Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Kalendarz jerkbait.pl - Catch and Release 2015 - czerwiec, lipiec i sierpień

Recommended Posts

A nóż można będzie wykorzystać. :)

8e9744629c70b2a4m.jpg bedf8dc663f1fbf8m.jpg 618a00f4f9cdf99dm.jpg

Seria fotek tej samej ryby.Nie potrafię wybrać tej jedynej,najlepszej.

Pozdrawiam Tomi B)

Z ostatniego wypadu. Były tylko 3 klatki w aparacie bo zostawiłem kartę pamięci w domu więc nie było szans na powtórkę. A ile garbuchów było tego dnia, ho ho

[attachment=188355:P1050556.JPG]

Pozdrawiam Melek

Super! Ależ się cieszę!!!1

Jest jeszcze kilka dni więc PROSZĘ :)

jak coś znajdę w mega rozdzielczości

[attachment=188525:cr - 1.jpg]

Edited by @Wojti

to jeszcze cos znalazłem

[attachment=188559:wypuszczanie.jpg]

Piękne ależ klimat! Niestety te w pionie w kalendarzu nie będą mogły się znaleźć bo on będzie w poziomie. Jak masz jakieś jeszcze (w poziomie) to proszę wrzuć jeszcze bo są świetne!

A no to szkoda , mam kilka fotek ale raczej to ogólne zdjęcia z rybką i chyba nie nawiązują do tematu C&R . Szkoda ze tutaj rybka nie jest głową w strone wody to bardziej by była w temacie no ale moze jednak :)

Wszystkie zdjęcia wykonał Mateusz Brzeźniak   a tutaj na forum ma nick "matbe" :).
[attachment=189067:10563570_955219081170785_1916514019_n.jpg][attachment=189068:10567491_955379121154781_1838539262_n.jpg]

Cos ostatnio j.pl zostal opanowany przez ostra obrobke w PSie i czasem az aureola swiatlo/cieni bije od kolegow... Sam czasem ulegam pokusom... jednak mamy tu fotograficznych specow (Patu z ekipa i kilku innych) i licze, ze jeszcze sie nawroca i powroca do naturalnosci...  

Kazdy przypala foty jak lubi...do kalendarza i tak idą w oryginale. Tu coś odemnie ;-)

Cos ostatnio j.pl zostal opanowany przez ostra obrobke w PSie i czasem az aureola swiatlo/cieni bije od kolegow... Sam czasem ulegam pokusom... jednak mamy tu fotograficznych specow (Patu z ekipa i kilku innych) i licze, ze jeszcze sie nawroca i powroca do naturalnosci...  

Wszystko zależy od tego Mateuszu, co chce się osiągnąć i do kogo dotrzeć - dzisiejsza agresywna obróbka jest po trosze dyktowana tym, co ludzie chcą oglądać. Sam przyznać muszę, że lubię majstrować przy zdjęciach, lecz są granicę, których nie przekraczam - ogólnie rzecz biorąc, nie dodaję np. nowych, nieobecnych na oryginale elementów, rzadko też coś wycinam - chyba że jakiś paskudny śmieć się zaplącze w kadrze. A co do spokojniejszej obróbki - z pewnością przyjdzie i na nią pora. Już teraz mam kilka pomysłów na całe serie zdjęć. Potrzeba na to jednak czasu, środków i trochę szczęścia :). Koniec mojego OT.

Sam mam łeb pełen pomysłów, ale ograniczają mnie  circa 4 metry balona postawionego na środku rzeki :-). Jesienią człek zejdzie  na brzeg, potem nadejdzie sezon pstrągowo-trociowy to i możliwości kompozycji i kadrowania będą większe..

P.S.Aureolki ( efekt halo) to  w większości przypadków efekt stosowania prostych programów do podnoszenia dynami tonalnej zdjęć, pseudoHDRów i DRI..

Sam przez nie przechodziłem...ale stwierdziłem drogą ewolucji,  że raczej  nie tędy droga...

Pozdro dla jerkbaitowych pstrykaczy :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...