Kacper.K 2,256 Report post Posted June 29, 2014 Dla mnie nie ma różnicy w agresywnym zachowaniu na boisku, czy ugryzie czy uderzy z pięści, agresja to agresja - trzeba ją piętnować, tylko czy aż tak drastycznie ? Wydaje mi się, że nie - bardziej indywidualna kara niż dla zespołu. Jakieś obowiązkowe zajęcia z dzieciakami, powiedzmy 100 godzin, tylko nie z nauki gryzienia, a z gry w piłkę, bo wątpliwości nie ma że potrafi kopać. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2014 Hames mówią Kolumbijczycy z zerowym angielskim... i pewnie paru "lepszych speców ". Jakby chlopak chciał by mówili na niego po hiszpańsku to by napisał sobie Rodriguez. A nie jedno z imion. Ot i tyle w temacie :) Hames Hetfield - Hero of the Day \m/ Pozdrawiam Guzu Ps Jakby ktoś chciał podyskutować jak hiszpańsko jezyczni wymawiaja obcojęzyczne slowa to polecam założyć nowy watek. Przez lata pobytu w tym świecie takich kwiatków wylapalem na kilka rabatów :) Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2014 Odnośnie Suareza : Kluczowym aspektem byl fakt , ze ugryzl trzeci raz. Ze poprzednie kary - normalniejsze w wymiarze nie zadziałały. Teraz dostał czas na przemyślenia :) Share this post Link to post Share on other sites
kogut 1,148 Report post Posted June 29, 2014 A może Suarez to jakaś bardziej udomowiona odmiana :D Chupacabra http://pl.wikipedia.org/wiki/Chupacabra Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2014 (edited) A może Suarez to jakaś bardziej udomowiona odmiana :D Chupacabrahttp://pl.wikipedia.org/wiki/ChupacabraCzupakabra czyli kozossacz :) Wcześniej tropu koziego nie brałem pod uwagę , raczej myślałem o kapibarze :) Z tych historii ze maly Suarez płynie rzeka w koszyku. Wylawia go poczciwa kapibara. ..aa potem to juz wszystko wiadomo Edited June 29, 2014 by Guzu Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 29, 2014 A tak sie pytalem o tego 'Hames', bo chlopak podobno bardzo ciety zeby tak wlasnie wymawiac jego imie :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 29, 2014 I swietujaca dziennikarka Chile po golu Sancheza :) Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2014 Jak go kupi Rm to będzie King James. Juz zresztą powiedział że to jego marzenie. Jorge mendes nie spi :) Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 29, 2014 Robi się ciekawie..... tak z samej gry to należało się spodziewać bramki dla Meksyku właśnie ze strzału z dystansu. Holendrzy jakoś bez armat, ale to klasowa drużyna, która nie odpuści. Znowu będą dyskusje i komentarze w związku z faulem na Robbenie - ewidentnie powinien być karny. Jednak wcześniej był też faul w polu karnym w drugą stronę - Meksykanin kopnięty w głowę i dwóch obrońców Holenderskich ewidentnie grających nogami zbyt wysoko, choć w tym przypadku nie było to aż tak oczywiste na karnego. Share this post Link to post Share on other sites
Leadrock 57 Report post Posted June 29, 2014 Znowu dogryweczka? Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 29, 2014 Znowu dogryweczka? Na to wyglada ;) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 29, 2014 Na to wyglada ;) A moze nie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Leadrock 57 Report post Posted June 29, 2014 (edited) Już nie - karny. Strzeli? Edited June 29, 2014 by Leadrock Share this post Link to post Share on other sites
Leadrock 57 Report post Posted June 29, 2014 Szkoda, liczyłem na pół godziny zabawy więcej! :P Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 29, 2014 Trzy minuty temu mialem pisac ze Holandia jedzie do domu... a tu taki zwrot akcji :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
tomuś 18 Report post Posted June 29, 2014 Brawo dla Holandi, wyciągnąć taki wynik przy takiej presji! Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 29, 2014 Wykrakałem - po wyrównaniu przez Holendrów powiedziałem do żony, że na moje oko to oni załatwią sprawę z Meksykiem z regulaminowym czasie..... Moim zdaniem wygrali lepsi - zdominowali drugą połowę, a Meksykanie, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, znacznie gorzej niż Holendrzy znieśli 32 st.C i 68 % wilgotności. Karny dla Holandii..... taki 50 na 50, Robben sporo od siebie dołożył, kontaktu prawie nie było....., ale z kolei w pierwszej połowie przy ewidentnym faulu na Robbenie sędzia nie "gwizdnął" karnego...... Tak więc - bez sensacji - Oranje to poważny kandydat do tytułu. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted June 29, 2014 Jednak moja prognoza odnośnie finału holandia-niemcy ma jednak szansę się sprawdzić. Trzeba było stawiać do bukmacherów od początku :) Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2014 Wiadomo, ze analiza niespecjalnie sensowna, ale pozwole sobie na taki komentarz : z trojki cwiercfinalistow, ktorych widzialem w grze, to gospodarze najslabsi. Ale tez trzeba miec jasnosc : zeby wygrac z Brazylia, to trzeba bedzie miec na to pomysl. Wieczorny mecz odpuszczam dzisiaj :P Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted June 29, 2014 Z gospodarzem turnieju czasem jest trochę jak z bokserskim championem broniącym pasa. Jak pretendent nie spuści mu wyraźnego manta, to sędziowie wypunktują na championa... ;) Share this post Link to post Share on other sites
spy 665 Report post Posted June 29, 2014 Dobry mecz. Share this post Link to post Share on other sites
Leadrock 57 Report post Posted June 29, 2014 Z gospodarzem turnieju czasem jest trochę jak z bokserskim championem broniącym pasa. Jak pretendent nie spuści mu wyraźnego manta, to sędziowie wypunktują na championa... ;) Niestety tak jest... Ale jakoś mam nadzieję, że rezprezentacja Brazylii "pojedzie do domu" - daleko nie mają! ;) Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted June 29, 2014 ..kurde, sedzia spierniczył widowisko..karnego odgwizdał na zaś..a już widziałem te emocje i gryzienie trawy w dogrywce... Share this post Link to post Share on other sites
arti24 213 Report post Posted June 29, 2014 Skonczyla sie gra na fantazji i zaczynaja wygrywac faworyci....... Szkoda Chile i Meksyku bo grali fajna pilke ale prawdziwy mundial zaczyna sie w fazie pucharowej a tutaj zaczyna grac role rowniez doswiadczenie i wyrachowanie. Karny na Robbenie byl. Fakt, ze dodal sporo od siebie ale Marquez ewidentnie nadepnal na stope i sedzie zawsze sie wybroni w takim przypadku :) oby teraz tylko nie wygrala Grecja... Share this post Link to post Share on other sites