Łukasz 050 12 Report post Posted March 12, 2014 ^^^^ co jest z tymi woblerami HELP!!! Share this post Link to post Share on other sites
Parf 1,539 Report post Posted March 13, 2014 Zabierz ze sobą wszystkie swoje wobki nad ulubioną wodę, rozpal tam ognisko, wrzuć w nie woblery i odpraw indiański taniec, następnie natrzyj się popiołem i zmyj go zanurzając się w łowisku. Jak nie nastąpi oświecenie, to... zawsze możesz zostać dekarzem. Nawet nieźle wyglądają te na ost. zdj. Za dużo zmiennych, żeby tak po prostu odpowiedzieć na to pytanie. Może być też tak, że wyszły świetne bezstery do podszarpywania itd., ale na Twoim etapie uczenia się łowienia to pewnie za wcześnie na takie rozkminy. Wstaw do nich stery na początek. Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted March 13, 2014 Łukaszu, zgodnie ze starą wędkarską przepowiednią raz na pięćdziesiąt lat rodzi się w Białymstoku dziecko, które ma dwie lewe ręce do strugania woblerów. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że możesz to być Ty (niektóre z dzieci miały podobno na lewym ramieniu znak odwróconego okręgu). Masz zatem dwie opcje, odnaleźć poprzednie dziecko żeby dowiedzieć się czy jesteś tym wybranym albo zacząć robić prostsze konstrukcje niż bezsterowce. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 13, 2014 ehhh nie mam już sił sprawdzam te woblery bezsterwe i nic nic nic nic nic jeden po drugim płynie przed siebie bez zadnej pracy odchodze od zmysłów a nawet nie wiem co jest źle :O Share this post Link to post Share on other sites
rybson 755 Report post Posted March 13, 2014 http://jerkbait.pl/topic/37265-o-woblerach-troszkę-inaczej-i-dla-początkujących/?p=1416217 Łukasz spokojnie całość przeczytaj i zacznij od nowa ( nigdy nie przetapiaj ołowiu w domu bez maski !!!!!! ) Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 13, 2014 nie wiem gdzie taką mogę kupic :D a jak szukam po sklepach to sa po około 100zł Share this post Link to post Share on other sites
rybson 755 Report post Posted March 13, 2014 Przestań przetapiać a lepiej pomyśl jak i gdzie wstawić gotowe kawałki co już masz - możesz je w kombinerkach kształtować i wklejać w korpus Share this post Link to post Share on other sites
krystiano1981r 3,001 Report post Posted March 13, 2014 ehhh nie mam już sił sprawdzam te woblery bezsterwe i nic nic nic nic nic jeden po drugim płynie przed siebie bez zadnej pracy odchodze od zmysłów a nawet nie wiem co jest źle :o Łukasz,chciałem Ci serdecznie podziękować za ten autorski wątek,jest po prostu świetny. :good: Do końca czytałem z niesłabnącym napięciem... Ps.Od zmysłów nie odchodź tyle razy bo kiedyś możecie się nie znaleźć... :unsure: Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted March 14, 2014 nie wiem gdzie taką mogę kupic :D a jak szukam po sklepach to sa po około 100zł A czy Twoje i rodziny zdrowie jest warte mniej jak 100zł? Zostaw odlewanie ołowiu i załatw sobie gotowe cieżarki.... Dla Twojej informacji ołów bardzo dobrze wchłania się także przez skórę.... Jak już musisz to robić, rób to na zewnątrz. Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 aa jak pan dociaza woblery :D Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 Ok własni o to mi chodziło z tą pracą woblerów 1.zły 2.dobry( on jest ze sterem ale ja chcem zeby wobler był bez steru i zeby pracował bez steru tak jak to robi Tomek1988) Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 mógłbym wyslać film ale pisze ze plik jest zbyt duzy ( a filmik trwa 15sekund ) :o 1. pierwszy płynie przed siebie nie ma zadnej pracy /jak strzala przed siebie i ......... mi z tego 2. płynie lekko zanurzając sie/ pracuje tyłem korpusu i leciutko przodem (cos takiego jak XXXXX) nwm co moge mieć źle juz tyle zeczy przeczytałm ze ja juz nwm co robic odchodze od zmysłów :X Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 14, 2014 Powściągnij język młodzieńcze. Tu jest Jerkbait.pl a nie budka z piwem! Kolejny raz przeklniesz i więcej na rady ode mnie nie licz. Wobler "boleniowy", czyli o pracy lusterkującej, migotliwej, przy obłym kształcie - to wyższa szkoła jazdy. Owiele łatwiej Ci będzie uzyskać pożądaną pracę przy woblerku o bokach płaskich, jak wyciętych z deski. Im więcej ołowiu, tym trudniej będzie Ci pracował. Na początek wytnij sobie z deski (np. 6 mm) kształt "rybki", lekko papierem zaokrąglij kanty na grzbiecie i brzuchu, zrób nacięcie przez cały brzuch woblerka - tak z 3 mm szerokie i około 5 mm głębokie, wrzuć do Capon'u na parę minut i wysusz. Wklej przednie i tylne oczko (nawet na kropelkę), weź garść śrucin i jakąś plastelinę i rozpocznij zabawę. Wpychaj śruciny w różne miejsca, zabezpieczaj plasteliną przed wypadaniem - i obserwuj, jak wobler się zachowuje. Ciągnij raz wolno, to znów szybko, zmieniaj rozmieszczenie i ilość śrucin... Fajna zabawa i sporo nauki. Powodzenia. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted March 14, 2014 Łukasz ja kupuje gotowy drut olowiany i wycinam z niego potrzebne kawalki, które instaluje w przynęcie. Ostatnio zrobiłem sobie aluminiową formę z różnymi srednicami otworów i odlewam walki różnej średnicy. Robię to zawsze na zewnątrz. Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 ok wiedziałem ze napiszecie o przeklinaniu ale nie widzieliscie mnie jak ja je sprawdzałem wtedy byście zrozumieli czemu tak napisałem :o :o Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 14, 2014 Łukaszu. Twoja frustracja to nie powód, by innych przeklinać. Tobie przejdzie, a przekleństwo i za wiele lat czytelników straszyć będzie. Miej to na uwadze. Share this post Link to post Share on other sites
krystiano1981r 3,001 Report post Posted March 14, 2014 ok wiedziałem ze napiszecie o przeklinaniu ale nie widzieliscie mnie jak ja je sprawdzałem wtedy byście zrozumieli czemu tak napisałem :o :o Odchodziłeś zapewne od zmysłów...??? :doh: Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 nie widziałes mojej twarzy juz z naerwów 3 ładne korpusiki do kosza wywaliłem a zanim to zrobiłem wziąłem nóż pokroiłem wobki na drobny mak wysypalem wszystko na kartke pomalowalem je sprejami i do kosza sru :D Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted March 14, 2014 Zamiast materiałów na woby kup sobie herbatkę z melisy i jakiś podręcznik dobrego wychowania, zejdź na ziemię chłopaku bo świat nie kręci się w około Ciebie, i pomimo że wiele osób chciałoby Ci pomóc w uzyskaniu odpowiedzi na pytania oraz rozwiązaniu problemów to Twoje podejście już na starcie odrzuca. Share this post Link to post Share on other sites
krystiano1981r 3,001 Report post Posted March 14, 2014 nie widziałes mojej twarzy juz z naerwów 3 ładne korpusiki do kosza wywaliłem a zanim to zrobiłem wziąłem nóż pokroiłem wobki na drobny mak wysypalem wszystko na kartke pomalowalem je sprejami i do kosza sru :D Przerażasz mnie chłopaku.... :blink: ;) Proponuję więcej luzu bo jak tak dalej pójdzie to pierwszy "odpowiednio" pracujący wobler zrobisz na jakimś oddziale niekoniecznie otwartym... :huh: Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 14, 2014 w Szkole?????? SZKOŁA-specjalny zakład karno opiekuńczy łączący analfabetów ?? :D Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 14, 2014 (edited) Łukaszu, pytałeś o oklejanie woblerów tkaniną. Dokładnie to pytanie zadałem w Google. Oto lista odpowiedzi: Hand Made Oklejanie woblerkow | Forum techniczne | Forum ... www.fors.com.pl/forum.../10...oklejanie-woblerkow/mode-replies 11 gru 2011 - Liczba postów: 10 - Liczba autorów: 9 Witam wszystkich uzytkownikow naszego forum zajmujacych sie wyrobem ioklejaniem tkaninami woblerkow.Zwracam sie prosba do Was. Jaki klej do oklejania woblerów? Liczba postów: 7 6 Lip 2012 Tkanina do oklejania woblerów 1 post 11 Kwi 2011 Więcej wyników z www.fors.com.pl Oklejanie woblerów tkaninami. - Lurebuilding (budowa przynęt ... jerkbait.pl › Hand made › Lurebuilding (budowa przynęt) 24 sty 2010 - Mam duży problem z oklejaniem woblerów tkaninami. Otóż próbuję oklejać za pomocą kleju w sztyfcie co według mnie nie ma większej różnicy ... Woblery - moim sposobem - Renegat Fishing Team www.renegat.com.pl/?woblery-moim-sposobem,18,,,2 Materiał do oklejania woblerów. Najlepsze są materiały najcieńsze ale jednocześnie o maksymalnie zbitych włóknach, żeby przy oklejaniu i naciąganiu tkaniny ... Wobler 2 część 1 - Dailymotion Wideo ► 16:16► 16:16 www.dailymotion.com/.../x8p398_wobler-2-czesc-1... 17 mar 2009 Oglądaj wideo «Wobler 2 część 1» przesłane przez jedrus_dido na Dailymotion. Tkanina brokatowa do oklejania woblerów + BONUS ... archiwum.allegro.pl/.../tkanina-brokatowa-do-oklejania-woblerow-bonus... 17 maj 2013 - Informacje o Tkanina brokatowa do oklejania woblerów + BONUS ! - 3181976612 w archiwum allegro. Data zakończenia 2013-05-17 - cena ... Pogawędki Wędkarskie - Krótki kurs produkcji woblerów ... www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=News&file... 9 sty 2007 - Pisałem już wcześniej, że woblery można również okleić tkaniną ... Dooklejania woblerów nadają się wstążki brokatowe i inne ciekawe tkaniny ... Własnoręcznie robione woblery - forum wobler blaszka opinie wedkuje.pl forum.wedkuje.pl › Forum › Przynęty sztuczne na forum › Grupy 9 lis 2012 - Liczba postów: 26 - Liczba autorów: 8 Chodzi mi o oklejanie woblerów tkaniną od podstawy czyli jaki klej jakie materiały(nazwy) i późniejsze czynności czyli najpierw lakier i kolory ... Jak oklejać woblery? - forum wobler blaszka opinie wedkuje.pl forum.wedkuje.pl › Forum › Przynęty sztuczne na forum › Grupy 6 lis 2012 - Liczba postów: 3 - Liczba autorów: 2 Są również różne tkaniny do oklejania woblerów dostępne na allegro, ale ich użycie jest o wiele trudniejsze (tzn trudno jest rozłożyć tkanine ... Tkanina do oklejania woblerów - srebrny parkiet :: Lunari.pl ... lunari.pl/index.php?p148,tkanina-do-oklejania-woblerow-srebrny... Tkanina do oklejania woblerów - srebrny parkiet. Wymiary: około 30cm x 45cm (z lekkim naddatkiem). Tkanina jest raczej gruba. Cena dotyczy 1 kawałka około ... Oklejanie woblerów - Podkarpacki Serwis Wędkarski www.fishing.org.pl/f34/oklejanie-woblerow-2174/ 16 maj 2011 - Liczba postów: 9 - Liczba autorów: 6 Witam panowie Mam pytanie odnośnie wobków, bo sam zaczołem coś strugać.. czym oklejacie wobki że maja taką struktura jak łuski ryby? czy ... Więcej zdjęć dla zapytania oklejanie woblera tkaniną Tkaniny sklep internetowy - Rękodzieło - tysiące produktów Reklamawww.allegro.pl/Tkaniny_sklep Najtaniej na Allegro! Kup teraz Allegro ma 4 399 obserwatorów w Google+ Polimex - tkaniny - Tkaniny już od 0,98 zł za mb Reklamawww.polimex.net/ 42 613 17 17 Sklep internetowy na stronie www. Jeśli to jest za mało, są kolejne strony. Instruktaż jak, czym kleić, gdzie kupić...Znalezienie tych informacji zajęło mi dużo mniej czasu, niż odpisywanie. Edited March 14, 2014 by woblery z Bielska Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 15, 2014 ehh za duzo tego sam cos spróbuje Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted March 15, 2014 Najpierw spróbuj czytać . Share this post Link to post Share on other sites
bertold12 166 Report post Posted March 15, 2014 Oj Łukasz widze Janusz dał ci zadanie domowe do odrobienia no to ci wspólczuje)) :D Share this post Link to post Share on other sites