robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted July 5, 2014 Szacunek dla Kostaryki, ale dobrze się stało. Duża szansa na, wymarzony dla mnie, finał Holandia - Niemcy. Share this post Link to post Share on other sites
Kacper.K 2,256 Report post Posted July 5, 2014 Pewnie, że można się nie zgadzać. To było moje prywatne zdanie napisane dodatkowo w momencie rozczarowania :). Van Persi oprocz łapania spalonych nic nie grał, Robben w formie ale sam nic nie zadziałał. Van Gaal zamiast szybciej Huntelara wpuscic to wstawil Lensa, ktory tez tylko spalone łapał, trzymac zmiany na dogrywke, ciekawe... Karne, sędzia na za dużo pozwolil temu Krulowi, biegał rozpraszal zawodników - pewnie taka taktyka była, ale trochę śmieszne, że się do tego typu zagrań posuneli żeby wygrać z takim przeciwnikiem. Szacunek dla Kostaryki, grali niezbyt ciekawie ale skutecznie. Zabrakło niewiele, szkoda, bo niespodzianka byłaby. Share this post Link to post Share on other sites
Kacper.K 2,256 Report post Posted July 5, 2014 Ja liczę na Argentynę po cichu :). Oby di Maria wyzdrowial. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 5, 2014 Holandia lepsza bez dwóch zdań. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 5, 2014 James prawdopodobnie zagra w LM, ale z koszulką realu... Raczej sie zdziwie ze w tym sezonie, moze w nastepnym... Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted July 5, 2014 Lepsza,ale skuteczności brak. Trzymam kciuki za "naszych" w półfinałach ,a Kostaryka ......no cóż limit niespodzianek jakie sprawiła ,po prostu się skończył. Pisząc "naszych" miałem na myśli Holandię i Niemcy Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted July 5, 2014 Pewnie, że można się nie zgadzać. To było moje prywatne zdanie napisane dodatkowo w momencie rozczarowania :). Van Persi oprocz łapania spalonych nic nie grał, Robben w formie ale sam nic nie zadziałał. Van Gaal zamiast szybciej Huntelara wpuscic to wstawil Lensa, ktory tez tylko spalone łapał, trzymac zmiany na dogrywke, ciekawe... Karne, sędzia na za dużo pozwolil temu Krulowi, biegał rozpraszal zawodników - pewnie taka taktyka była, ale trochę śmieszne, że się do tego typu zagrań posuneli żeby wygrać z takim przeciwnikiem. Szacunek dla Kostaryki, grali niezbyt ciekawie ale skutecznie. Zabrakło niewiele, szkoda, bo niespodzianka byłaby. Masz dużo racji, a ten ich bohater wieczoru Krul powinien wyłapać żółtą kartkę za te swoje pseudopsychologiczne zagrywki przy karnych. Nie zmienia to faktu, że pokerowa zagrywka zmiany bramkarza właśnie na karne genialna. Co do Huntelara mam pewne wątpliwości - to trochę boiskowy łobuziak i zawsze jest ryzyko, że dostanie czerwoną za jakieś idiotyczne zagranie i osłabi drużynę. Moim zdaniem wszedł w optymalnym momencie, a i tak musiał po swojemu dostać żółtą kartkę za kompletnie bezsensowny faul na bramkarzu. Kacper - nie doceniasz Kostaryki - to był bardzo trudny przeciwnik, grający wysoko, mocno zagęszczoną linią, bardzo zgranej, pewnej obrony (stąd spalone Persiego), groźny w kontrach. Nieźle postraszyli pomarańczowych. Moim zdaniem ich awans do 1/4 był absolutnie zasłużony. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 5, 2014 wszystkie (edyta) cwiercfinaly (jak do tej pory) byly bardzo taktyczne, wszystkie druzyny graly (jak do tej pory) bardzo zdyscyplinowanie, to nie byly nudne mecze, tylko mecze bardzo intersujace ... no fakt, nie dla kazdego :) Najciekawsze dla tych co najwiecej rozumow pozjadali :P Szczegolnie Brazylia - Kolumbia, bylo czuc dyscypline taktyczna :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted July 6, 2014 aha :P mielismy o jedno antypitt piwko za duzo? ^_^ Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 6, 2014 aha :P mielismy o jedno antypitt piwko za duzo? ^_^ Bez piwka i nie anty :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 8, 2014 Cos dzisiaj sie zanosi na duzo fauli taktycznych ze strony Brazylii... Przynajmniej patrzac na przewidywany sklad :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted July 8, 2014 Zanim się Brasil połapie o co kaman będzie 0:2 :lol: :D Share this post Link to post Share on other sites
Maciek_7 299 Report post Posted July 8, 2014 Pierwszy raz na tym mundialu będą ogromnie ściskał kciuki za Canarinhos! :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 8, 2014 (edited) Zanim się Brasil połapie o co kaman będzie 0:2 :lol: :D Niewykluczone... Trzeba tylko o jednym pamietac, to nie Niemcy czy Wlosi maja najlepszy defensywny rekord w historii MS, ale wlasnie Brazylia ;) Edited July 8, 2014 by DelTor0 Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted July 8, 2014 Obecna drużyna Brazylii to cień poprzednich reprezentacji,niestety. Share this post Link to post Share on other sites
ManieQ 1,340 Report post Posted July 8, 2014 Zanim się Brasil połapie o co kaman będzie 0:2 :lol: :D Też tak myslę :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted July 8, 2014 Obecna drużyna Brazylii to cień poprzednich reprezentacji,niestety. Niestety, porywajacej pilki to oni nie graja. Zapewne niemiecki zaspol jest lepiej wyszkolony technicznie i graja bardziej kombinacyjnie, niz obecna Brazylia. Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted July 8, 2014 No właśnie Niemcy tworzą zespół,do tego dyscyplina taktyczna i efekty być muszą może dla oka nic pięknego ale wynik jest ważny. Brazylia pomimo swojej i tak nadal wysokiej techniki użytkowej nie ma ognia bo niby i kto Hulk,Oscar? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek1988 1,906 Report post Posted July 8, 2014 (edited) To ja może zachowam się teraz jak jakaś nastolatka na "fejsie" i napiszę: kto za Niemcami niech lajkuje hehe Chyba zbyt wiele polubień nie będzie a ja wbrew wszystkiemu będę trzymał kciuki za naszych zachodnich sąsiadów licząc, że wygrają mundial bo chyba nikomu się tak nie należy ta wygrana. Dodam jeszcze, że bardzo lubię niemiecki styl gry. Wiem wiem jestem dziwny :P Edited July 8, 2014 by Tomek1988 Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted July 8, 2014 Holandii bardziej się należy, bo byli bliżej złota niż niemcy ostatnio ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek1988 1,906 Report post Posted July 8, 2014 Tak Tomku ostatnio byli bliżej ale to Niemcy regularnie ostatnimi czasy stają na podium :) Share this post Link to post Share on other sites