BadBujo 1,839 Report post Posted November 28, 2013 Bujo - Krokus we wieżyczce , do której po kretych schodach się szło , czy póżniejszy ? Chyba ten pozniejszy, nie pamietam juz nazwy ulicy ale na parterze byl :) Wedki chociazby Talona byly tez oczywiscie na Nawrocie. Byl tez sklepik na Olechowie z przesympatycznym wlascicielem gdzie chodzilem najczesciej :) Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 28, 2013 Odczuwam dziwnie wrogi ton... Wrogi ton, w którym miejscu? Ależ Ty wrażliwy. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maynard 222 Report post Posted November 28, 2013 Wojtek, przestań, bo Grzesiek zaraz dotrze do prawdy - że to jednak Ty jesteś wilkiem :) ;) Spokojnie, już wszystkich Wilców wyłapałem. :D @Baars się nie łapie na razie. Krzysiek_W - chyba powoli łapię to trollownie. -_- Wrzuciłem krótki filmik zupełnie obok tematu, a ileż spalonego paliwa zasiliło atmosferę w CO2 ^_^ I to całkiem twórczo! Rany, obym się tylko nie wciągnął, bo marny los moderatorów :lol: What does the Wolf say?!? :P Pozdrawiam Grzesiek Share this post Link to post Share on other sites
skippi66 715 Report post Posted November 28, 2013 (edited) Miasto fabryk i kominów I rewolucyjnych burz Gdy cię Łódź czerwona trzyma To nie puści już Sam nie wiesz kiedy Łódź Złapała cię w swą sieć Chcesz iść, Łódź woła wróć Tu pracuj i tu siedź O najpiękniejszym z miast Piosenkę sobie nuć Oczarowała nas wspaniała, stara Łódź... W skali świata jedyne takie miasto. Absolutnie unikalna fabryczna zabudowa. Największy, poza Wiedniem, ładunek eklektyzmu i w mniejszej ilości secesji. Miejscami miasto przepiękne, niestety w większości zrujnowane. Choć dużo zmieniło się na dobre i poprawa systematycznie następuje. Zarazem też najuboższe z dużych miast polskich, z ciągłym odpływem mieszkańców w poszukiwaniu lepszego życia. Na początku lat '90 drugie miasto w Polsce z milionową populacją, dzisiaj z tego zostało podobno 730 tyś i prognozy są złe. Za 20 - 30 lat osiągniemy wielkość Kielc jak tak dalej pójdzie. Systematycznie źle, wręcz fatalnie rządzona i przez wszystkich, od władz centralnych po media, traktowana po macoszemu. W większości prognoz pogody, nie ujmuje się Łodzi, zauważyliście? Jest Wawa, Kraków, Poznań, Breslau i Kielce, Łodzi nie ma nigdy. Tak jakby nie istniała. A my mieszkańcy, zwłaszcza ci po 40 co mamy zrobić? My tu mamy swoje domy, swoją niskopłatną pracę ( o ile w ogóle ją mamy ), swoje upadające firmy, swoje dzieci, żony i kochanki, swoje wspomnienia... Gdzie nam iść? Czego szukać w wielkim świecie? Nawet ryby cholera nie ma gdzie złowić. Stworzona od podstaw z małej wioski przez Niemców, którzy tutaj ulokowali przemysł włókienniczy z powodu dużej ilości rzek. Który to przemysł jak wiadomo potrzebował wody. Potem przez Żydów i Rosjan, którzy przyszli później, w zasadzie systematycznie eksploatowana i niszczona. Nie mamy za co im być wdzięczni. Edited November 28, 2013 by skippi66 Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted November 28, 2013 Oooo .. :) To był czas na Jaracza , kiedy za ladą można było czasem spotkać Mirka Ćwiklińskiego siedzącego w stertach muchowych gazet , a niewielka przestrzeń była naładowana tak dobrą atmosferą , że .. mucha nie siada .. :) Share this post Link to post Share on other sites
shorty 76 Report post Posted November 28, 2013 Nie lubie dziada tak samo jak wy panowie ale muszę stwierdzić, że nie zasłużył on na 6 stron :) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted November 28, 2013 Oooo .. :) To był czas na Jaracza , kiedy za ladą można było czasem spotkać Mirka Ćwiklińskiego siedzącego w stertach muchowych gazet , a niewielka przestrzeń była naładowana tak dobrą atmosferą , że .. mucha nie siada .. :) Tak dokladnie :) Tam tez po raz pierwszy widzialem blanki American Pro, ktore pozniej staly sie moimi ulubionymi na poltorej juz dekady :) Share this post Link to post Share on other sites
Baars 581 Report post Posted November 28, 2013 Od nienawiści do miłości droga krötka... http://joemonster.org/art/25458 Ciekawe jak będzie tym razem? :) Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted November 28, 2013 Tą nazwę to chyba na Polskę wymyślił Wojtka Żbikowskiego brat , bo w Ameryce Batsony nazywały się wówczas Rainshadow :) Popatrz jak świat się momentami zawęża .. Jesienią przezbrajałem swoją szklaną muchówkę , właśnie na Rainshadow .. :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted November 28, 2013 ps. wilku widziałem twoje foty, ale te nowsze,a nie z czasów miami vice....i widze troche wyliniałeś :D ....straszny kozak jestes za kompem wiec jak nastepnym razem ogarnie cie czarne zło i bedziesz chciał rozłądowac negatywne emocje..uprzejmie zapraszam na ring....mate... do klatki ...czy gdzie tam cie jeszcze dostawałeś w p........l....z przyjemnością sprawdze czy jest ta wilcza zwinność ;) podbijaj na priv :D ....ja bym się też chętnie zmierzył ale na kosy. Share this post Link to post Share on other sites
samwieszkto 288 Report post Posted November 28, 2013 Ja mogę zagrać z Wilkiem w szachy. Dawaj Wilku !!! Zaraz złoję ci dupsko !! Na którym polu chcesz dostać mata ? Co boisz się ? Pękasz ? To może chociaż w warcaby ? Share this post Link to post Share on other sites
czocho 1,744 Report post Posted November 28, 2013 ....ja bym się też chętnie zmierzył ale na kosy. ...jak Tomy...Lee Jones....w nożowniku ;) Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted November 28, 2013 No dobra, to ja Cię Wilku wyzywam na pojedynek trollingowy :) Fajnie tak głupoty pisać :) Share this post Link to post Share on other sites
czocho 1,744 Report post Posted November 28, 2013 Uważaj Krzysiek, bo wilku to mistrz trollowania....i jeszcze cie podepnie za ogon ;) ....albo nie zdarzysz przejść dekompresji :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
samwieszkto 288 Report post Posted November 28, 2013 To ja jeszcze mogę wypić więcej piwa od Wilka i wybekać dłuższą obelgę. Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted November 28, 2013 Tu byś go zniszczył nawet się nie wysilając, przecież każdy piwny bek nie dość, że oczy załzawi to jeszcze brzmi jak Schopenhauer. A tego by nie zniósł. ;) Share this post Link to post Share on other sites
samwieszkto 288 Report post Posted November 28, 2013 I tu mnie masz Dagon. Niestety nie potrafię bekać po niemiecku. Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted November 28, 2013 nie przejmuj sie, wilk choc filozof, tez nie zna jezyka kanta ^_^ Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted November 28, 2013 Penie nie zna, ale już trenuje. ;) http://www.youtube.com/watch?v=6Ub6St2Dfq8 Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 28, 2013 (edited) Mój profesor filozofii tłumaczył nam kiedyś co oznaczało nieco zgrane obecnie pojecie "ideii" w Platońskim rozumieniu i w którymś momencie powiedział dobitnie nie można mieć idei do kiszenia kapusty,- myślę, że Wilk ma bo taki z niego filozof :lol: :lol: :lol: A w ogóle wydaje mi się, że znów się pokazał tu: http://jerkbait.pl/topic/31517-phenix-pst-894/#entry1345541 Ps Jeśli to normalny użytkownik tylko pozbawiony czucia,- to naturalnie przeproszę -_- Edited November 28, 2013 by Rheinangler Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted November 28, 2013 tu ??? Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted November 28, 2013 ...A w ogóle wydaje mi się, że znów się pokazał tu: http://jerkbait.pl/topic/31517-phenix-pst-894/#entry1345541 Ps Jeśli to normalny użytkownik tylko pozbawiony czucia,- to naturalnie przeproszę -_- Po ilu postach poleciał tym razem? Dwóch? :D Musi się na korki do trollujących na onetowych forach gimnazjalistów zapisać, inaczej bida, leci niemal z marszu. Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 28, 2013 jeśli to on - to po pierwszym ;) Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted November 28, 2013 Żeby się ci gimnazjaliści z nim w słoneczko ale w ciuchcię tylko nie chcieli zabawić :D Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted November 28, 2013 No to wyrównał rekord. :lol: Share this post Link to post Share on other sites