Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
qnicq

Wędkujący nurkowie :)

Recommended Posts

Witajcie,

czy są wśród nas nurkujący wędkarze :) a może ktoś "łowi" pod wodą z kuszą : )?

Pozdrowienia

Biorać pod uwagę panującą tu politykę C&R to szanse są niewielkie...

Chyba za dużo youtuba. Nie wiem jak to się ma do wędkarstwo ale polowanie z kusza w Polsce jest nielegalne.

A poza tym ciężko robić Realese chyba ze do siatki.

Chyba za dużo youtuba. Nie wiem jak to się ma do wędkarstwo ale polowanie z kusza w Polsce jest nielegalne.

A poza tym ciężko robić Realese chyba ze do siatki.

Chyba nie masz racji,istnieje coś takiego jak łowiectwo podwodne.Zezwolenie,itd.Natomiast faktycznie,z ideą portalu mocno się to kłóci.Ryby walnietej bełtem nie wypuścisz.Widziałem co prawda gdzieś w necie filmiki z takich łowów,podczas których gość za zaliczoną uznaje rybę w którą wycelował,ale przypuszczam że życie ma podarowane znikomy procent.Swego czasu troche moich znajomych złapało bakcyla nurkowania,zrobili kursy zaczęli jeżdzić po kraju, poznawać ludzi ze środowiska.Okazało się że duża część z nich robiła kursy tylko po to aby właśnie kłusować pod wodą.Mnie się to nie podoba,w odróżnienu od samego nurkowania.Piękna sprawa.

Cześć. Nie nurkuję, ale snurkuję czyli - płetwy, maska, fajka, generalnie tyłek tuż pod powierzchnią, ale widoki niezapomniane. Czasem schodzi się głębiej ile oddechu wystarczy. Fajna zabawa. W 2008 w Chorwacji próbowałem też z kuszą, ale nie było to takie proste. Tam wolno było tak polować, ale dziś chyba tego nie powtórzę. Skoro już wbiłem sobie w głowę C&R to raczej nie po to by ograniczać to tylko do Polski i tylko do metody połowu przy pomocy wędki.

Młodszy brat jest za to zapalonym płetwonurkiem i narobił już całą masę uprawnień w kolejnych stopniach zaawansowania. Jednak z tego co on mi mówił w środowisku prawdziwych nurkowych zapaleńców polowanie z kuszą jest absolutnie wykluczone - nie mam pojęcia na ile wynika to z przepisów, a na ile z wyznawanych zasad. Brat nurkuje nie tylko w Polsce i te zasady są raczej powszechnie przyjęte i uniwersalne.    

"Wędkujący", to dla mnie tacy, co wędą machają.

W temacie jest błąd, chyba, że mowa o nurkach, którzy w wolnym czasie chwytają za kije i jaaaaaazda nad wodę ;)

faktycznie z kusza to był zły pomysł : ) nie mniej jednak fascynacja rybkami się pokrywa : )

I tym oto przemyśleniem zamykam temat...

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...