Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
woblery z Bielska

Myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy...

Recommended Posts

Hipokryci.

Mielicie temat tego Baumanna.

To już nie można się nawrócić?

Wojciech, jak to w dyskusji, czasem się ludzie zapędzą i zahaczą o religię, czy politykę, bo jest częścią życia. Baumana nikt tu nie wałkował, a prawda jest taka, że to nie jest wielka postać historyczna - nieważne czy dobrze, czy źle oceniana - ale raczej średniego znaczenia i umieszcznie go na próbnej maturze było obliczone na takie dyskusje jak ta. Są kontrowersje, jest pole do podziału i to się wykorzystuje - jak widzisz obaj złapaliśmy się na ten haczyk, bo o tym piszemy ;)
To trzeba zrozumieć i nie odbijać piłeczki, a że "biało-czerwoni" to lustrzane odbicie GW i okolic. Niezależnie, czy on się nawrócił, czy nie, wzbudza jego postać niepokój, bo jest przez aministrację wolnej Polski lansowany (m.in. prezydent Wrocławia) zanim ktokolwiek i jakkolwiek z komunistycznymi zbrodniami się rozliczył. I to jest fakt. Gyby "Norymberga dla komuny" jakkolwiek się odbyła, to by incydentu z tupaniem na wykładzie profesora nie było i wielu innych rzeczy by nie było. A czy się on się narócił? Nie mówił, że to co robił było złe, nikogo za swą działalność nie przeprosił, wielu rzeczy nie pamięta, wiele mu się wydaje i nie żałuje swoich decyzji. Relatywizuje stalinowski terror także w XXI wieku, opisując swoją pracę jakby KBW nie miało nic do roboty, bagatelizuje swój udział osobisty oraz całej organizacji. Pamięta za to dobrze 68r. bo z racji pochodzenia, jego bracia komuniści zechcieli przestać się z nim bratać.
A czy mógł być nieświadomym zbrodniczego aparatu trybikiem, który przejrzał na oczy dopiero po śmierci Stalina? Można sobie odpowiedzieć znając strukturę i priorytety KBW oraz IW, jak również stanowiska jakie piastował młody socjalista, wierzący w komunizm, co samo w sobie zbrodnią jeszcze nie było.

Od 1 czerwca 1945 r. w stopniu podporucznika jako zastępca dowódcy 5. Samodzielnego Batalionu ochrony KBW do spraw polityczno-wychowawczych. Pełnił funkcję instruktora w Zarządzie Polityczno-Wychowawczym KBW. Służbę zakończył w marcu 1953 w stopniu majora, jako szef Oddziału II Zarządu Politycznego KBW.

Kończę temat, a na priv. jakby co nie mam teraz czasu.

Pozdrawiam
Grzesiek

Edited by Maynard

Koledzy.

Historia jest naszą nauczycielką, kto jej nie zna będzie zmuszony ją powtarzać. O historię można się spierać, zarówno z powodów przeinaczeń (bardziej lub mniej celowych), jak i znając ostateczny efekt działań, czy też owych działań zaniechanie. Ścierać opinie i poglądy. Dysputę wieść. Długą...

Mnie jednak bardziej martwi przyszłość, która stanie się udziałem nas, naszych dzieci i wnuków. Która swoje korzenie ma teraz lub w najbliższej przyszłości. Jeśli chcecie wieść spór o szeroko rozumianą przeszłość, miejcie godność założyć osobny wątek. Ten jest poświęcony czemuś innemu.

Proszę i nalegam!

Odrobinę szacunku.

Przychylam się do prośby i kończę tutaj wątek przeszłości.
Zaznaczam jednak, że również w niej zakorzniona jest i teraźniejszość i przyszłość, która wspólnie leży nam na sercu. Korzenie przyszłości powstające dziś i w najbliższym czasie, nie mają swojego początku. Przerastają się z już istniejącą tkanką, ale jeśli gdzieś jest granica, którą niezauważając przekroczyłem, to przepraszam, nie chciałem okazać braku szacunku i odejść od tematu wątku :)

Pozdrawiam
Grzesiek

Myślałem że już nic mnie nie zaskoczy. Otóż faktycznie, nie było dla mnie wielkim zaskoczeniem, gdy dowiedziałem się że naczelny pederasta wśród celebrytów - srytów, taki mały i chudy zboczek z bródką i w kolorowym kapelutku, mieniący się być guru i ultymatywną wyrocznią w kwestiach mody i dobrego smaku, niejaki Pajacykow ( czy jakoś tak :) ), przyznał się był publicznie w mendiach, że w młodości flirtował analnie ze słynnym dyrygentem Słowików, znanym molestatorem oraz miłośnikiem " innych czynności seksualnych " z młodocianymi, niejakim Wojtkiem Kroloppem oraz był onegdaj sutenerem w jednym ze stołecznych hoteli, mając pod swoją opieką kilkanaście młodocianych prostytutek. Którego to wyznania było za dużo nawet dla tak liberalnej stacji jaką jest Tusk Vision Network, w skrócie TVN i ta zawiesiła pedałkowi jego program.

Oto jakie śmierdzące gówna wpycha się na afisze w III RP.

Tak, nie zaskoczyło mnie to. W zasadzie spodziewałem się czegoś podobnego po nim i jemu podobnych.

Widzę że temat się zrobił "rozwojowy" więc zawczasu go zamknę, żebym nie musiał podarować banananów po których kilku recydywistów musiałoby dłużej odpocząć od forum ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...