Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
skippi66

Karol Wojtyła, rocznica śmierci. Czy powinien zostać świętym?

Recommended Posts

Nic tylko trza było utworzyć kontr wątek dla wszystkich ludzi światłych, o odmiennych poglądach, nie czczących złotego cielca, których uczucia racjonalne też, bywa, są obrażane cisnącą się ze wszystkich stron wiarą w białe, dobre Mzimu. Czyli zapraszam do dyskusji wszystkich niewierzących, sercem i duszą heretyków.

Grunwaldowi i innym wolno, to nam też.

Co sądzicie o JP II i jego " cudach ", jego postaci, wpływie na świat i jego boskości, zwłaszcza w kontekście afer targających Kościołem ?

Bardzo proszę o wyważone opinie, aby broń Boże nikogo nie urazić.

Edited by skippi66

Mi kiedyś ktoś powiedział, że przy stole to lepiej nie rozmawiać o sporcie, religii i polityce... 

Tylko pytanie się takie we mnie rodzi czy jest ten kontr wątek potrzebny?? 

Zresztą na takie tematy to raczej są inne fora :D ale tan fakt już pomine... 

Cięzko nazwać " coś " co ma prowokacyjny charakter i na celu zwykłe "jątrzenie" jakimkolwiek wątkiem.

Faktycznie wiele razy już pisano o forum a takie coś blasku jaśniejszego nie doda.

Słuchaj na gimbforach, onetstworach Twoje słowa pożywkę będą miały olbrzymią a jeśli szanujesz to kim była ta osoba dla rzeszy Polaków - daruj sobie.

Dzięki z góry,

Mi kiedyś ktoś powiedział, że przy stole to lepiej nie rozmawiać o sporcie, religii i polityce... 

Pewnie że lepiej nie, ale skoro inni zaczęli, trzeba dać jakiś odpór. Najlepiej na argumenty i suche fakty. Ostatecznie też możemy, my heretycy, mieć własne zdanie i się go nie wstydzić. Ponoć żyjemy w świeckim państwie.

Ja pierdole to jest forum o tematyce wedkarskiej? Po co te gownoburze. Kazdy ma swoje poglady, zacznijcie je szanowac.

Panowie, macie rację. Ale czy wątek o JP II był potrzebny??? Tez uważam że Mod powinien natychmiast skasować zarówno mój jak i tamten.

Termin kanonizacji został wyznaczony więc co do jego Świętości nie ma wątpliwości :)

Wątek można zamknąć.

Edited by siwypike

Skippi tutaj się z Tobą zgadzam - co zreszztą napisałem w tamtym wątku.

Ktoś miał chęci , dał upust i niech najlepiej to zginie w czeluściach bezkresnego internetu.

Okazywanie jakiegoś megaszacunku dla osoby w taki sposób w necie....sorry ale kojarzy mi się z wirtualnymi {'} czy jakoś tak. 

Pozdrawiam

Cięzko nazwać " coś " co ma prowokacyjny charakter i na celu zwykłe "jątrzenie" jakimkolwiek wątkiem.

Faktycznie wiele razy już pisano o forum a takie coś blasku jaśniejszego nie doda.

Słuchaj na gimbforach, onetstworach Twoje słowa pożywkę będą miały olbrzymią a jeśli szanujesz to kim była ta osoba dla rzeszy Polaków - daruj sobie.

Dzięki z góry,

Dlaczego zaraz jątrzący? Zwykła wymiana myśli. Szanuję potrzebę wiary u milionów Polaków, co nie znaczy że mam mieć zamkniętą gębę. Bez przesady.

Skippi, bez sensu jest ten kontr wątek. Tak jak wszystkie tego typu dotykające jakiejkolwiek religii.

Panowie, macie rację. Ale czy wątek o JP II był potrzebny??? Tez uważam że Mod powinien natychmiast skasować zarówno mój jak i tamten.

Zwłaszcza że JB.pl jest miejscem czystym politycznie i religijnie ...

celem jest stworzeniem "kontrwątku" to raz, podajesz osobę w kontekście afer to dwa - bajki opowiadać o swoim wątku to wiesz....

celem jest stworzeniem "kontrwątku" to raz, podajesz osobę w kontekście afer to dwa - bajki opowiadać o swoim wątku to wiesz....

A czyż osobę można od tego kontekstu oderwać? Można???

Zwłaszcza że JB.pl jest miejscem czystym politycznie i religijnie ...

Bajki to sobie możemy opowiadać.

Skippi, bez sensu jest ten kontr wątek. Tak jak wszystkie tego typu dotykające jakiejkolwiek religii.

Właśnie z tym się nie mogę pogodzić. Bowiem skoro jednym wolno wierzyć, mnie wolno to oceniać.

A czyż osobę można od tego kontekstu oderwać? Można???

Zapominasz się ! Czy to ty wybierasz tą osobę ?? Czy to ty masz wpływ na ten wybór ??

Więc zostaw kościół kościołowi.

no i co ....jątrzenia nie ma ?? okularki przydałyby sie.

Skippi.

George Carlin kiedyś, przynajmniej dla mnie w zabawny sposób, skrócił listę 10 przykazań do "nie rób innemu czego nie chciałbyś aby robiono Tobie", oraz "zachowaj swoje poglądy religijne dla siebie". Myślę że w równym stopniu chodziło mu o klerykałów jak i wersje anty ;)

Po cholerę ten wątek. Naprawde tak chcesz bana tu dostać? Żal by było, bo ubawny z Ciebie kompan, ale prosisz się :P

Zapominasz się ! Czy to ty wybierasz tą osobę ?? Czy to ty masz wpływ na ten wybór ??

Więc zostaw kościół kościołowi.

no i co ....jątrzenia nie ma ?? okularki przydałyby sie.

Po co ta złość, ta agresja? Czy to po chrześcijańsku?

Nie zapominam się. Jestem ochrzczony, przyjąłem komunię, figuruję w księgach parafialnych jako katolik. O apostazję się nie starałem. Właśnie dlatego mam prawo osądzać i krytykować.

Panowie nie obrażajmy się nawzajem  :)  Kościół ma swoich świętych , swoich świętych mają także ludzie nie obdarzeni łaską wiary . To może jakiś świecki święty , dla równowagi i świętego spokoju ?

Skippi.

George Carlin kiedyś, przynajmniej dla mnie w zabawny sposób, skrócił listę 10 przykazań do "nie rób innemu czego nie chciałbyś aby robiono Tobie", oraz "zachowaj swoje poglądy religijne dla siebie". Myślę że w równym stopniu chodziło mu o klerykałów jak i wersje anty ;)

Po cholerę ten wątek. Naprawde tak chcesz bana tu dostać? Żal by było, bo ubawny z Ciebie kompan, ale prosisz się :P

Bana?! Za co??? Nikogo nie obrażam, absolutnie nikogo. Jak również nie używam wulgaryzmów. :)

Skippi nie obrażam Ciebie i nie miałem takiego celu.

teraz wpadło mi jeszcze jedno : podziękować że w tytule nie napisałeś per pan Karol Wojtyła - jak to wypowiadał Jaruzelski czy Miller. to na pewno ludzi nie razi - ty masz prawo wyrażać swoje zdanie więc i ja z tego też skorzystam.

Z praktyki wiem że ogień najlepiej gasić w zarzewiu...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...