konktenbit 40 Report post Posted May 19, 2014 chris541 największy problem to ton Twojej wypowiedzi :). Zdecydowanie można ją odebrać negatywnie ale to moje odczucie. Rozwiązaniem może być samodzielne opisywanie woblerów po zakupie. Przy 10szt zajmie to chwilę a i opis będzie jednoznaczny dla opisującego. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted May 19, 2014 Nie ma problemu jeśli jest to indywidualne zamówienie, można jeszcze podpisać imieniem i nazwiskiem kupującego. Jeśli ktoś tak lubi. Przy małych woblerach sam opis będzie już wzorem. Taka uwaga, ale o gustach nie dyktuję. chris541 buty dziecięce często nie mają takich informacji, chociażby dlatego, że etykieta by go zasłoniła ;) Share this post Link to post Share on other sites
grzesiek11250 81 Report post Posted May 19, 2014 chris541 największy problem to ton Twojej wypowiedzi :). Zdecydowanie można ją odebrać negatywnie ale to moje odczucie. Rozwiązaniem może być samodzielne opisywanie woblerów po zakupie. Przy 10szt zajmie to chwilę a i opis będzie jednoznaczny dla opisującego. Zgadzam się z tobą, ale kupując woblerek od któregoś z twórców, podając mu wagę, ciężar itd. nie można sobie zażyczyć od razu opisu?? Jedni chcą z opisem inni nie. Jeszcze jedno ja łowiąc na woblery np. bolenie nie zastanawiam się czy wyciągnąć z pudła 8gr. 10 czy 15gr łowie na wobler, który mogę użyć w danej sytuacji i tyle. Przecież każdy z nas ma jakiś pogląd na to co ma w pudełkach i wie dokładnie co jak i kiedy można poprowadzić aby skutecznie obłowić dane miejsce. Share this post Link to post Share on other sites
konktenbit 40 Report post Posted May 19, 2014 (edited) Zgadzam się z tobą, ale kupując woblerek od któregoś z twórców, podając mu wagę, ciężar itd. nie można sobie zażyczyć od razu opisu?? Oczywiście, że można. Zamawiając wobler o konkretnych parametrach nawet trzeba :). Ale są to produkcje jednostkowe i pewnie wtedy nie będzie najmniejszego problemu z takim życzeniem. Myślę, że zawsze można się dogadać. Nawet jak Twórca nie opisuje woblerów po napisaniu prośby o to na pewno się zgodzi. Dla mnie nie ma to znaczenia. Choć mam w pudełku może kilkanaście woblerów i raczej pamiętam co i jak. Jak było by ich więcej to posegregowałbym sobie w mniejsze pudełka. Mam kolegę, który ma wypchaną kamizelkę po brzegi i jeszcze spory plecak targa bo " może się przyda". I tu może być problem z pamiętaniem, szczególnie przy woblerach nie wyciąganych przez cały sezon :) a ma takie. Edited May 19, 2014 by konktenbit Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted May 19, 2014 Ok. to pytanie do doświadczonych woblerzystów. Jak sprawdzacie na jaką głębokość schodzi wobler? Basenu z dokładną głębokością nie mam, do rzeki z miarką wchodził nie będę ... a po pstrągowych ciurkach z echosondą nie pływam. Nawet w seryjnych woblerach, uznanych producentów nie bardzo czytam opisy co do głębokości schodzenia (no może poza dużymi wobami przy trollingu) po wielkości steru, jego kącie osadzenia jestem w stanie określić czy wobler nada mi się do łowienia w danym miejscu. Moje woblery mają zapisaną wagę (chyba, że zapomnę :P ) mógłbym jeszcze dopisywać info o jego pływalności ale głębokość schodzenia uważam za nieprzydatną informację - zależy również od sposobu prowadzenia. @chris541 nakrzyczałeś na nas w pierwszym poście, to jakiej reakcji się spodziewałeś? Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted May 19, 2014 Nie no Panowie szlachta.... tak zjechać kolegę który apeluje do was? Każdy z was maluje wobki, strzelcie na brzuszku/boczku QRCode :D W świecie cyfryzacji i telefonów z aparatem robisz pstryk i wiesz wszystko:D proponuję też, aby woblery prasowały koszule, robiły *ody, miały w sobie sonar, robiły za silnik i były zmiennokształtne jak T1000 z terminatora, aaaaa i mają kosztować nie więcej niż 10zł:P Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted May 19, 2014 R........ł mnie ten wątek :) Dobre dobre :) Czytam i nie wierzę :) Janusz dobrze radził koledze ...a sam sobie poopisuj :) Dodaj jeszcze tylko jedno słowo od siebie : Muuuahahahahahaahaha - nie mogę !!! Pzdr aha ide opisać sobie wszystkie woby :) Share this post Link to post Share on other sites
Harjer 1,280 Report post Posted May 19, 2014 Zdecydowanie apeluję do wszelkich producentów woblerów tych masowych i tych manufakturowych. Namalujcie ZAWSZE na ogonku, buzi, gdziekolwiek krótki USYSTEMATYZOWANY opis: Przykład: woblerek 15g, schodzący 2-3m, pływający OPIS: 15/2-3/F Czy to takie trudne? Nie zawsze waga "na oko" czy kształt steru mówi wszystko..... A Ty gdzie się podziałeś !!! Tak wielce apelowałeś i co ? - ważysz i opisujesz woblerki ??? :D Puknij się w głowę - największym wobkiem, który posiadasz :lol: Share this post Link to post Share on other sites
miras1983 1,827 Report post Posted May 19, 2014 A Ty gdzie się podziałeś !!! Tak wielce apelowałeś i co ? - ważysz i opisujesz woblerki ??? :D Puknij się w głowę - największym wobkiem, który posiadasz :lol: Trzeba wychodzić na przeciw oczekiwaniom klientów ,a nie tworzyć woblery giganty , a później kazać się nimi okładać nabywcom ;) Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted May 19, 2014 uff ja juz opisalem swoje 300wobów ...sory zajeło mi to dwa dni, ale warto było. Mowię wam ,super frajda :)a tak juz zupelnie serio....przyznajcie fajny wątek co ? Bez takich jb nie był by jb-tem :)PozdroPs. Doszły kolejne 3 wiec znowu lece opisywać :):) Share this post Link to post Share on other sites
kuru 27 Report post Posted May 19, 2014 Panowie,jedno wielkie grono zarozumialców.Czasami jakiś dziwny temat watro po prostu przemilczec.Pozdrawiam wszystkich :) :) :) ;) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted May 19, 2014 Witam, Cos mi tu Julianem i jego teoria spiskowa pachnie :) A tak szczerze- co mi daje nawet filmik pokazujący woblera ciagnietego pod prąd skoro ja chce wiedzieć jak zachowuje sie w specyficznym dryfie w rzece pstragowej ? Rekodzielo to chyba nie tylko klienci, ich wymagania i oczekiwania. To tez sposób na spędzanie wolnego czasu, uzupełnienie naszego hobby a nie tylko kasa i kasa, klienci i klienci? Bujo Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted May 19, 2014 Kolega zrobił niewypał krzycząc w pierwszym poście ale tej dalszej jazdy po jego grzbiecie zupełnie nie rozumie . Panowie jedno potknięcie nie obliguje do publicznej chłosty . A co będzie gdy ktoś z Was się potknie ? Zasada jest prosta jeśli chcecie tworzyć tu koleżeńską grupę . Czyń drugiemu tak , jak byś chciał aby i tobie uczyniono . Od czego jest PW ? Temat zamykam ze względu na brak szacunku jeden do drugiego . Pozdrawiam . Share this post Link to post Share on other sites