@Wojti 1,503 Report post Posted June 18, 2014 Mam przeczucie, że będzie pierwsza sensacja ... Hiszpania jedzie do domu ... Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 18, 2014 (edited) Wlasnie niejaki Xabi Alonso zakonczyl kariere w kadrze .... Koke za niego. Po takiej grze w pierwszej polowie to naprawde nie ma na co liczyc. Kilku (Xavi, Xabi,Villa) wydawalo sie ze po Mundialu skoncza kariere w reprezentacji. Tak naprawde to powinni skonczyc byli po Euro 2012... Edited June 18, 2014 by Guzu Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 18, 2014 Wycofuję moje negatywne uwagi na temat Chile i biję się w pierś..... grają świetny mecz.....,chociaż sam już nie wiem - może po prostu Hiszpania jest najsłabsza w grupie. Po dzisiejszym meczu Holandia - Australia zwycięstwo Chile z Kangurami 3:1 mimo kiepskiego stylu nabiera innego wymiaru. Mundial się rozkręca - wczoraj świetny mecz Brazylia - Meksyk, dziś lepszy Holandia - Australia,....a ten teraz najbardziej emocjonujący. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 18, 2014 Chile to nawet moze sie pokusic o pierwsze miejsce w grupie, Holendrzy spokojnie w ich zasiegu B) Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 18, 2014 Chile to nawet moze sie pokusic o pierwsze miejsce w grupie, Holendrzy spokojnie w ich zasiegu B) Chile gryzie trawe od 1 minuty. A "mistrzowie swiata i Europy" nie zaczeli dopoki nie bylo juz za pozno... Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 18, 2014 Gruby najedzony kot to sie nie chce... Wlosi mistrzowie swiata tez w 2010 z grupy nie wyszli :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 18, 2014 Gruby najedzony kot to sie nie chce... Wlosi mistrzowie swiata tez w 2010 z grupy nie wyszli :wacko: Jak i Francja w 2002... Share this post Link to post Share on other sites
wojciiech 420 Report post Posted June 18, 2014 Guzu dokładnie. Są jak Francja w 2002. I tak samo nie dokonali zmiany pokoleniowej... Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 18, 2014 Niesamowity pressing Hiszpanow :o "Przegrac z godnoscia po hiszpansku : czyli tak, by koszulki nie zapocic ..." Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted June 18, 2014 Wszystko kiedyś się kończy. Ja tam dziekuję Hiszpanii za 3 z rzędu tytuły i za piękny futbol który grali kiedyś. Dzisiaj jak widać bez trzęśnienia ziemi w składzie się nie obejdzie. Trudno. Wielkie dzięki za to wszystko La Furia Rocha, zwłaszcza za upokorzenie Włochów w finale Euro. Ale teraz to czas wracać do domu. :) Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted June 18, 2014 OOOLLLLLEEEEEEEE!!! Share this post Link to post Share on other sites
Greku35 116 Report post Posted June 18, 2014 Po raz kolejny się potwierdza, że w sporcie ważniejsza od umiejetności jest ambicja - brawo Chile ! Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted June 18, 2014 ...inny wymiar futbolu...Chile grało ambitnie, choć wygrywało- atakowało do końca. U Espanioli widać było zmęczenie materiału po sezonie...nie ma słabych drużyn na mundialu... Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted June 18, 2014 Nic nie jest wieczne...... Jednak warto z szacunkiem pożegnać wieloletnich dominatorów. Najbardziej żal mi Casillasa. Pewien jestem, że młoda Hiszpania wróci do gry za 2 (Euro), maksymalnie 4 lata (Mundial). Share this post Link to post Share on other sites
wojciiech 420 Report post Posted June 18, 2014 Młoda Hiszpania na razie musi dostać czas w klubach. Bo z tym jest bardzo średnio. A wzięcie Diego Costy to kpina. Od zawsze twierdziłem, że to piłkarz, którego "robi" Simeone, jemu do najlepszych brakuje wieeeele. A Llorente w domu. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 18, 2014 Maja zastepcow dla odchodzacych gwiazd, wiec pewnie wiekszych problemow nie bedzie :) Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted June 19, 2014 (edited) No i Chorwacja wraca do gry Mecz z Meksykiem bedzie ciekawy tu beda walczyc o awans w prawdzie Chorwaci muszą wygrac ale pokazali dzisiaj ze potrafia wiec sprawa awansu jeszcze otwarta Edited June 19, 2014 by majatony Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 19, 2014 Dobrze, ze mecz Chorawcja - Kamerun byl tak pozno w TV. Sceny jak dwoch kolegow z tej samej druzyny bije sie ze soba na boisku nie sa dla widzow maloletnich. Mecz Meksyk - Chorwacja bedzie juz meczem jakby drugiej rundy. Przegrany wraca do domu. Ewentualnie moze przyjechac do Hiszpanii, bo Hiszpanie juz beda w domu :D Share this post Link to post Share on other sites
wojciiech 420 Report post Posted June 19, 2014 Toro, no ale kto młody? Thiago, Koke i kto dalej? Deulofeu? W Hiszpanii jest problem ze zmianą pokoleniową, co widać na przykładzie Barcy i Realu. Młodzi nie grali kosztem żywych legend(szczególnie po odejsciu Pepa z FCB) i wyszło jak wyszło. Na Euro 2016 raczej nie dają rady, może MŚ 2018. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 19, 2014 Toro, no ale kto młody? Thiago, Koke i kto dalej? Deulofeu? W Hiszpanii jest problem ze zmianą pokoleniową, co widać na przykładzie Barcy i Realu. Młodzi nie grali kosztem żywych legend(szczególnie po odejsciu Pepa z FCB) i wyszło jak wyszło. Na Euro 2016 raczej nie dają rady, może MŚ 2018. Przeciez trzon zespolu ciagle maja :) De Gea, Azpilicueta, Carvajal, Ramos, Pique, Bartra, Martinez, Alba, Moreno, Cesc, Isco, Iniesta (mysle ze na euro jeszcze zagra) Koke, Thiago, Busquets, Silva, Navas, Costa, Pedro, Lliorente... No moze oprucz Niemiec to reszta Europy posralaby sie za taki sklad :lol: Hiszpania ma kim grac, Del Bosque poprostu zbyt przywiazany byl do starej gwardii. Zmiana pokoleniowa nie polega na wywaleniu calego skladu przeciez, tylko starych gwiazd ktore juz nie daja rady. Share this post Link to post Share on other sites
spy 665 Report post Posted June 19, 2014 Jak w FCB potrzeba zrobic przeciag. Share this post Link to post Share on other sites
lukomat 1,510 Report post Posted June 19, 2014 Nie wiem, czy bylo juz to pytanie, ale jaka strone polecacie w sieci do gladania mistrzostw, bo nie mam w tym momencie dostepu do tv. Chetnie zaplace byleby jakosc nie odrzucala. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 19, 2014 Nie wiem, czy bylo juz to pytanie, ale jaka strone polecacie w sieci do gladania mistrzostw, bo nie mam w tym momencie dostepu do tv. Chetnie zaplace byleby jakosc nie odrzucala. To na iplayer BBC nie da rady w Szkocji? Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 19, 2014 Nie wiem, czy bylo juz to pytanie, ale jaka strone polecacie w sieci do gladania mistrzostw, bo nie mam w tym momencie dostepu do tv. Chetnie zaplace byleby jakosc nie odrzucala. www.rojadirecta.me Share this post Link to post Share on other sites
suhhar 210 Report post Posted June 19, 2014 trzeba jakas wtyczke do ogladania instalowac, troche podejrzane. Share this post Link to post Share on other sites