Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Friko

Ankieta - ile jestem w stanie zapłacić za Konto Premium

Ankieta - ile jestem w stanie zapłacić za Konto Premium  

26 members have voted

1. 1. Jak w tytule, chodzi o podanie ceny maksymalnej. Założenia: abonament Konta Premium obejmuje 12 miesięcy, uprawnienia dotyczą: brak wyświetlanych reklam, większy limit skrzynki komunikatora, wyróżnienie użytkownika na forum (np. grupa premium member)

• max . 200 zł (brutto)
    • max. 150 zł (brutto)
    • max. 100 zł (brutto)

Recommended Posts

Vipy, srypy, dostępy, podstępy, równi, równiejsi... Tak się zaczynają zjazdy po równi pochyłej, 

Zgadza sie, jak sie nie myle to juz byl jakis pomysl utworzenia elity jb. teraz premium. 

Wystarczy byc tu kilka miesiecy zeby zobaczyc kto co soba prezentuje wtedy szacunek czy drwina mowi sama przez sie. 

Mysle ze im mniej wyszukanych tytulow i pieniedzy tym lepszy lad i porzadek.

A jesli juz bedzie tak zle ze przed jb.pl stanie widmo plajty wtedy skrzyknac te 9 tys. zarejstrowanych niech kazdy da po chocby zlotowce ;)

PS. Z tymi reklamami jakos da sie zyc, ale jesli ktos moglby je wyrzucic z mojego tv to napewno zaplace nawet  konto exlusive  :)

@zorro - jak chcesz sobie pooglądać męskie członki to są inne strony -  mnie akurat nie kręcą takie rzeczy więc będą takie wpisy jak ten zielony.

Gratuluję udanego coming out'u   B) 

Ja tam jestem za. Uważam że takie płacenie za coś z czego korzystam i co daje mi jakąś tam przyjemność się opłaca. Żadnego tytułu PRO czy VIP nie potrzebuję,choć jeśli opcje byłyby dwie ,tzn ci co płacą ,i ci co wolą patrzeć na tego gościa co mu nogi tylko spod auta wystają,albo na tą krwiożerczą bestię w czarne kropki ........to chociaż kolor nicka mógłby się jednak różnić.Zastanawia mnie podejście ludzi do tego tematu,kupując jakiś branżowy periodyk płacimy za kilka słów ,dajmy na to M.Szymańskiego,a poza tym pewnie 50% to reklamy ,i jest fajnie.W zamian nie dostajemy nic więcej,a tu za jakąś tam średnią cenę w przeliczeniu na miesiąc,mamy możliwość dyskusji,oglądania dobrych zdjęć,zyskalibyśmy wolność od reklam, mamy dostęp do wiarygodnych informacji na temat sprzętu ,no i pohandlować można.Ta ostania opcja dla mnie najmniej ważna ,rzekłbym nawet , jestem za jej likwidacją lub jej odpłatnością,bo liczba użytkowników ,a co za tym idzie większy koszt utrzymania całego portalu,jest w dużym stopniu zasługą tej giełdowej zakładki.

Osobiście opłacenie takiej składki/abonamentu ,dałoby mi też świadomość tego że jestem w porządku wobec administracji i całej społeczności,zdecydowanie bardziej w porządki niż stosując jakieś sposoby co by te reklamy omijać ,bo jednak  w jakimś celu one się tu znalazły.

Vipy, srypy, dostępy, podstępy, równi, równiejsi... (...)

Mnie nie interesują żadne widoczne dla innych wyróżnienia. Z reklamami byle dziesięciolatek też sobie poradzi - jeśli będzie chciał. Mnie interesują dwie rzeczy:

1 - Chcę by portal trwał i się rozwijał. Ilość świetnych osób, które poznałem dzięki J.PL jest dla mnie warta swojej ceny.

2 - Skrzynka pocztowa. Jest dla mnie niezwykle irytujące, że muszę pozbywać się części korespondencji, którą chciałbym zachować. Jeśli mogę zapłacić i znacząco zwiększyć ten limit - ma to dla mnie sens.

Kto jest jakim człowiekiem trudno w dłuższej perspektywie ukryć. Konto VIP prawdy o człowieku nie zmieni. Natomiast jeśli spełni moje dwa powyższe postulaty, z chęcią zapłacę.

Jako aktywny forumowicz, a za takiego sie uwazam, czuje sie dostarczycielem tresci - "kontentu" na jerkbait.pl

Czynie to z  i dla przyjemnosci - gratis.

Placenie za nowe funkcje na forum, lub rozwiniecie dotychczasowych nie miesci sie w tej formule.

Daniel, niby racja ale moim zdaniem pod warunkiem że czujesz się wyłącznie dostarczycielem, a nie czujesz się w ogóle odbiorcą ;)

Taki czysto teoretyczny komentarz z mojej strony, gdyż sam nie jestem szczególnym orędownikiem kont premium (aczkolwiek z innych powodów)

Daniel, niby racja ale moim zdaniem pod warunkiem że czujesz się wyłącznie dostarczycielem, a nie czujesz się w ogóle odbiorcą ;)

Taki czysto teoretyczny komentarz z mojej strony, gdyż sam nie jestem szczególnym orędownikiem kont premium (aczkolwiek z innych powodów)

Chyba niemierzalny bilans wkladow i zysków jest bardziej determinujacy niz poczucie wyłączności w jedna czy druga stronę.
Nawet niestrudzeni w swej misji moderatorzy czerpia wiedze z forum.
Więc wyłącznie tej czy innej roli nikt tu nie odgrywa wśród Forumowiczów... pomijam masy bedace rzeszami czytelników których wkład to ruch na serwerze.
Ale oni to ogon komety. Zjawisko konieczne

Jasne dla mnie jest, że bardziej doświadczony wędkarz-użytkownik, będzie częściej dawcą, niż biorcą informacji. Ale nikt nie jest alfą i omegą i każdy znajdzie tu coś, co go zaskoczy. Nawet makamba zobaczy tu czasem wabik, którego on nie ma :D

A co do samych opłat, uważam, jak koledzy powyżej. Jeśli są potrzebne środki na utrzymanie, rozwijanie itd. portalu, to trzeba się zrzucić i tyle, każdy wg swoich możliwości(a te są zapewne skrajne) a nie wyróżniać odznakami, podpisami, czy kolorami, bo ten dał stówę, a ten tylko 20pln. Dla kogoś te 20 pln może mieć większą wartość, niż dla drugiego stówa. A klasyfikowanie userów ze względu na finanse uważam za najgorsze z możliwych.

Pozdrówka

Kamil

Również uważam formę zrzutki na utrzymanie j.pl za najrozsądniejszą i chyba najmniej kontrowersyjną. Przyjdzie pora na to, puści się moderatora po kolędzie i ludzie dadzą, przynajmniej większość (ma się tę wiarę w człowieka B) ).

Ewentualnie, jak proponował Sławek ruszyć w przebogaty świat wędkarskiego biznesu i znaleźć sponsorów, w try miga mielibyśmy banerek z Dragonem. ;)

Co do wyróżnień typu VIP, Premium czy inne pomysły, zakończy się to kwasem, jak to u nas, rozsądni potraktują to jak wyróżnienie a ci mniej rozsądni jako mandat do bycia sobiepaństwem, zaraz znajdą się tacy co to VIP em będą rzucać w twarz userom, nawet modom. Będą się czuli wolni od konsekwencji a gdy w końcu konsekwencje poniosą, będą piać o zadośćuczynienie BO ZAPŁACILI.

To skrajny przykład, ale tak będzie, wystarczy, że wpadnie Wilk-Reaktywacja, zapłaci i mamy pół roku czytania o tym co sobie prężył, gdzie mu klekotało i jakie to omszałe grimuary ostatnio wertował...

Edited by Dagon

Co do wyróżnień typu VIP, Premium czy inne pomysły, zakończy się to kwasem, jak to u nas, rozsądni potraktują to jak wyróżnienie a ci mniej rozsądni jako mandat do bycia sobiepaństwem, zaraz znajdą się tacy co to VIP em będą rzucać w twarz userom, nawet modom. Będą się czuli wolni od konsekwencji a gdy w końcu konsekwencje poniosą, będą piać o zadośćuczynienie BO ZAPŁACILI.

To skrajny przykład...

Jak znam życie, to wcale nie taki skrajny... Podejrzewam, że tak wyglądałaby zwykła szara rzeczywistość dnia codziennego...

Jak znam życie, to wcale nie taki skrajny... Podejrzewam, że tak wyglądałaby zwykła szara rzeczywistość dnia codziennego...

Wziąwszy pod uwagę pojawiające się już wcześniej na forum wpisy w stylu "jako klient tego portalu..." czy też inne perełki, głównie walczących o przestrzeń życiową na giełdzie - możesz mieć rację. ;) 

Ty to Kol. @Dagon musiałeś być / jesteś jakimś adminem albo modem ;)  bo czasem jak napiszesz to jakbyś w myślach czytał normalnie...

Również uważam formę zrzutki na utrzymanie j.pl za najrozsądniejszą i chyba najmniej kontrowersyjną. Przyjdzie pora na to, puści się moderatora po kolędzie i ludzie dadzą, przynajmniej większość (ma się tę wiarę w człowieka B) ).

Ewentualnie, jak proponował Sławek ruszyć w przebogaty świat wędkarskiego biznesu i znaleźć sponsorów, w try miga mielibyśmy banerek z Dragonem. ;)

To skrajny przykład, ale tak będzie, wystarczy, że wpadnie Wilk-Reaktywacja, zapłaci i mamy pół roku czytania o tym co sobie prężył, gdzie mu klekotało i jakie to omszałe grimuary ostatnio wertował...

Mogę się pod tym tylko podpisać. Nic dodać nic ująć, może tylko: Nie wywołuj wilka z lasu! (albo jednego z jego licznych wcieleń) :)

Pytanie o to, czy tworzyć konta premium, czy nie, w zasadzie jest pytaniem, czym Jerkbait chce być. Ankieta w tej sprawie nie daje żadnego poglądu, bo wartość tego portalu nie leży w powielaniu przekonań większości, nawet tych powszechnych tu, na J.pl. Modertorzy i główni twórcy treści, powinni między sobą ustalić pewien horyzont i robić swoje, a nie odnosić się do tego, ile kto jest gotów zapłacić za bycie fajniejszym i z większym. Wyróżnikiem pod nickiem. Yo! :P

Kosztami prowadzenia strony można w 100% obciążyć handlowców z giełdy i chętnych na te nienachalne reklamy, które są i tylko ich. To jest OK i mieści się w ramach dobrowolności. Konieczność zapłacenia za funkcjonalność osiągalną poprzez istniejącą, dostępną i akceptowaną przez większość formą finansowania oraz robienie oficjlanych kast z użytkowników, zarżnie ten portal. Zaprawdę powiadam Wam, a będzie tego miejsca szkoda, choćby się wilczyca z młodymi trzy razy tego zaparła.
Gdyby była bida, to na serwer uzbiera się od chętnych co roku + abonament giełdowy, nie zjeżdżające na treść banerki i gra gitara.

Większa skrzynka - zacny pomysł, można zrealizować już dziś, a skąd wziąć na to pieniążek napisałem. ;)

Pozdrawiam
Grzesiek

A tak sobie siędzę i czytam i takie "różne member", kojarzy mi się ze stronkami "od lat 18"... Za free, to możesz popatrzeć jak pani wygląda w bieliźnie, "lepszy member" może zobaczyć jak Pani wygląda bez gaci, a "vip-gold-premium", może już posapać se w mikrofon, zaglądając pani w migdałki od dołu...

A na jerku co? Na ryby interaktywne będziemy chodzić..?

Faktycznie, jak brakuje drobniaków na prowadzenie stronki, to "opodatkować" wszystkich użytkowników, jak leci i po równo i po herbacie...

Chętni na gołą babę w masce Zorro na bank się znajdą. A jak będzie można do niej posapać? 100 na tydzień jak nic. Za dwie stówki pani ładnie potrzyma dolnik (+50 za dolnik high modulus), a za 300 pokręci ząbkującą Daiwą, pomrukując do tego rytmicznie. Zorro, to jest pomysł za Milion $ - do roboty!!! :lol:

zastanawialem sie, czy zabrac glos w tym temacie i stwierdzilem, ze dodam swoje 5 groszy, chociazby dlatego, ze mialem przyjemnosc nalezec zarowno do zalogi redakcyjnej jak i moderatorskiej, i od 2005 roku tworzyc podwaliny tego znakomitego portalu wedkarskiego ... czytajac ten watek mozna nie tylko dostac wirtualnej czkawki, ale i dojsc do roznych wnioskow, i bez roznicy czy patrzymy na temat z ekonomicznego, marketingowego, historycznego czy innego punktu widzenia, wszystkie one (wnioski) sa niezbyt strawne ... bynajmniej dla mnie nie sa ... (osobiscie) pomysl konta premium uwazam, za ... powiedzmy bardzo dosadnie ... chory i to z wielu powodow, wielokrotnie wyliczonych, pokazanych palcem i czarne na bialym:
  1. dlaczego placic za dojscie do otwartego forum?
  2. srednio-inteligentny komputerowy analfabeta potrafi sobie zainstalowac ad-blocka i ustawic filtry blokujace reklamy w 7 minut
  3. wieksza skrzynka wiadomosci? po co placic za cos, za co juz i tak placimy? nie ma skrzynek mailowych? whatsup? ... i co tam jeszcze?
  4. jak ustosunkuja sie i zachowaja sie uzytkownicy aktywnie tworzacy ten portal, czyli dodajacy tzw. content?
  5. czy uzytkownicy aktywnie tworzacy ten portal, czyli dodajacy tzw. content beda poratktowani inaczej, i jak ustosunkuja sie do nich ci userzy, ktorzy beda placic?
  6. pytanie: czy user placacy bedzie jeszcze bardziej roszczeniowy niz obecnie? jest bardziej niz retoryczne
  7. po co rozpalac ognisko we wlasnym mieszkaniu?
  8. o nieodrobionych lekcjach z marketingu, tudziez z ekonomii (np. prowizji za udzial w gieldzie) nie wspomne, poniewaz temat nieszczesnej gieldy uwazam za przezuty, przelkniety i przetrawiony ... najwyrazniej istnieje problem z wydaleniem, ale ze nie jestem proktologiem, to nic powiedziec nie moge, nie moja specjalizacja
  9. ergo: takie posuniecie zabije portal, na krotka czy dluzsza mete wynik moze byc tylko jeden: smiertelne zejscie jerka
ps. w ankiecie brakuje punktu: nie zaplace za konto premium ani zlotowki, poniewaz takiego konta nie potrzebuje :)

Ludzie w swojej masie to konformiści. Rano idą do pracy, jedzą drugie śniadanie, po powrocie w domowe pielesze oglądają " Trudne sprawy " albo " Dlaczego ja? ", chodzą z wizytą do ciotki i wujka, latem jeżdżą nad morze i leżą plackiem w brudnym piachu aż im bąble wielkości przepiórczych jaj na plechach wyskoczą. Zimą czasami jadą w góry, pospacerować po Krupówkach i tyle. Nuda na maxa, ale im się wydaje że to lubią, bowiem zwyczajnie nie wiedzą że można inaczej, a w związku z tym nie czują potrzeby jakichkolwiek zmian.

Ale są też inni. Ci po górach chodzą, ba wspinają się ryzykując życiem i zdrowiem albo przynajmniej z tych gór zjeżdżają na nartach. Pływają po sztormowym morzu w listopadzie w poszukiwaniu dorszy, kręcą akrobację szybowcem albo driftują w chmurze dymu i smrodzie palonych opon. Są inni, mają ADHD, coś im nie daje spokoju. Często znajdują zainteresowanie szerokiej publiki oraz uznanie, a to jak wiadomo łechce ego. 

Jest w końcu trzecia grupa. Ci sztormów nie lubią, mają lęk wysokości, narty im się zwykle rozjeżdżają a spasiony brzuch i absolutny brak kondycji nie sprzyjają wspinaczce. Za to ego mają rozdęte do rozmiarów monstrualnych. Z czym w parze idzie zazwyczaj wybitna umiejętność konfabulacji, mizerne możliwości mentalne oraz absolutny brak predyspozycji do czegokolwiek. Ci łasi na podziw i uznanie współobywateli, chętnie wykupią konto premium i każdorazowo dostaną ślinotoku na widok złotego napisu Premium Member przy swoim forumowym awatarze.

Więc może jednak warto pociągnąć kaskę od tych pacanów???

Edited by skippi66

.. Za to ego mają rozdęte do rozmiarów monstrualnych. Z czym w parze idzie zazwyczaj wybitna umiejętność konfabulacji, mizerne możliwości mentalne oraz absolutny brak predyspozycji do czegokolwiek. Ci łasi na podziw i uznanie współobywateli, chętnie wykupią konto premium i każdorazowo dostaną ślinotoku na widok złotego napisu Premium Member przy swoim forumowym awatarze.

Więc może jednak warto pociągnąć kaskę od pacanów???

I hodować na forum stadko panoszących się parweniuszy?

Po co to komu, dla kasy?

Żadne pieniądze nie są warte użerania się z użytkownikami, których cechy tak ładnie ująłeś w słowa.

A mod oddelegowany do obsługi tej elity ma kozetkę gwarantowaną po miesiącu.

Druga sprawa to ludzie normalni, którzy zapłacą bo będą chcieli wspierać portal, nie wiedząc, że razem z "pacanami" do ogolenia trafili...

Edytuję, bo w głowie mi się nie mieści idea skubania użytkownika w sposób jaki opisałeś, kimkolwiek by ten użytkownik nie był.

Liczę, że fantazja trochę Cię poniosła, że żartowałeś...

Edited by Dagon

I hodować na forum stadko panoszących się parweniuszy?

Po co to komu, dla kasy?

Żadne pieniądze nie są warte użerania się z użytkownikami, których cechy tak ładnie ująłeś w słowa.

A mod oddelegowany do obsługi tej elity ma kozetkę gwarantowaną po miesiącu.

Druga sprawa to ludzie normalni, którzy zapłacą bo będą chcieli wspierać portal, nie wiedząc, że razem z "pacanami" do ogolenia trafili...

Edytuję, bo w głowie mi się nie mieści idea skubania użytkownika w sposób jaki opisałeś, kimkolwiek by ten użytkownik nie był.

Liczę, że fantazja trochę Cię poniosła, że żartowałeś...

Panoszących się??? Zapewne zauważyłeś drogi Dagonie, że wszelkie próby panoszenia się, są natychmiast wychwytywane przez innych userów. W następnej sekundzie delikwent dostaje kopa w zadek, ląduje z ryjem w błocie i jeszcze zazwyczaj dostaje się pod glany. Potem albo się dostosuje albo już po nim. Exemplum wszystkie jaźnie customowego Wilka.

Oraz absolutnie nie żartowałem. Także fantazja mnie nie poniosła. Ostatecznie mamy kapitalizm i gospodarkę rynkową. Jeśli jest popyt, to trzeba zaspokoić żądze.

Edited by skippi66

...Oraz absolutnie nie żartowałem. Także fantazja mnie nie poniosła. Ostatecznie mamy kapitalizm i gospodarkę rynkową. Jeśli jest popyt, to trzeba zaspokoić żądze.

Szkoda.

Dzień w którym j.pl zacznie działać w myśl zasady "golić frajerów" będzie początkiem końca tego portalu.

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Koniec tak czy siak kiedyś nastąpi. Tego uczy internetowa praktyka.

Niezależnie czy dasz się ogolić czy sam ogolisz.

tak się zresztą tylko przekomarzam :)

Szkoda.

Dzień w którym j.pl zacznie działać w myśl zasady "golić frajerów" będzie początkiem końca tego portalu.

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Też tak myślę. Niestety :mellow:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...