Meme 1,992 Report post Posted May 4, 2014 [center][size=5]SHIMANO CALCUTTA CONQUEST DC 200 / 201[/size][/center] [b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] SHIMANO CALCUTTA CONQUEST DC 200 / 201 [b]Model:[/b] Calcutta Conquest DC [b]Seria:[/b] 200 / 201[b]Producent:[/b] Shimano[b]Typ:[/b] R[b]Klasa:[/b] M, H[b]Masa [g]:[/b] 280[b]Typ hamulca:[/b] DC 4x4[b]Przełożenie:[/b] 5.0:1[b]Liczba łożysk:[/b] 11[b]Moc hamulca:[/b] 5[b]Szpulka - pojemność:[/b] 10lb / 140yds[b]Szpulka - masa [g]:[/b] 20.5[b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b] 37[b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b] 22[b]Szpulka - typ:[/b] Ażurowana[b]Dokumentacja:[/b] Instrukcja, Schemat[b]Narzędzia:[/b] T[b]Akcesoria:[/b] Oliwka[b]Kraj produkcji:[/b] Japonia[b]Opis:[/b] Conquest DC (digital control) has computer controlled brake system, which achieves optimum brake performance by sensing the reel condition at 1/1000 sec. The DC brake lets spool have about twice max speed (over 30,000rpm) than conventional brake system (centrifugal system, 15,000-18,000rpm), and allow longer casting distance. You may add about 20-40% casting distance to other marketed bait casting reels in real fishing situations.[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/ab7ec993c32bbc0eb30c2cd5e0aba6a2.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] [center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center] [center] [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/shimano-calcutta-conquest-dc-200-201-r87]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
aigle 135 Report post Posted May 20, 2014 + mocna konstrukcja + przy odpowiednim kijach zakres od 8 - 80 gr. *więcej nie próbowałem . - nie zauważyłem * mam od 3 miesięcy Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted May 20, 2014 + użytkuję od ładnych kliku lat (około 5?)+ przynęty nawet do 150g+ bardzo dobry hamulec rzutowy - mało opcji ale do takich przynęt wystarcza w zupełności+ przejechał ze mną pół świata - jeziora, morze, ocean ... chodzi bez problemu+ fajny dźwięk hamulca rzutowego :)+ świetny hamulec walki - 119cm szczupak wyjechał bez najmniejszego problemu i kołowrotek świetnie oddawał linkę+ baaardzo dalekie rzuty+ świetnie trzyma się w dużej dłoni- możliwość uszkodzenia czujnika hamulca jeśli wejdzie linka pod szpulkę - nie szarpać za linkę! (naprawiałem taki jeden po operacji odplątywania linki) - wtedy nie słychać charakterystycznego pisku podczas rzutu- do małych przynęt się nie nadaje - ja szacuję, że od 15g to już komfort, poniżej ... można ale są o wiele lepsze multiki Share this post Link to post Share on other sites
tpe 1,547 Report post Posted May 20, 2014 Zdecydowanie mój ulubiony multik. Dźwięk przy rzucaniu przypomina mi odgłosy wydawane przez Tie fightera ze Star Wars. :D Łowię nim przede wszystkim jerkami typu Slider, Fatso 10-12 cm i dużymi gumami. Szkoda tylko, że tak rzadko mam okazję nim połowić... Share this post Link to post Share on other sites
Zwierzu 1,268 Report post Posted June 12, 2014 Remek piszesz cyt;"możliwość uszkodzenia czujnika hamulca jeśli wejdzie linka pod szpulkę - nie szarpać za linkę!" W jaki niby sposób plecionka może uszkodzić ten czujnik ? I na czym polega naprawa ? Pytam bo wydaje mi się że ja tego pisku nie słyszę :/ chyba że coś błędnie interpretuję w jego działaniu :/. Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted June 13, 2014 należy pamiętać iż ów multik nie lubi niskich temperatur.hamulec potrafi odstawiać cyrki w temperaturze bliskiej zeru,gdy jest ciepełko oczywiście wszystko gra.ale o i jego okolice,to już życie hamulca własnym życiem,ale to tylko moje doświadczenie na bazie dwuch egzemplarzy Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted June 13, 2014 Dobrze, że mój o tym nie wiedział :P Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted August 22, 2014 Zakupiłem na dniach i co do akcesoriów to jeszcze pokrowiec jest oprócz oliwki co można dodać w specyfikacji. Share this post Link to post Share on other sites
francisco scaramanga 469 Report post Posted April 9, 2018 Hej Czy ktoś może podpowiedzieć jakie łożyska najlepiej doposażą ten multik? Dzięki za info. Share this post Link to post Share on other sites