Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
krystiano1981r

PERFIDNE OSZUSTWO...

Recommended Posts

Kuba Standera tak na wstępie - nie "q" tylko "g" ,niby jedna literka, ale chyba wolałbyś, żeby "b" na "p" nie zamieniać.

Jeśli miałeś również mnie na myśli pisząc żebym weterynarzem nie został, to akurat jest to jedna z niemożliwych rzeczy.  :) 

A wracając do ad remu - miałem wrażenie, że opanowałeś czytanie ze zrozumieniem - dość jasno napisałem że facet zachował się jak gnojek i to nie ulega kwestii, jeśli okaże się że  pieniądze zaginęły to również złodziej, natomiast podnoszenie larum, że to oszust, malwersant, całą akcją zorganizował dla swoich korzyści materialnych.... no sorry trzeba było przelać tam gdzie prosił, a nie wpadać w sidła chytrego planu - jak napiszę żeby przelali na fundację, to oni na złość przeleją na moje prywatne....

Witek,jeszcze raz napiszę i proszę abyś to Ty czytał ze zrozumieniem.Nigdzie nie napisałem,że zrobił to dla korzyści materialnych tylko dla zaistnienia,pokazania się czy zabłyśnięcia na forum,właściwie to zadałem pytanie dlaczego tak zrobił bo ja tego zrozumieć nie mogłem i nadal nie mogę.

Widać,że każdy ma swój światopogląd,dla Ciebie to "drobna" pomyłka no bo przecież on prosił a ludzie się nie zastosowali i właściwe nic się nie stało,polacy nic się stało....

Ps.Dla mnie i jak widać dla wielu innych jest to zwykłe oszustwo i tyle a Ty to sobie nazywaj jak chcesz...

Witajcie koledzy.

Chciałem się z Wami podzielić nieprzyjemną sytuacją,która spotkała mnie (skądinąd wiem,że nie tylko mnie) na Naszym forum.Ciężko mi o tym pisać ponieważ sytuacja ta ma związek z "Aukcją charytatywną" która była zorganizowana przez tego "kolegę" http://jerkbait.pl/user/51509-tmedic3hs/.Kolega ów dla mnie jest po prostu perfidnym oszustem,który chciał się chyba wybić,zabłysnąć czy zaistnieć na forum dzięki tej "akcji" http://jerkbait.pl/topic/38198-aukcje-charytatywne-w-szczytnym-celu-pomoc-dla-forumowego-kolegi-zapraszam/

Ale do rzeczy.Otóż kiedy trafiłem na tą aukcję postanowiłem wspomóc Kolegę Hasiora oraz jego brata,drobną sumą pieniędzy kupując przynęty wystawione do licytacji na tejże aukcji.Kiedy to zrobiłem natychmiast przelałem kwotę na konto fundacji (to jest największy plus tej sytuacji) a potwierdzenie wysłałem na maila organizatorowi tej aukcji.

attachicon.gifwydruk.png

Następnie dostałem info na priv,że potwierdzenie zostało odebrane na maila.

Ostatnią wiadomość dostałem 9 kwietnia i brzmiała ona mniej więcej tak "Jutro wysyłam bo wszystkie potwierdzenia i kasę dostałem i przelałem pieniążki pozdr" Cieszę się,że ja właśnie wysłałem pieniądze bezpośrednio na konto fundacji,wiem jednak,że nie wszyscy tak zrobili i aż boję się myśleć co się stało z tymi środkami.

Zaznaczę,że nie chodziło mi o te trzy czy cztery wobki,po prostu była okazja wspomóc forumowego Kolegę więc pomogłem kupując te przynęty.

Ktoś może powiedzieć,że "organizator" ma jakieś problemy osobiste,nie może wejść na forum itd itp.Informuję więc,że wielokrotnie był na forum i nawet "raczył" odczytać moje trzy wiadomości z pytaniem kiedy zamierza wywiązać się z naszej umowy.?Niestety od tego dnia tj 9 kwietnia nie dostałem żadnej odpowiedzi w tej sprawie a mamy już 30 kwiecień.

Piszę to ponieważ chciałbym przestrzec Was przed tym człowiekiem a krótko mówiąc,oszustem...

Teraz należało by się zastanowić co można zrobić.?W kwestii formalnej,zostawiam decyzję moderacji,mam nadzieję,że podejmą słuszne kroki...

Ja natomiast ze swojej strony w momencie jak wrócę do Polski sprawę kieruję na policję a jeśli będzie trzeba pójdę z tym do sądu (czasu na to będę miał sporo) ponieważ w moim mniemaniu jest to jawne oszustwo.Podkreślę jeszcze raz,że nie zależy mi na kilku "kawałeczkach lipy" chodzi mi o zasadę.

Niestety,taka jest prawda a uważam,że Wy także powinniście wiedzieć z kim czasami macie do czynienia.

Moim zdanie ludzie,którzy wykorzystują straszne nieszczęście drugiej osoby do "jakiś" swoich "korzyści" powinni być piętnowani i usuwani ze środowiska jak najszybciej...

Tyle z mojej strony,mam nadzieję,że ten przypadek stanie się przestrogą dla innych.

Witam,

Kolego nie jesteś sam...  :)

Ja także czekam na przynętę - identyczna sytuacja napisał że nastepnego dnia wysyłka , a wysyłki-(przynęty) za 42 zł nie ma do dziś  -_-   

edyta:

z tym że pieniążki przelałem jemu na konto a nie na konto fundacji - dla mnie bez różnicy bo to on miał przelać pieniążki na konto fundacji - tak się dogadaliśmy..

Edited by tibhar

Witam,

Kolego nie jesteś sam...  :)

Ja także czekam na przynętę - identyczna sytuacja napisał że nastepnego dnia wysyłka , a wysyłki-(przynęty) za 42 zł nie ma do dziś  -_-   

Bardzo przykro się robi czytając ten wątek :( .Jego bohater,niestety,nie pojawił się aby cokolwiek wyjaśnić.Czy są na forum osoby znające go osobiście?Mogące potwierdzić że ma jakiś problem?

Na początku wątku była mowa o jakimś wypadku.Trochę to dziwne,pytać o znajomych pacjenta,nie jego samego,ale czas aby się tutaj pojawić miał...Sprawa byłaby nieprzyjemna w każdych okolicznościach,nawet przy zwykłej sprzedaży.W znanych okolicznościach(cel aukcji)jest bardzo,bardzo nieprzyjemna.

Kolego,jeśli nie zdarzyło Ci się faktycznie coś złego,zmień krótkie portki na spodnie i pośpiesz z wyjaśnieniami.Jeśli popełniłeś błąd to Twoja obecna postawa(a w zasadzie jej brak)tylko Cię pogrąża.

Ten "kolega" loguje się raczej codziennie. Gdyby miał coś do napisania już dawno by to zrobił .. no chyba że choruje na amnezje to sory. :o

Spokojnie chłopcy, każdy zapłaci za swoje czyny. Los garbaty już taki jest. Nie teraz, to niebawem. Biedny....

Cała ta dyskusja i kaskady łez i śliny naiwnych ofiarodawców wylane nadaremnie , są zupełnie bezprzedmiotowe :) Bowiem cała tzw dobroczynność zorganizowana - akcje , fundacje czy orkiestry , wygląda tak samo , czyli jest bezczelnym , chłodno wykalkulowanym przewałem , którego tylko nowoczesne jelenie albo zdeklarowani telewidze nie chcą zauważyć . Jedna pomocowa złotówka doręczona potrzebującemu przez posrednika , kosztuje dwa - trzy więcej .  

Dobroczynność bezpośrednia - to jest to !! Ale jakże to niemodnie i mało widocznie .. :(

...zrobił to dla korzyści materialnych tylko dla zaistnienia,pokazania się czy zabłyśnięcia na forum...

no to błysnął, lans na całego...

Cała ta dyskusja i kaskady łez i śliny naiwnych ofiarodawców wylane nadaremnie , są zupełnie bezprzedmiotowe :) Bowiem cała tzw dobroczynność zorganizowana - akcje , fundacje czy orkiestry , wygląda tak samo , czyli jest bezczelnym , chłodno wykalkulowanym przewałem , którego tylko nowoczesne jelenie albo zdeklarowani telewidze nie chcą zauważyć . Jedna pomocowa złotówka doręczona potrzebującemu przez posrednika , kosztuje dwa - trzy więcej .  

Dobroczynność bezpośrednia - to jest to !! Ale jakże to niemodnie i mało widocznie .. :(

Faktycznie,mogłem wsiąść w auto,pojechać 1000km do brata Przemka i ofiarować mu swoje 140 zł,jakiż ja naiwny jestem (albo niemodny),że o tym nie pomyślałem... :(

Biora przykład z Caritasu ;) :P

A tak na serio. Masz jakieś konkretne dowody że akurat ta fundacja postępuje nie właściwie? 

Trochę mam wrażenie, ze jakbym się zapytał tutaj o dobre wina, to szybko byś odpisał, ze to "Wina Tuska" :D :D

Nie wyglądasz Kuba na jelenia , odpowiem Ci więc jako telewidzowi , co z kolei widać :whistling: Tak samo Live Aid pomógł czarnym w Afryce , jak ta aukcja potrzebujacemu ..  Ale ktoś tam zyskał ..

Nie wracasz do Polski ? :rolleyes:

Sławku. Raz jeszcze - masz jakieś dowody, czy to takie besserwisserstwo i prawicowe "wishful thinking"?

Ja rozumiem, ze samemu osadziłeś się w miejscu jedynie słusznego autorytetu, który ma zawsze rację, bo skoro Ty tak mówisz to tak jest i to głos rozsądku...

Tutaj jednak chyba trochę prz**ebawszy. Naprawdę tego nie czujesz?

Moim zdaniem aukcję-POMOC DLA BRATA HASIORA-ma sens i to za......y a to że trafił się jeden farmazon który wcześniej już dał takie świadectwo o sobie to trudno.Chciał błysnąć no i błysnął gołą dupą.Tak to wygląda na teraz ale może sprawa się wyjaśni.Nie znam ani Hasiora ani jego brata ale widząc to że gość goli wszystkie swoje "skarby" żeby pomóc swojemu Bratu,kurcze podziałało to na mnie mocno.Obok takich sytuacji nie można przejść obojętnie a jak ktoś jeszcze to wykorzysta w celu zrobienia wała no to jest po prostu ciulem bosym. 

Edited by Tomy

Administracja zlikwidowała wątek "nie polecam..."  i  stąd takie przewały ciągle są. Większość pamięta gościa z innych przekrętów ale młodsi ciągle będą się nabierać. Szkoda bo jeden taki brudzi cała wodę...

Slawkowi chyba nie chodzilo o brata Hasiora tylko o fundacje same w sobie.W takiej fundacji pracuja ludzie, ktorych nalezy oplacac, tez sie zastanawiam zawsze jak widze reklame "podaruj zlotowke, aby uratowac..." czy cos w tym stylu, zlotowki sa darowane, smsy wysylane, ale kto to rozlicza.Szkoda, ze mniej jest reklam z dziecmi wyleczonymi, badz leczonymi.Ja poprosilem aby z pierwszej aukcji pieniadze przelano na konto fundacji, przy drugiej natomiast bezposrednio na konto Hasiora.Moze wlasnie na jego konto przelewajmy pieniadze i nie bedzie klotni.

Pzdr 

Slawkowi chyba nie chodzilo o brata Hasiora tylko o fundacje same w sobie.W takiej fundacji pracuja ludzie, ktorych nalezy oplacac, tez sie zastanawiam zawsze jak widze reklame "podaruj zlotowke, aby uratowac..." czy cos w tym stylu, zlotowki sa darowane, smsy wysylane, ale kto to rozlicza.Szkoda, ze mniej jest reklam z dziecmi wyleczonymi, badz leczonymi.Ja poprosilem aby z pierwszej aukcji pieniadze przelano na konto fundacji, przy drugiej natomiast bezposrednio na konto Hasiora.Moze wlasnie na jego konto przelewajmy pieniadze i nie bedzie klotni.

Pzdr 

Nie odniosłem się do Sławka tylko do konkretnej sytuacji Krystiana. 

Witam panowie ta sprawa jest poważna bo gość mnie też oszukał, kiedy pojawił się temat aukcji charytatywnej napisałem do niego czy zająłby się licytacją na rzecz chorego kolegi bo ja nie mam kompletnie na to czasu a mam wiele obowiązków zwłaszcza przed świętami, zgodził się oczywiście bo to przecież szczytny cel. Wysłałem mu 5 wahadłówek które wykonałem, dotarły do niego 15 kwietnia i od tamtej pory nękam go wiadomościami priv a dostałem tylko jedną odpowiedź 21 kwietnia, że są święta i wstawi je wieczorem, trwa to do dziś niestety..... 

Wiem że zaraz napiszecie że trzeba było tak a nie inaczej, ale chciałem pomóc a nie miałem czasu się tym zająć.

A to czemu akurat wysłałeś do niego? Przecież nie szukająć długo znalazłbyś od razu z 10 na bide lepsiejszych i uznanych userów?

Jak zobaczyłem pierwsze filmy tego Kokegi z Tarnowa myslalem ze będzie ok.  hmmm a tu masz babo placek tylko plakac.

Przypominam że zgodnie z regulaminem Giełdy jerkbait.pl

6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów  jak również umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych. Zamieszczanie linków do aukcji charytatywnych lub umieszczenie ogłoszeń w celach charytatywnych możliwe jest tylko po wcześniejszym uzgodnieniu z administracją portalu - ogłoszenia nieautoryzowane będą natychmiast usuwane.

Jeżeli chodzi o aukcję dla brata Przemka, która była zorganizowana na zasadzie wyjątku, to po zakończeniu aktualnie toczących się aukcji zostanie ona zamknięta a pozostanie tylko ogłoszenie z numerem rachunku bankowego na który chętni chcący pomóc będą mogli dokonywać wpłaty.

Jeżeli od użytkownika  TMedic3hs nie otrzymam wyjaśnień dotyczących zaistniałej sytuacji jutro do godz. 20:00 zostanie on usunięty z grona użytkowników jerkbait.pl

Pod filmami bedacymi na necie TMedic3hs napiszcie co o koledze myślicie, oczywiście o ile do 20 nie wyprostuje .............

Wysłałem mu 5 wahadłówek które wykonałem, 

A później ludzie dziwują się w komentarzach pod filmikami , skąd ma tyle przynęt w pudełkach. :lol:  :lol:  :lol:  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DyfTj-8h6GM

Przed ogólnym linczem TMedics może uchrobić się beź problemu sam. Wystatczy żeby uderzył się w pierś i zachował jak na prawdziwego mężczyznę przystało.

Jaki lincz? Dostanie bana a później zaloguje się na nowo na inny nick. Mam tylko nadzieje że sprawa trafi do organów ścigania i jakoś nauczkę będzie miał.

A moze wpadniemy do niego w kilka osób pomieszkać, tak z tydzień  :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...