Negra 3,114 Report post Posted May 24, 2014 Taki maly ranking popularno-sentymentalny.Nie piszcie dlaczego , ktora z tych firm.Poprostu napiszcie "S" badz "D" , ktora z tych firm jest wam blizsza sercu.Ciekawy jestem wyniku.Prosze nie rozpisywac sie aby nie bylo zbednej klotni.Tylko "S" badz "D". :) Share this post Link to post Share on other sites
haja1978 1,061 Report post Posted May 24, 2014 Hmm, jak dla mnie Mikado i Silstar. Pozdrawiam Arek Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted May 24, 2014 REX Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted May 24, 2014 REX Jaka twarz taki kreciol :) Bawmy sie dalej Share this post Link to post Share on other sites
5384 3,789 Report post Posted May 24, 2014 To Ja obronię honor najlepszych kręciołków pod słońcem i zdecydowanie S :) Share this post Link to post Share on other sites
PocoLoco 249 Report post Posted May 24, 2014 D ma się rozumieć ;) Share this post Link to post Share on other sites
haja1978 1,061 Report post Posted May 24, 2014 Jaka twarz taki kreciol :) Bawmy sie dalej Tylko na taki komentarz Cię stać Kolego. Wrzuć fotkę własnej facjaty, a chętnie się wszyscy pośmiejemy. Poza tym, czemu ten temat ma służyć, prócz nabicia postów - dzięki niemu sam już mam dwa, ale więcej mieć nie będę. Mimo że w Cafe, jest to temat kompletnie nic nie wnoszący do forum. Pozdrawiam Arek PS. Panowie Moderatorzy, szkoda serwerów na to gówno Share this post Link to post Share on other sites
Forecast 3,383 Report post Posted May 24, 2014 Mitchel przed 85 rokiem. Share this post Link to post Share on other sites
cristovo 2,503 Report post Posted May 24, 2014 (edited) ....Nie piszcie dlaczego... Ale niby dlaczego??? A ja właśnie napiszę! Matematycznie nie ma możliwości opisania zagadnienia prostym D>S czy S>D. Chyba należałoby iść w kierunku pewnych nieostrości, wywodząc wzór na ideał od D+S (S+D)→. Tłumacząc z owej trudnej matematyki na jedynie nieco mniej trudny język polski, początkiem dociekań będzie algorytm zawierający w sobie i Shimano, i Daiwę, oraz ich sumę stanowiącą nieskończone dążenie do (nie?)skończonej doskonałości :rolleyes: Chciałbym przynajmniej w to wierzyć, ba!...wierzę w to naiwnie ;) Jedna i druga stajnia posiada modele wybitne, wychwalane tu i tam jako posiadające dusze, niezniszczalne, ponadczasowe, najlepsze, w stu przynajmniej procentach maślane, trendy-cool-jazzy-warte każdych pieniędzy... :P Jest i druga strona medalu, morze bylejakości, codzienności, oszczędności na detalach, masówki kierowanej do niewyrobionej masy dających się nabierać (wciąż i nieustannie) na logo, legendę oraz katalogowe opisy cudownych właściwości. Uwielbiam kręcić zarówno starym Stradickiem czy nowym Twin Powerem, jak też wiekowym Emblemem czy nieco tylko młodszym Luviasem. Wszystkie te konstrukcje posiadają dziesiątki mankamentów, tu jakiś luz, tam plastik zamiast metalu, nie do końca idealny nawój linki, albo lakier rysujący się od samego patrzenia czy wydający niepokojące stuki knob...można mimo wszystko je pokochać, warto! Gdyby odwołać się jedynie do wspomnianej matematyki, mechaniki oraz fizyki, gdyby przeprowadzić cykl porównań, stworzyć tabele wyników, nasze święte graale mogłyby wypaść blado w porównaniu do konstrukcji alternatywnych. Po wszystkich zdradach i romansach jednakowoż nie wyobrażam sobie teraźniejszego siebie w towarzystwie jakiegoś tam (bez urazy) Team Dragona czy Quantuma, nie ma już między nami chemii i nic z tych związków nie będzie. To wszystko nie oznacza jednak, że magia liter układających się w miłe dla oka słowa na D i S wystarcza, o nie! Tym większe oczekiwania, tym większe rozczarowania, tym bardziej gorzkie słowa krytyki i większe poczucie zdegustowania, przewrotnie za to mniejszy margines tolerancji oraz podatność na wybaczenie i niedostrzeganie współczesnych wpadek. A to dlatego, że D+S (S+D)→...jesteśmy już tak daleko od początku drogi w kierunku poziomej ósemki, że nie ma we mnie zrozumienia dla tandety i popełniania wciąż tych samych prostackich błędów, jeżeli mam rozgrzeszyć, rozgrzeszę konstrukcję sprzed dekady czy dwóch, pozostając bezwzględnym dla nawet drobnego, ale irytującego braku w D czy S pakowanych w tej właśnie chwili do pudeł w japońskich (ew. "japońskich") fabrykach... :rolleyes: Pozdrawiam :lol: cristovo Edited May 24, 2014 by cristovo Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Be 850 Report post Posted May 25, 2014 Kiedyś S, teraz tylko D. Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 25, 2014 (edited) Powiem przewrotnie : niektóre S i niektóre D Odpowiem za wczasu: nie wszystko co wychodzi z pod młotka owych firm i jest pieknię opakowane oraz wygląda - nadaje się do "łowienia" ;) . Edited May 25, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
maicke82 4,759 Report post Posted May 25, 2014 Jaka twarz taki kreciol :) Bawmy sie dalej A może lepiej jaki pytający taka odpowiedź :) Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted May 25, 2014 Jesli nie zrozumiales to zmadrzyj troche. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted May 25, 2014 (edited) [attachment=173885:macierewicz_460.jpeg] [attachment=173886:piasek-atestowany.jpg] A żeby było weselej trochę Edited May 25, 2014 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites