Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sebalos

BRASIL 2014

Recommended Posts

Dla mnie nie ma różnicy w agresywnym zachowaniu na boisku, czy ugryzie czy uderzy z pięści, agresja to agresja - trzeba ją piętnować, tylko czy aż tak drastycznie ? Wydaje mi się, że nie - bardziej indywidualna kara niż dla zespołu. Jakieś obowiązkowe zajęcia z dzieciakami, powiedzmy 100 godzin, tylko nie z nauki gryzienia, a z gry w piłkę, bo wątpliwości nie ma że potrafi kopać. 

Hames mówią Kolumbijczycy z zerowym angielskim... i pewnie paru "lepszych speców ".
Jakby chlopak chciał by mówili na niego po hiszpańsku to by napisał sobie Rodriguez. A nie jedno z imion.
Ot i tyle w temacie :)
Hames Hetfield - Hero of the Day \m/

Pozdrawiam
Guzu
Ps

Jakby ktoś chciał podyskutować jak hiszpańsko jezyczni wymawiaja obcojęzyczne slowa to polecam założyć nowy watek.
Przez lata pobytu w tym świecie takich kwiatków wylapalem na kilka rabatów :)

Odnośnie Suareza :

Kluczowym aspektem byl fakt , ze ugryzl trzeci raz.
Ze poprzednie kary - normalniejsze w wymiarze nie zadziałały.
Teraz dostał czas na przemyślenia :)

A może Suarez to jakaś bardziej udomowiona odmiana :D Chupacabra
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chupacabra

Czupakabra czyli kozossacz :)
Wcześniej tropu koziego nie brałem pod uwagę , raczej myślałem o kapibarze :)
Z tych historii ze maly Suarez płynie rzeka w koszyku. Wylawia go poczciwa kapibara. ..aa potem to juz wszystko wiadomo Edited by Guzu

A tak sie pytalem o tego 'Hames', bo chlopak podobno bardzo ciety zeby tak wlasnie wymawiac jego imie :)

Jak go kupi Rm to będzie King James. Juz zresztą powiedział że to jego marzenie.
Jorge mendes nie spi :)

Robi się ciekawie..... tak z samej gry to należało się spodziewać bramki dla Meksyku właśnie ze strzału z dystansu. Holendrzy jakoś bez armat, ale to klasowa drużyna, która nie odpuści. Znowu będą dyskusje i komentarze w związku z faulem na Robbenie - ewidentnie powinien być karny. Jednak wcześniej był też faul w polu karnym w drugą stronę - Meksykanin kopnięty w głowę i dwóch obrońców Holenderskich ewidentnie grających nogami zbyt wysoko, choć w tym przypadku nie było to aż tak oczywiste na karnego. 

Trzy minuty temu mialem pisac ze Holandia jedzie do domu... a tu taki zwrot akcji  :lol:  :lol:  :lol:

Wykrakałem - po wyrównaniu przez Holendrów powiedziałem do żony, że na moje oko to oni załatwią sprawę z Meksykiem z regulaminowym czasie.....

Moim zdaniem wygrali lepsi - zdominowali drugą połowę, a Meksykanie, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, znacznie gorzej niż Holendrzy znieśli 32 st.C i 68 % wilgotności.

Karny dla Holandii..... taki 50 na 50, Robben sporo od siebie dołożył, kontaktu prawie nie było....., ale z kolei w pierwszej połowie przy ewidentnym faulu na Robbenie sędzia nie "gwizdnął" karnego...... 

Tak więc  - bez sensacji - Oranje to poważny kandydat do tytułu. 

Jednak moja prognoza odnośnie finału holandia-niemcy ma jednak szansę się sprawdzić. Trzeba było stawiać do bukmacherów od początku :)

Wiadomo, ze analiza niespecjalnie sensowna, ale pozwole sobie na taki komentarz : 

z trojki cwiercfinalistow, ktorych widzialem w grze, to gospodarze najslabsi. Ale tez trzeba miec jasnosc : 

zeby wygrac z Brazylia, to trzeba bedzie miec na to pomysl. 

Wieczorny mecz odpuszczam dzisiaj :P

Z gospodarzem turnieju czasem jest trochę jak z bokserskim championem broniącym pasa. Jak pretendent nie spuści mu wyraźnego manta, to sędziowie wypunktują na championa... ;)

Z gospodarzem turnieju czasem jest trochę jak z bokserskim championem broniącym pasa. Jak pretendent nie spuści mu wyraźnego manta, to sędziowie wypunktują na championa... ;)

Niestety tak jest...

Ale jakoś mam nadzieję, że rezprezentacja Brazylii "pojedzie do domu" - daleko nie mają!  ;)

..kurde, sedzia spierniczył widowisko..karnego odgwizdał na zaś..a już widziałem te emocje i gryzienie trawy w dogrywce...

Skonczyla sie gra na fantazji i zaczynaja wygrywac faworyci....... Szkoda Chile i Meksyku bo grali fajna pilke ale prawdziwy mundial zaczyna sie w fazie pucharowej a tutaj zaczyna grac role rowniez doswiadczenie i wyrachowanie. Karny na Robbenie byl. Fakt, ze dodal sporo od siebie ale Marquez ewidentnie nadepnal na stope i sedzie zawsze sie wybroni w takim przypadku :) oby teraz tylko nie wygrala Grecja...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...