pitt 3,148 Report post Posted May 2, 2014 [center][size=5]DAIWA ZILLION 100SHLA[/size][/center] [b]Pełna nazwa multiplikatora:[/b] DAIWA ZILLION 100SHLA [b]Model:[/b] Zillion [b]Seria:[/b] 100 SHLA Super High Speed[b]Producent:[/b] Daiwa[b]Typ:[/b] L[b]Klasa:[/b] ML, M[b]Masa [g]:[/b] 250[b]Typ hamulca:[/b] Magforce Z[b]Przełożenie:[/b] 7.1:1[b]Liczba łożysk:[/b] 7[b]Moc hamulca:[/b] 4[b]Szpulka - pojemność:[/b] 135 m/12 lb[b]Szpulka - masa [g]:[/b] [b]Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:[/b] [b]Szpulka - szerokość [mm]:[/b] [b]Szpulka - typ:[/b] Ażurowana[b]Dokumentacja:[/b] Instrukcja, Schemat[b]Narzędzia:[/b] [b]Akcesoria:[/b] Brak[b]Kraj produkcji:[/b] Japonia[b]Opis:[/b] 31.6 inches of line per handle turn Line Capacity Mono: (yds/lb) 150/12, 125/14 Six ball bearings (including CRBB), plus roller bearing Swept handle for less wobble, better feel and maximum winding leverage Free-Floating perforated aluminum spool starts faster, spins longer. Fast spool change Magforce®-Z automatic anti-backlash system Eight-disc wet drag with precision click adjustment Aluminum guard plate protects finish on top of reel Rigid aluminum frame and handle-side sideplate firmly support the drive train Soft Touch grips[b]Schemat multiplikatora:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/c570667040b7c817f528eff5a2de3ee9.pdf]SCHEMAT MULTIPLIKATORA[/url] [center][b]Zdjęcia multiplikatora[/b][/center] [center] TDZLN100HLA-100SHLA.pdf 100,32 KB 1 Ilość pobrań [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-zillion-100shla-r61]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis[/url] Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bugajski 4,504 Report post Posted May 30, 2014 Szybki,dość ciężki multiplikator,który kupiłem do połowu troci w rzekach,także przy ujemnych temperaturach, A to dlatego,że wodzik ma dość dużą powierzchnię o owalnym kształtcie i lód tam przeszkadza później niż u konkurencji(np.Curado) Szybkość,duże przełożenie,pozwala prowadzić przynęty z prądem,chwyt przyjemny-dobrze leży pod dłonią,uchwyty miłe w dotyku,co ogólnie odróżnia używane przeze mnie Daiwy od Shimano.Praca nienaganna,szpulka o ile pamiętam jednak dość ciężka,podobnie jak korba zbudowana ze zbyt grubej chyba blachy.Wiem,że znawcy wymieniają tę część na lżejszą. Mój egzemplarz nie był udoskonalany,dobrze się sprawuje także na łódce,ale służy do cięższych przynęt.Kolorystycznie fajny, można by wyeliminować srebrne błyszczące elementy bo lubię minimalizm w tej kwestii. Wygodny ,regulowany z zewnątrz hamulec,wizualnie położony podobnie do Presso. Trzyma cenę-lookam czasę na giełdy. :) Ocena-4,5 z powodu znacznej masy Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted June 15, 2014 Masa szpulki 20,5g. Bradzo ciężka masywna standardowa korbka - polecam wymienić na węglową można sporo zmniejszyc wagę. Z ową korbą, lekką szpulą (hyper long cast 13g - 30 % redukcji masy), nawinietą plecionką(momoi "0,18") waży 235g Share this post Link to post Share on other sites
Zander Hunter 562 Report post Posted June 18, 2014 Generalnie bardzo dobry multik do cięższych zadań. Faktycznie jest dosyć ciężki ze standardową korbką jednak można do tego się przyzwyczaić. Hamulec precyzyjny, hamulec Magforce Z znośny, znam bardziej precyzyjne. Osobiście używałem go przez 3 lata do sandaczowania. Z wad które należy wymienić to brak możliwości zmiany samych knobów. Ciekawe jest to że jego odpowiednik na rynek JDM ma jedno łożysko więcej, wymienne knoby mocniejszy hamulec i co najważniejsze wagę mniejszą bo 230 gr. ZH Share this post Link to post Share on other sites
PLECIONA 426 Report post Posted September 20, 2014 Solidny, dobrze spasowany (jak chyba wszystkie Daiwy) multiplikator. Używam go do ciężkiej artylerii i ma się świetnie. Bardzo dobrze leży w dłoni, naprawdę mocna maszyna. Można go nabyć za naprawdę rozsądne pieniądze. Plusy: - mocna konstrukcja - ergonomia - stosunek cena/jakość- dbd, wręcz pożądana! Minusy: - jw. czyli brak możliwości wymiany knobów - gwiazda hamulca mogła by być większa (dokładnie jak w kolejnych odsłonach tego modelu), ale to tylko takie moje "widzi mi się" ;) +/- waga: mnie osobiście absolutnie nie przeszkadza Pozd. Share this post Link to post Share on other sites
Pickerel 1,113 Report post Posted September 21, 2014 Jaki jest zakres przynęt tego multika? Konkretnie chodzi mi od jakiego ciężaru można nim komfortowo śmigać. Share this post Link to post Share on other sites
PLECIONA 426 Report post Posted September 25, 2014 Jaki jest zakres przynęt tego multika? Konkretnie chodzi mi od jakiego ciężaru można nim komfortowo śmigać. Może TU coś znajdziesz. Share this post Link to post Share on other sites