pepso 741 Report post Posted November 28, 2013 Ok, skoro tak to usuwajcie, usuwajmy. Ale bez nagonki bo ta może mieć skutki nieprzewidywalne. Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted November 28, 2013 .. Wszystko płynie... Jak powiedział PanTarhei :) U. Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted November 29, 2013 ja doskonale rozumiem Twoje zdanie, sam kiedyś miałem podobne w temacie Wilka, dzisiaj już nie. A ja Twojego zdania Pepso nie rozumiem. I wręcz przypomina mi na siłę szukanie ofiary w kimś kto z pełną premedytacją dokazuje i prosi się o baty regularnie robiąc niezły syf. Jeśli ktoś chce mieć miejsce gdzie czuje sie bezpiecznie, to niech o nie dba, a nie robi gówno burzę i duma zaskoczony, czemuż, ależ to czemuż, nikt ze mną bawić się nie chce. Sorrki, nie jesteśmy ochronką dla zabłąkanych duszyczek ani przytułkiem pod wezwaniem św Remka czy Friko dla osób społecznie przystosowanych inaczej. Tym bardziej, ze na ogół każdy nowy dostaje od nas ogromny kredyt zaufania i ciężką pracą i dokonaniami doprowadza do sytuacji takiej jak ta. Jak mi ktoś agresywny i nieproszony pcha się do chaty, w tym przypadku któryś raz z rzędu, to kijem po pysku okładam, nie dumając, czy aby krzywda się mu biedaczkowi nie stanie. Nie czekam aż znowu nasra na środku kuchni i będę musiał sprzątać. I jego ew krzywdy nie sa moim problemem i odpowiedzialnością, a skutkiem jego własnej głupoty. Jeśli prosty przekaz jest za trudny, nawet z chyba już nastokrotną repetycją to co nam zostaje? Mądrości Paulo Coelho? Sorry, to tak nie działa. Share this post Link to post Share on other sites
...not here 405 Report post Posted November 29, 2013 (edited) Tak, tak, litosci dla Wilka, moze jak wroci z powrotem "dowali" jeszcze lepiej. Niektorych ludzi nic nie nauczy i tyle. Dla tych wszystkich litosciwych przypomne "Kto ma miekkie serce ten ma twarda dupe" i moze ktos lubi byc po niej kopany wielokrotnie , ja nie i dodam ze bedac na tym forum od 2007 takiego kolesia"nie halo" tu niewidzialem. Kazdy zasluguje na druga szanse ale nie na szanse w nieskonczonosc. Wszyscy litosciwi niech daja w nieskonczonosc swoj kredyt zaufania dla wilka, polityka i tych co na codzien probuja ich zrobic w bambuko a pozniej glosno narzekaja jak to im sie zle zyje bo czlowiek czlowikowi wilkiem.(tfu...znowu ten..) Edited November 29, 2013 by Darecki72 Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted November 29, 2013 (edited) @ Kuba: Amen bracie. Z gospelowym przyklaskiem. Edited November 29, 2013 by Dienekes Share this post Link to post Share on other sites
pepso 741 Report post Posted November 29, 2013 A ja Twojego zdania Pepso nie rozumiem. I wręcz przypomina mi na siłę szukanie ofiary w kimś kto z pełną premedytacją dokazuje i prosi się o baty regularnie robiąc niezły syf. Jeśli ktoś chce mieć miejsce gdzie czuje sie bezpiecznie, to niech o nie dba, a nie robi gówno burzę i duma zaskoczony, czemuż, ależ to czemuż, nikt ze mną bawić się nie chce. Sorrki, nie jesteśmy ochronką dla zabłąkanych duszyczek ani przytułkiem pod wezwaniem św Remka czy Friko dla osób społecznie przystosowanych inaczej. Tym bardziej, ze na ogół każdy nowy dostaje od nas ogromny kredyt zaufania i ciężką pracą i dokonaniami doprowadza do sytuacji takiej jak ta. Jak mi ktoś agresywny i nieproszony pcha się do chaty, w tym przypadku któryś raz z rzędu, to kijem po pysku okładam, nie dumając, czy aby krzywda się mu biedaczkowi nie stanie. Nie czekam aż znowu nasra na środku kuchni i będę musiał sprzątać. I jego ew krzywdy nie sa moim problemem i odpowiedzialnością, a skutkiem jego własnej głupoty. Jeśli prosty przekaz jest za trudny, nawet z chyba już nastokrotną repetycją to co nam zostaje? Mądrości Paulo Coelho? Sorry, to tak nie działa. Masz prawo nie rozumieć.Ale zwracam uwagę, że padały w tym wątku uwagi o prywatnym adresie Wilka. O ile rozumiem sytuacje to adres ten pojawił się podczas prywatnej transakcji uczestników tego forum i teraz pojawia się jako "straszak" albo " anegdota" w wątku poświęconym tylko i wyłącznie nagonce na niego. Dla mnie nie jest to zagrywka fair, nawet jeśli nikt nigdy nie ujawni tego adresu to jest to bardzo niefajne. Nie jesteśmy ochronką, to fakt ale nienawidzę zbiorowej nagonki lub bezrefleksyjnego robienia sobie jaj z innego człowieka. To może naprawdę komuś zaszkodzić. Są inne narzędzia ( moderowanie itp.) tym by kogoś takiego spacyfikować. My jako społeczność jesteśmy na tyle silni by takimi przypadkami się nie przejmować i na pewno przetrwamy. Jak ktoś agresywny narusza Twój mir domowy to walisz go w mordę i to rozumiem i jest to ok. A co zrobisz, kiedy w autobusie jedzie dziwny gość i drze mordę na wszystkie świętości przez kilka Twoich przystanków - też w mordę ? Forum to nie jest dom , to zupełnie inne miejsce. Co do Coelho to mi przykro bo naprawdę mnie dotknąłeś ;-) Tak, tak, litosci dla Wilka, moze jak wroci z powrotem "dowali" jeszcze lepiej. Niektorych ludzi nic nie nauczy i tyle. Dla tych wszystkich litosciwych przypomne "Kto ma miekkie serce ten ma twarda dupe" i moze ktos lubi byc po niej kopany wielokrotnie , ja nie i dodam ze bedac na tym forum od 2007 takiego kolesia"nie halo" tu niewidzialem. Kazdy zasluguje na druga szanse ale nie na szanse w nieskonczonosc. Wszyscy litosciwi niech daja w nieskonczonosc swoj kredyt zaufania dla wilka, polityka i tych co na codzien probuja ich zrobic w bambuko a pozniej glosno narzekaja jak to im sie zle zyje bo czlowiek czlowikowi wilkiem.(tfu...znowu ten..) Naprawdę tak bardzo nam "dowali"? Nie przeżyjemy tego ? Forum upadnie ? Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted November 29, 2013 Żeby nie dotknąć kogoś .. Czy Coelho to ten sam typ literata , co jest dla kontrkultury tak samo ważny jak Janusz Przymanowski dla socrealizmu ? Bo nie wiem .. :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted November 29, 2013 @pepso my wszyscy wiemy, ze mozesz do wilka mowic robert, to fajnie :) rozmawiaj sobie z nim na kanale prywatnym a nam oszczedz, prosze, madrosci i porad w stosunku do niego :) wyobraz sobie, ze jest nam tutaj swietnie bez niego i bardzo bardzo chcemy, zeby tak pozostalo :) Share this post Link to post Share on other sites
samwieszkto 288 Report post Posted November 29, 2013 (edited) Ten wątek w moim zamyśle miał być jedynie prześmiewczy. Do jego założenia sprowokowała mnie absurdalna moim zdaniem sytuacja gdy facet ( powszechnie nietolerowany na tym forum ) po raz kolejny ujawnia się pod nowym nickiem i po raz kolejny zostaje niemal natychmiast zdemaskowany. Przyznacie że to istna burleska. Mało tego , podczas trwania tego wątku pojawia się po raz kolejny ( prawdopodobnie ? ) pod kolejnym nickiem i znowu natychmiast zostaje rozpoznany. Nie rozumiem dlaczego ktoś tak robi i śmieszy mnie to , ale po prawdzie nie oburza ( bo i dla czego ? ) Wilk , castomek , smiechu i jak mu tam jeszcze ; moim zdaniem mógłby po prostu zarejestrować się pod prawdziwym nazwiskiem ( które zresztą wszyscy już znają ) ; w pierwszym poście przeprosić tych którym zalazł za skórę , obiecać że podniesie kulturę swojej obecności w tym towarzystwie i normalnie dalej funkcjonować. Myślę że nikt nie odmówiłby mu do tego prawa. Ja osobiście nic do Wilka nie mam ( pisałem to już wcześniej ) więc z mojej strony nic mu nie grozi i nie wyobrażam sobie żeby groziło mu z czyjejkolwiek strony na tym forum. Trochę się tu znamy i jestem pewien że jeżeli Wilk miałby czuć się zagrożony , to tylko ze strony jednej osoby - samego siebie. No może jeszcze ze strony Boga ( jeśli ten go jeszcze nie opuścił ) ;-) Tak więc . Bój się Boga Wilku. Edited November 29, 2013 by samwieszkto Share this post Link to post Share on other sites
pepso 741 Report post Posted November 29, 2013 @pepso my wszyscy wiemy, ze mozesz do wilka mowic robert, to fajnie :) rozmawiaj sobie z nim na kanale prywatnym a nam oszczedz, prosze, madrosci i porad w stosunku do niego :) wyobraz sobie, ze jest nam tutaj swietnie bez niego i bardzo bardzo chcemy, zeby tak pozostalo :) @pitt Nie o tym pisałem w swoich wypowiedziach ale Ty tego nie łapiesz i tyle. Tak już masz. Żeby nie dotknąć kogoś .. Czy Coelho to ten sam typ literata , co jest dla kontrkultury tak samo ważny jak Janusz Przymanowski dla socrealizmu ? Bo nie wiem .. :rolleyes: Jak Przymanowski lub Putrament Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted November 29, 2013 Łoo ho ho , tęga figura :) Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted November 29, 2013 moze dlatego, ze nie pisze o sobie w osobie trzeciej :) Share this post Link to post Share on other sites
pepso 741 Report post Posted November 29, 2013 @pepso my wszyscy wiemy, ze mozesz do wilka mowic robert, to fajnie :) rozmawiaj sobie z nim na kanale prywatnym a nam oszczedz, prosze, madrosci i porad w stosunku do niego :) wyobraz sobie, ze jest nam tutaj swietnie bez niego i bardzo bardzo chcemy, zeby tak pozostalo :) @pitt , a ty pisząc w pierwszej osobie liczby mnogiej "my" uzgadniałeś to z kimś w realu czy tylko ze swoim "neiwidzialnym przyjacielem" ? Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted November 29, 2013 @ Pepso: Przyjaciół ma sporo. Widzialnych. Realnych. Świadomych. Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted November 29, 2013 Panowie, o Wilka???? Zaiste cień Mordoru sięga daleko... Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted November 29, 2013 Wilk nie jedno ma imię. Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted November 29, 2013 Panowie, o Wilka???? Myślę, że te dziewięć stron stanowi dostateczne uhonorowanie @Wilka / @castomka ;) czas kończyć, Panowie Share this post Link to post Share on other sites