remek 10,499 Report post Posted May 18, 2014 Pożyteczną rzeczą będzie informacja o latach produkcji. Można dać to w opisie, ale jest wiele młynków zachowujących nazwę i oznaczenia a różniących się właśnie okresem produkcji. To ciekawe ale trzeba być już chyba znawcą by to wpisywać w bazę. Może się mylę ... Share this post Link to post Share on other sites
Pietruk 843 Report post Posted May 18, 2014 Ja to bym wyszukiwanie zrobił na polach combo/lista. np. ktoś szuka lekkiego kręcioła marki XXXX. Wybiera z listy markę XXXX (lista powinna być kontrolowana przez admina aby userzy nie tworzyli nowych marek - zwłaszcza przy dodawaniu nowego rekordu) a następnie wybiera/wpisuje zakres 170 g - 200 g (tu bym określił poprzez wpisanie) i tak można po każdym polu. Data kiedy produkowany mi się osobiście podoba. Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted May 18, 2014 To ciekawe ale trzeba być już chyba znawcą by to wpisywać w bazę. Może się mylę ... W niektórych przypadkach tak, w innych nie. Jeśli chodzi o wyższe modele Daiwy i Shimano, mogę pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 18, 2014 Dobra przekonaliście mnie. Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 18, 2014 Ja to bym wyszukiwanie zrobił na polach combo/lista. np. ktoś szuka lekkiego kręcioła marki XXXX.Wybiera z listy markę XXXX (lista powinna być kontrolowana przez admina aby userzy nie tworzyli nowych marek - zwłaszcza przy dodawaniu nowego rekordu)a następnie wybiera/wpisuje zakres 170 g - 200 g (tu bym określił poprzez wpisanie) i tak można po każdym polu.Takie wyszukiwanie już jest. Może nie dokładnie takie ale ...A umiesz coś takiego zaimplementować? Share this post Link to post Share on other sites
Pietruk 843 Report post Posted May 18, 2014 Takie wyszukiwanie już jest. Może nie dokładnie takie ale ... A umiesz coś takiego zaimplementować? Kiedyś miałem to na studiach, niewiele pamiętam... Share this post Link to post Share on other sites
ryba1981 53 Report post Posted May 19, 2014 Witam, proponuję zdjęcie każdego przy np. rapali orginal 7 cm, w celu porównania wielkości, popularny np. ryobi zauber 4000 a daiwa 4000 to dwa różne kołowrotki Share this post Link to post Share on other sites
Meme 1,992 Report post Posted May 19, 2014 Witam, proponuję zdjęcie każdego przy np. rapali orginal 7 cm, w celu porównania wielkości, popularny np. ryobi zauber 4000 a daiwa 4000 to dwa różne kołowrotki Nie wykonalne - chyba ze masz wszystkie kolowrotki i sam zrobisz zdjecia. A jeseli wielkosc Tobie nic nie mowi wystarczy spojrzec na 2 paramtery - glebokosc szpuli i mase mlynka. Napisalem to w spokoju ducha.... Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 21, 2014 Panowie - specyfikację mamy. Usiądę i ją przygotuję. Teraz proszę zorganizujcie się w team. Minumim 3 osoby, które przejma na siebie zarządzanie. Kto się zgłasza? Zgłoszenie chęci pomocy było od: Godski meth666 robert67? Dajcie znać w jakim obszarze chcecie pomóc - multiplikatory, czy kołowrotki? Share this post Link to post Share on other sites
robert67 570 Report post Posted May 21, 2014 Nie zwykłem cofać się przed wyzwaniem :D natomiast, z przyczyn obiektywnych (choroba) mogę być w najbliższym czasie mało produktywny :D . Nie ukrywam również, że dostrzegam skromne zainteresowanie tematem ludzi zwyczajowo "bardzo aktywnych" ;) :D . Pomogę na ile będę w stanie :) . Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 22, 2014 To, kto chętny oprócz Roberta? Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 27, 2014 To co robimy? Czy odpuszczamy? Bo jak się zabiorę za konstrukcję i poświęcę czas to chciałbym mieć pewność, że jest zainteresowanie tym produktem. Share this post Link to post Share on other sites
robert67 570 Report post Posted May 27, 2014 Pewnie trzeba odpuścić... i dopiero będą chętni :D . Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted July 14, 2014 Nienachalnie, ale też deklarowałem chęć współpracy... Czekamy na zakończenie wakacji? Share this post Link to post Share on other sites
Meme 1,992 Report post Posted July 30, 2014 (edited) Remku jak znajde troche czasu to i moge tu pomoc choc jeszcze w katalogu P mam zaleglosci ale ciagle te ryby ryby ryby.... Edited July 30, 2014 by meme174 Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2014 Ja też ciągle mogę pomóc. Ale nie wiem jak. Daj Remek tel na priv to porozmawiamy. Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted July 31, 2014 Może być skype? Share this post Link to post Share on other sites
garbusny 2 Report post Posted December 8, 2017 W opisach przydało by się dodać jaki zakres przynęt bez tuningu obsłuży dany model młynka castingowego. Myślącym o rozpoczęciu przygody z castem na pewno ułatwi to wybranie odpowiedniego modelu pod siebie.. Share this post Link to post Share on other sites