tofik 1,131 Report post Posted June 21, 2014 oj cos te "mocne" niemcy nie istnieja. Na dzien dzisiejszy z europy tylko Francja sie liczy. Przepraszam,ale moim zdaniem wygrane z Hondurasem i Szwajcarią nie świadczą na tyle dużo, by mówić że tylko Francuzi się liczą z europy.Niemcy mieli dużo lepszych przeciwników w dwóch dotychczasowych meczach.Pomijam już fakt że Holandia też jest z europy,i zrobiła z dupy mistrzów świata jesień średniowiecza ;) Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted June 21, 2014 No i jeszcze jedno mnie zastanawia,że nikt nie zwrócił uwagi na to, że w meczu Argentyna-Iran ,sędzia " z dupy" nie gwizdnął karnego dla Iranu........i tak jest w normie ,czyli Messi bohaterem .........Ale spokojnie,mam takie kuchy wliczone w ryzyko oglądania meczów ,i żyje na luzie bo taka Argentyna nie zajdzie wyżej niż 1/8,może 1/4 turnieju i nawet sędzia nie pomoże. A następny mundial jednak będzie wsparty możliwością obejrzenia sytuacji przez sędziego,przed podjęciem ostatecznej decyzji. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 21, 2014 No i jeszcze jedno mnie zastanawia,że nikt nie zwrócił uwagi na to, że w meczu Argentyna-Iran ,sędzia " z dupy" nie gwizdnął karnego dla Iranu........i tak jest w normie ,czyli Messi bohaterem .........Ale spokojnie,mam takie kuchy wliczone w ryzyko oglądania meczów ,i żyje na luzie bo taka Argentyna nie zajdzie wyżej niż 1/8,może 1/4 turnieju i nawet sędzia nie pomoże. A następny mundial jednak będzie wsparty możliwością obejrzenia sytuacji przez sędziego,przed podjęciem ostatecznej decyzji. Masz racje, powinien byc karny dla Iranu... ale wiadomo... Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 21, 2014 (edited) Toro Argentyna wiem ze gra slabo. Ale w meczu z Niemiaszkami co dzisiaj ledwo zremisowali z Ghana a mogli w pupe dostac z Ghana hm odwaznie piszesz ze Argentyna by dostala.Jak widac maja Messiego co o dziwo daje rade. Wynik idzie w swiat. Francja zajdzie daleko. Ja wierze w Urugwaj Kostaryke i Kolumbie. Mam tylko nadzieje ze Wlochy i Portugalia pojada do domu. I prosze nie pisz bzdur bo o ile sie orientuje to Ronaldo ten prawdziwy gral na 3 mundialach a Klose gra 4 mundial. Zycze Mirkowi najlepszego ale nie lubie cyganstwa i naciagania prawdy. No chyba ze sie myle to przepraszam z gory Edited June 21, 2014 by Riqelme Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 21, 2014 W Niemcow nie wierze ze wygraja caly turniej, moze inaczej, wolabym zeby nie wygrali :D A ze wkurzam sie na Argentyne, to dlatego ze po cichu liczylem ze przejda przez ten turniej jak burza... a graja tak ze az mozna usnac ogladajac... Co do Ronaldo, oficjalnie byl na 4 turniejach i wszystkie statystyki podaj 4 turnieje. To ze na jednym nie zagral nawet minuty to co mam zrobic, w skladzie byl. Takze zamim bedziesz wypominal komus bzdury, sprawdz swoje info :) Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 21, 2014 (edited) Hm nie wiedzialem podeslij linka ze gral na 4 mundialach. Bo wszedzie jest napisane ze zdobyl gole na 3 , moze i ze byl w skladzie na na 4 mundialach ale tez napisz skoro wbil gola Klose ze to jego 4 mundial... a nie 15 goli na 3 strzelil Edited June 22, 2014 by Riqelme Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 21, 2014 Riquelme, po pierwsze cie nie wyzywam, nie pisze ze mowisz bzdury i nie zarzucam ci klamstwa czy naciagania prawdy. A i owszem Klose byl na 4 mundialach, ale zawsze mozna to bylo powiedziec jak czlowiek, no ale... Ronaldo medal za 1994 ma? ma, w skladzie byl? byl. Wiec mu licza 4. i tyle w temacie. Ja satystyk nie tworzylem Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 22, 2014 A i wyedytuj swoje posty, miech ci tam ulzy :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 22, 2014 Ok sorry nie unos sie. Wiem ze El Fenomeno zadebiutowal w reprezentacji w 1994r. Daj linka ze zagral na 4 mundialach i po sprawie bedzie. A Mirek gra 4 mundial i tez nikt tego nie zmieni. Strzelil 15 ok zycze mu niech jeszcze wbije kilka. Zawsze to niech bedzie na czele Miroslaw a nie np Gerd hehe. I tak nikt nie pobije francuza co 13 wbil na jednym mundialu. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 22, 2014 (edited) Np. na samym dole http://en.wikipedia.org/wiki/Ronaldo Edit: A tu masz jeszcze sklad Brazylii na 1994 (numer 20 w skladzie) http://en.wikipedia.org/wiki/1994_FIFA_World_Cup_squads#Brazil Edited June 22, 2014 by DelTor0 Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 22, 2014 Ja tam Klose zycze zeby strzelil jak najwiecej, zawsze bede mogl sie zbijac z Niemcow ze maja Polaka najlepszego strzelca i w historii reprezentacji i MS :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 22, 2014 Ok i gra szafa. Sam tez znalazlem 4 8 3 na mundialach a w 98 nie zagral. Ja tam tez mu zycze oby wbil jeszcze. Swoja droga ciekawe czy dzisiaj Niemcy by dali rade jakby nie Mirek. Ja tam nigdy sie nie smieje z lepszych od nas bo nasmiewalem sie z goscia ze Polaki graja w Niemczech to mi powiedzial lamana polszczyzna ze Polacy to nie jest glupi narod i ida tam gdzie jest lepiej... a potem Podolski nas ukaral golami sorry pisze ze smarkfona Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 22, 2014 (edited) w 98 gral ;) w 94 przesiedzial na lawce. Medal ma dlatego pewnie mu licza 4. Aaaa Klose :D o Ronaldo napisalem wyzej Edited June 22, 2014 by DelTor0 Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 22, 2014 Jak dla mnie Niemcy jezelei chodzi o sklad to pewnie maja najmocniejszy :) Co do tego nabijania sie to chodzilo mi bardziej o to ze mam paru chlopakow z Niemiec w robocie to trzeba im troche podokuczac jakby przypadkiem zagadali czy Polska nie gra hehehe Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 22, 2014 Grzesiek Lato i najlepszy czas na setke :) Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 22, 2014 @spy Za ta Kostaryke to szacun Dopiero jak zobaczyłem druga połowe z Italia to uwierzylem w nich. Wyjdą z pierwszego miejsca i trafia na... ? Share this post Link to post Share on other sites
spy 665 Report post Posted June 22, 2014 Dzięki :) Co mecz to ciekawszy, obawiałem się że ten turniej będzie słaby ze względu na porę rozgrywanych spotkań ale jak na razie tylko dwa mecze były kiepskie. Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 22, 2014 Belgia bez szału ale ciuła punkty i jakoś im idzie. Ruskie zawodzą na całej linii Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 22, 2014 Belgia bez szału ale ciuła punkty i jakoś im idzie. Ruskie zawodzą na całej linii Jakoś idzie....., ale gdybym miał dziś typować najnudniejsze zespoły na turnieju to w czubie znalazłyby się Belgia i Rosja, a dalej Nigeria, Kamerun.....Dla mnie największy zawód to jednak Belgowie, bo bardzo na nich liczyłem. Nie widzę w nich drużyny...... zaledwie zlepek indywidualności zmęczonych sezonem. Wierzę, że się obudzą, bo wiadomo turniej ma swoje prawa, ale póki co...... słabiutko. Z czarnych koni zachwyca Kostaryka, ale jeszcze bardziej Ghana, choć wyjątkowo niefartowny mecz z USA stawia ich w bardzo ciężkim położeniu. Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted June 23, 2014 To są prawdziwe mistrzostwa,to co się liczy ,wyniki za walkę i zaangażowanie,nie za nazwiska które miały paraliżować potencjalnie słabsze zespoły.piękno futbolu walka do końca,szczególnie tych niby słabszych niedocenianych ekip. Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 23, 2014 To są prawdziwe mistrzostwa,to co się liczy ,wyniki za walkę i zaangażowanie,nie za nazwiska które miały paraliżować potencjalnie słabsze zespoły.piękno futbolu walka do końca,szczególnie tych niby słabszych niedocenianych ekip. Popieram w 100 %. Trochę już tych Mundiali oglądałem... oczywiście najbardziej zachwycał ten w 1974 r. , ale może to odczucie wysoce subiektywne bo przecież wtedy Polska miała reprezentację piłkarską..... i to jaką !!!! Nasi wówczas też nieźle zapracowali na średnią bramek na mecz - 3:2 z Argentyną, 2:1 z Jugosławią, 2:1 z Włochami, 7:0 z Haiti.... Jednak tak zupełnie obiektywnie mówiąc to tak genialnych mistrzostw jak Mundial 2014 r. - nie pamiętam, a co najważniejsze .... grają drużyny, a nie nazwiska gwiazd - czyżby wracała istota futbolu jako gry zespołowej ? - mam nadzieję, choć obawiam się, że klubowy biznes za chwilę wszystko to przyćmi. Share this post Link to post Share on other sites
Kacper.K 2,256 Report post Posted June 23, 2014 Jakoś idzie....., ale gdybym miał dziś typować najnudniejsze zespoły na turnieju to w czubie znalazłyby się Belgia i Rosja, a dalej Nigeria, Kamerun Dodałbym Japonię i Grecję ;) Share this post Link to post Share on other sites