby Robert Lewandowski był na szpicy w Argentynie to byłoby inaczej. Higuain jest cienki taki że jakby Real go nie sprzedał toby LM nie wygrał. Śmieja się z wolnego Messiego w ostatnich minutach. Ok tylko kto w tym Mundialu strzelił bezpośrednio z rzutu wolnego i był gol? C. Ronaldo mistrz wolnych? Nie 2 gole były Messi i David Luiz. Gdzie był C. Ronaldo w tych wolnych, samozwańczy mistrz w strzelaniu? Messi więcej strzelił w ostatnich latach z wolnych niż on. Ale wiadomo są tacy co chcą za wszelką cenę umniejszyć zasługi Messiemu. I jakby to nie byli kibice Realu tobym nawet nie wspomniał. Ja bym dał dla Jamesa tę nagrodę. Ale zawsze będzie bolało że Messi zaszedł dalej niż Lala w Mundialu dla kibiców Realu. Cóż takie życie raz na wozie raz pod wozem. Może to i dobrze że Niemcy zdobyli Majstra bo jakby Argentyna zdobyła to dopiero by była jazda.......... Edited July 14, 2014 by Riqelme Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted July 14, 2014 Kolega to z tym Cristiano Ronaldo to wyskoczył trochę jak.....nagi z pokrzyw ;) Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted July 14, 2014 (edited) A Ty kolego z tym wolnym Messiego że niby stadiony swiata? Bo pewnie każdy wolny co widziałeś to idzie w bramę tylko bramkarz czasem obroni.. :) Edited July 14, 2014 by Riqelme Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted July 14, 2014 A Ty kolego z tym wolnym Messiego że niby stadiony swiata? Bo pewnie każdy wolny co widziałeś to idzie w bramę tylko bramkarz czasem obroni.. :) No od gracza z tytułem "najlepszy w mundialu" spodziewałbym się jednak trochę więcej........ ;) Chyba nie potrzebnie w ten wątek wplątywany jest na siłę konflikt Barca vs Real i Messi vs Ronaldo .Po prostu było sporo lepszych ludzi od Messiego,o Ronaldo nie wspomnę. Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted July 14, 2014 Dlatego napisałem że powinnien zdobyć według mnie James. Ale zdobył Messi i sie zaczęło....... A dowalenie mu że nie wbił w końcowie gola z wolnego nie ja napisałem tylko Ty kolego że ubaw miałeś po pachy i że stadiony świata jakby to było takie proste wbić gola z wolnego. Share this post Link to post Share on other sites
000kamyk000 42 Report post Posted July 15, 2014 Ubaw po pach jest spowodowany tym, że to właśnie Messi zdobył tą nagrodę. Dziwię się że nie dopisali mu jeszcze paru bramek, miałby dodatkowo króla strzelców. Tak na marginesie nie zdobył ŻADNEJ bramki w fazie pucharowej, jedyne co mu wychodziło to znikanie z boiska przez większą część czasu. Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted July 15, 2014 Dla mnie mundial był super ,najlepszy z tych widzianych.Zwycięzca zasłużony bo z przebiegu turnieju to Niemcy grali na równym wysokim poziomie.Niedosyt jednak czuję z racji kibicowania Oranje,bo kiedy jak nie teraz mieli zdobyć majstra,z taką obroną i Robbenem.No niestety mają też LvG co oznacza porażkę,bo tak należy postrzegać 3 miejsce. Nagroda dla Messiego,no coż można ją było dać komuś kto by to zauważył i docenił. Było to na co liczyłem ciekawe mecze z gradem goli (szczególnie w grupach) ,niesamowitymi popisami bramkarzy,walka do upadłego w tropikalnych warunkach,kawał dobrego futbolu. I tak właśnie zapamiętam ten turniej. Był też pierwszym(dla mnie) który wspólnie komentowaliśmy tu na forum,za co Wszystkim dziękuje Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted July 15, 2014 Ubaw po pach jest spowodowany tym, że to właśnie Messi zdobył tą nagrodę. Dziwię się że nie dopisali mu jeszcze paru bramek, miałby dodatkowo króla strzelców. Tak na marginesie nie zdobył ŻADNEJ bramki w fazie pucharowej, jedyne co mu wychodziło to znikanie z boiska przez większą część czasu. Taki Messi :) Chłop jest dobry :) ale bardzo dobry to on jest w najwyższej formie :) Nie można być w optymalnej formie przez cały czas - lata - a on własie był.. Chłopak ma mały kryzys i to jest normalne. Trochę czasu i się odbuduje.. interesuje mnie jedna rzecz - na czym polega fenomen Niemców na tego typu imprezach.... Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted July 15, 2014 Taki Messi :) Chłop jest dobry :) ale bardzo dobry to on jest w najwyższej formie :) Nie można być w optymalnej formie przez cały czas - lata - a on własie był.. Chłopak ma mały kryzys i to jest normalne. Trochę czasu i się odbuduje.. interesuje mnie jedna rzecz - na czym polega fenomen Niemców na tego typu imprezach.... tego to chyba nikt nie zrozumie ;) Niech sie ciesza bo im sie należało Chociaż niedosyt pozostał jak Holendrzy odpadli w półfinale za cztery latka nastepny mundial w Rosji Może jakims cudem bedziemy mogli naszym po kibicować. Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted July 15, 2014 Za cztery lata nasi zdobędą MŚ w Rosji, prezydent RP, Janusz Palikot, osobiście pogratuluje piłkarzom... ;) Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted July 15, 2014 Za cztery lata nasi zdobędą MŚ w Rosji, prezydent RP, Janusz Palikot, osobiście pogratuluje piłkarzom... ;) a wędkarzę w Polszy co wypad będą łowili metrowe szczupaki i bolenie, tak będzie... ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 16, 2014 Jestem zachwycony .. że wreszcie zakończyły się te jasełka , od których nie było jak uciec :) Jak ulga , jaki błogi spokój .. Trzeba jednak przyznać że , byli tam nieliczni oryginałowie i bywały bardzo rzadkie , pojedyńcze chwile - te mniej znaczące oczywiście , kiedy duch sportu nieśmiało odżywał . Reszta to były tradycyjne ustawki , dyspozycyjni także tu sędziowie , oraz chamowaci lansiarze wyglądający jak marzenie Karla Lagerfelda , gryzący w euforii pośladki Wygrał kto miał wygrać , bo było go na to stać , co moim zdaniem jest dużo lepsze od obrzydłego widoku konusowatych , nakoksowanych ludzików usiłujących wbiec z piłką do bramki .. Football - to kiepska rozrywka , ale biznes naprawdę jest niekiepski .. :) Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted July 16, 2014 (edited) Jasełka? przecież nikt Pana nie zmuszał do oglądania Mundialu. To nie jest pod przymusem możliwość oglądania atrakcji piłkarskiej i święta dla kibiców żeby taki erudyta i piewca mowy polskiej był zmuszony oglądać te jasełka jak sam je nazwał. Oczywiście musiał tu wbic szpilę bo jakby inaczej, że On ( samozwańczy znawca wszystkiego co związane z Mundialem , wędkami St. Croix i innych ciekawych spostrzeń na wszelakie tematy) biednemu niskiemu człowiekowi zwanego Messi że karzeł , nakoksowany ludzik, albo innemu że chamowaty lansiarz wyglądający jak marzenie K. Lagerelda. Ten mały nakoksowany karzeł i ten drugi chamowaty lansiarz sprawił ludziom wiele rozrywki , ludziom którzy cieszyli sie że jest coś na tym smutnym Świecie co ich cieszy. Ale oczywiście wyrocznia SOB ma za zadanie zadać kłam temu i pozbawić wiernych kibiców swoich fascynacji sportem , i wielkimi zawodnikami. Bo pewnie żył w starych czasach i widział lepszych zawodników. Ok Pańska sprawa. Ale nazywanie niskiego wzrostem a wielkiego umiejętnościami piłkarza konusem na sterydach, a drugiego wysokiego Chamowatym lansiarzem jest po prostu domeną chamstwa dresiarstwa i prostactwa z którą to domeną Pan miał walczyć niby i za którą miał Pan dostać ostrzeżenie i karne punkty. Ale bywa tak że człowiek w piórkach potrafiący ładnie i składnie napisać nawet o byle gównie jest guru we wszystkim. Mnie rozwaliła tylko historia wędki, bodajze Talona którą nasz szanowny kolego przedstawił i opisał w dziale rodbuilding..... Przecież to musiał robić jakiś konus bez pojecia o rodbuildingu albo jakiś chamowaty lansiarz pragnący pobawić się nitkami. :lol: :lol: :lol: i jeszcze dodatek z którego padłem :lol:...... I jest to inna odsłona castingu, powracającego na należne mu w naszym fishingu miejsce. Oraz troszkę próba przywrócenia proporcji. Lepszych głupot nie czytałem. Przepraszam że nie wyrażam się składnie i nie potrafię pisać o wszystkim w tak wysublimowany sposób jak nasz "GÓRÓ" Ale nie lubię kpić z ludzi któeym się udało w życiu i mają jakąś pozycję na świecie ( nie za darmo) i w tym akurat przypadku cieszą swoją grą miliony ludzi. Ale SOB musi wbic szpilę żeby było Jego na wierzchu....... Za złe przepraszam ale musiałem :( Może teraz link lepiej wejdzie http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-–-wedki-trociowe-r163 Edited July 16, 2014 by Riqelme Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted July 17, 2014 (edited) Jestem zachwycony .. że wreszcie zakończyły się te jasełka , od których nie było jak uciec :) Jak ulga , jaki błogi spokój .. Trzeba jednak przyznać że , byli tam nieliczni oryginałowie i bywały bardzo rzadkie , pojedyńcze chwile - te mniej znaczące oczywiście , kiedy duch sportu nieśmiało odżywał . Reszta to były tradycyjne ustawki , dyspozycyjni także tu sędziowie , oraz chamowaci lansiarze wyglądający jak marzenie Karla Lagerfelda , gryzący w euforii pośladki Wygrał kto miał wygrać , bo było go na to stać , co moim zdaniem jest dużo lepsze od obrzydłego widoku konusowatych , nakoksowanych ludzików usiłujących wbiec z piłką do bramki .. Football - to kiepska rozrywka , ale biznes naprawdę jest niekiepski .. :) Każdy ma prawo do własnych ocen tej imprezy. W moim przekonaniu był to najlepszy Mundial - oczywiście w kategorii tych, które pamiętam jako "oglądacz" - czyli od 1974 r. Gdy już zwycięzcy, w pełni zasłużenie, wznieśli puchar....., następnego dnia po południu jakoś poczułem się dziwnie. "Jak to ? To dziś już nie ma meczu ? Jak żyć ?". Mam jednak świadomość, że święto jest nim tylko wówczas gdy się kończy, a później jest znowu niecierpliwie wyczekiwane. Wielokrotnie, także na naszym forum, wypowiadałem się krytycznie na temat współczesnego futbolu, oblepionego ze wszech stron biznesowymi mackami. Przyznam jednak, że na tym Mundialu trudno byłoby mi wskazać owe "ustawki", o których Sławku piszesz, które Twoim zdaniem stanowiły regułę. Dostrzegłem natomiast bardzo wysoki, wyrównany poziom i ogromne zaangażowanie większości walczących drużyn....., no i wreszcie zwycięstwo futbolu o wysokiej kulturze taktycznej, ale jednak ofensywnego. Dlatego też podobało mi się i to bardzo. "Dyspozycyjni sędziowie" powiadasz ...... być może w nielicznych przypadkach. Jeśli jednak doszukiwać się rzeczywistych przyczyn błędów sędziowskich, których trochę się zdarzyło, to przede wszystkim w archaicznym systemie sędziowania, całkowicie niedostosowanym do tempa dzisiejszej piłki nożnej na najwyższym poziomie. Kiedy jako widzowie uzyskujemy pewność, że sędzia się pomylił ? Z reguły po 3-4 powtórce w zwolnionym tempie, w ujęciu z kilku kamer. My mamy taką możliwość, a on (sędzia) nie....... Podobno wreszcie ma się to zmienić. Nie bardzo tez rozumiem dlaczego poczułeś się tak osaczony mackami mundialowych "jasełek", że trudno Ci było od nich uciec. Wprawdzie media poświęcały jakiś czas imprezie, ale póki jeszcze nie żyjemy w owellowskim świecie mamy wybór - magiczny czerwony (bywa, że zielony) przycisk na telewizyjnym czy radiowym pilocie natychmiast był w stanie sprawić, że zamiast wśród boiskowego zgiełku mogliśmy się znaleźć w błogiej ciszy lub, zmieniając kanał, wśród dźwięków ulubionej muzyki. O możliwości najlepszej, ucieczki nad wodę z wędką, chyba wspominać nie muszę....., bo na tym forum wszyscy taką opcję znamy. Nie jestem najlepszego zdania o bardzo wielu futbolowych gwiazdach, jednak nie odważyłbym się pisać o nich w tonie, na który sobie pozwoliłeś...... "konusowate, nakoksowane ludziki"...... Jakoś mi to pachnie zbyt daleko idącą nietolerancją. Mały czy duży, ładny czy brzydki..... to już raczej nie jego wybór - jest jaki jest i musi z tym żyć. Nie podoba mi się takie pisanie i powodem nie jest różnica poglądów, ale to, że Twój post pobrzmiewa trochę tak jakbyś patrzył na wszystkich tych, którzy ekscytowali się Mundialem, z pobłażliwą wyższością intelektualisty, który posiadł wszystkie mądrością tego świata. Robert. Edited July 17, 2014 by robert.bednarczyk Share this post Link to post Share on other sites